Selidba bez stresa uz ostale usluge i pomoć pri pakovanju antikviteta

Ako imate antikvitete, posebno ih zaštitite pri selidbi, a saznajte i šta se podrazumeva pod ostalim uslugama prilikom seljenja

Selidba bez stresa uz ostale usluge i pomoć pri pakovanju antikviteta

Završili ste pakovanje i proces selidbe se privodi kraju. Oni koji se sele na dalje relacije treba da znaju da postoje ostale usluge koje nude agencije za selidbu.
Pod njima se podrazumevaju prateće usluge kao što je skladištenje stvari, odnošenje nepotrebnih stvari i ručno ili hemijsko pranje. Posebno je važno odnošenje odnosno odlaganje stvari na najbližu gradsku deponiju, naročito ako niste u mogućnosti sami to da učinite.

Tokom samog procesa selidbe, napravite spisak svih stvari koje utovarate.
Izbegavajte bespotrebne troškove.
Sve stvari dobro pregledajte, kako biste znali da li postoji oštećenje ili ne.
Nemojte da se vodite rečenicom: " Možda će mi nekad zatrebati".
Sve ono što mislite da Vam je bespotrebno, bacite ili poklonite. Ako želite da zaradite, po ugledu na američki princip, možete da napravite i dvorišnu rasprodaju.
Ovako ćete imati manje stvari za selidbu, a više prostora u vozilu.

Ukoliko ste se odlučili sa sami selite, sakupite dovoljno kutija, ćebadi i peškira za pakovanje. Što ste bolje upakovali, manja je šansa da će stvari biti oštećene. Tražite kutije od prijatelja, komšija ili u prodavnicama. Najbolje bi bilo da kutije poređate po sadržaju i da na njih napišete šta je u njima.
Očistite sve elemente, police i nameštaj, da ne biste unosili prljavštinu u nov dom.
Insisirajte na tome da se stvari zajedno spakuju. Dakle sijalice sa lampama, knjige sa knjigama...

Ako kompanijom, koju ste izabrali, prevozite dragocene stvari, gde spada i selidba antikviteta, budite u kontaktu sa vozačem vozila. Ako imate potrebu, nazovite ih i pitajte ih o lokaciji vozila u kojem je Vaša imovina.

Ako održavate kontakt sa agencijom, bolje ćete proceniti vremenski period transporta.
Svoje slike, stilski nameštaj i ostale predmete umetničke vrednosti posebno zaštitite i posebno pregledajte, a sva oštećenja koja postoje zabeležite, da biste znali da li je bilo novih u toku transporta. Neke kompanije nude uslugu posebnog pakovanja u specijalizovane kutije ili sanduke. Ako se odlučite da sami pakujete vredne predmete, informišite koji je najbolji način i spremite dovoljno kutija, stiropora, kesa, novina i ćebadi.
Za selidbu antikviteta je potrebna posebna dokumentacija i dozvole nadležnih institucija, naročito ako su u pitanju medjunarodne selidbe.

Stres će biti manji, što je organizacija bolja i što ste bolje pripremljeni. Na neke stvari većina ljudi ne obraća pažnju, a ovo će Vam pomoći da izbegnete česte greške pri selidbama!

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check