Adaptacije stanova sa profesionalcima

Ukoliko planirate da uradite ozbiljnije promene, ne bi bilo loše da se, ipak, opredelite za stručnu pomoć.

Adaptacije stanova sa profesionalcima

Ako smatrate da Vam zidovi koji se nalaze oko Vas više ne odgovaraju, vreme je za promenu. Bilo da je u pitanju rušenje starih, dodavanje novih pregradnih zidova ili jednostavno krečenje već postojećih, adaptacija stana je nešto u šta ne biste trebali da se, tek tako, upustite preko noći.

Prva odluka koju treba da donesete je da li ćete angažovati profesionalca ili ćete se sami latiti tog posla. Ukoliko planirate da uradite ozbiljnije promene, ne bi bilo loše da se, ipak, opredelite za stručnu pomoć. Da, naravno da postoji neverovatan osećaj satisfakcije kada sami završite neki projekat, naročito ako je u pitanju nešto što ranije niste radili. Ali, da li ste spremni da rizikujete? Neznanjem ili nespretnošću možete i da pogoršate situaciju.

Jedan od razloga zbog kojih se ljudi odlučuju za opciju „sam svoj majstor“ jesu finansije. Ukoliko nemate dovoljno novca za sve prepravke, podelite ih u faze. Na taj način ćete manje opteretiti kućni budžet, a i bićete u prilici da se na svakih nekoliko meseci pohvalite nekim novitetom u stanu.

Ako želite da napravite potpunu transformaciju i adaptaciju stana, ne bi bilo loše da konsultujete i arhitektu. Može se desiti da se zbog nosećih zidova neke od Vaših ideja ne mogu sprovesti u delo. Arhitekta Vam može predložiti alternativna, jednako zadovoljavajuća rešenja.

Najbolje bi bilo da svoje želje najpre dobro definišete i stavite ih na papir. Taj spisak uz nacrt stana pošaljite na adresu svih izvođača radova kojih se možete setiti. Na taj način ćete najlakše pronaći najjeftiniju ponudu. Ukoliko postoji takva mogućnost, dovedite majstore da oni sami pogledaju stan jer Vam mogu dati neke savete ili ukazati na probleme koje vi niste uočili.

Naravno, prioritet su elektroinstalacije i vodovodne ceve, ukoliko postoje problemi sa njima. Obratite pažnju i da li se na zidu pojavljuju tragovi vlage ili pukotine.

Kako biste bili sigurni da će Vaše želje biti ispoštovane, najbolje bi bilo da sa izvođačima radova sklopite ugovor u kojem su definisani radovi, njihova cena i rokovi.

Publikovano: 2.05.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check