Prekid veze- težak period, još teža selidba

Raskinuli ste i sada se treba temeljno, ali što brže odseliti? Lako uz jednostavne korake!

Prekid veze- težak period, još teža selidba

Bez obzira koliko ste se trudili, šta je tu je. Veza je gotova. Kao da izlaženje na kraj sa raskidom ili razvodom nije dovoljno, dolazi do problema podele imovine i
selidbe stanbenog prostora

Zajednički život je u jednom trenutku zazvučao kao sjajna ideja. Iako ste živeli odvojeno, provodili ste mnogo vremena zajedno, te ste shvatili da plaćanje stana za jednu osobu nije potrebno. Ušteda novca je sigurno bio jedan od razloga da počnete da živite zajedno. Ideja sama po sebi i nije loša, ali nekada se desi da prosto ne ide. I šta onda?
Kada do raskida dođe, iako teške volje, moraćete sesti zajedno i dogovoriti se ko će se odseliti i koje stvari poneti. Potrudite se da dogovor bude fer i realističan. Najbolje bi bilo da svako svoje stvari uzme, a eventualnu zajedničku imovinu kompromisno podeliti.

Ali kako napraviti kompromis? Ako se Vi odlučite na selidbu iz stana ili kuće potražite cimera, kako bi se troškovi samog preseljenja i samostalnog života smanjili.
Ako je na Vas pao taj teret da se preselite trebalo bi da znate kako to što brže i besprekornije da učinite.

Napišite spisak svih stvari koje imate u stanu, od tanjira, preko knjiga do nameštaja i pokušajte da se setite ko je šta doneo ili kupio. Ovako će biti lakše da se dogovorite.
Ako Vam teško pada da se viđate sa partnerom, zamolite njega ili nju da ne budu u stanu kada dođete po stvari.
Nabavite kutije i ispišite nazive sadržaja unutar njih, to jest šta je čije. Ako je potrebno, posavetujte se sa stručnjacima oko toga kako je šta najbolje upakovati. Izdvojite jedan dan za planiranje i razmišljanje šta je sve u stanu i kako najbolje i pre svega najbrže sve to preseliti, bez stresa i nervoze.

Kada ste napravili spisak, krenite redom, prostoriju po prostoriju i pakujte. Tanjire, čaše iz kuhinje stavljajte u kutije, a prethodno ih umotajte u papire. Jastuke, jorgane i ćebad stavite u kese, jer je lakše za trasnport.
Sve lomljive stvari kao što su ramovi za slike, staklo i keramika posebno upakujte i naznačite na kutiji da je lomljivo.
Ukoliko pakujete uređaje, sve kablove lepo umotajte i zavežite. Ako nemate dovoljno velike kutije, transportujte ih umotane u najlon ili papir.
Sredstva za ličnu higijenu stavite na kraju u automobil, jer su Vam one primarne u novom stanu. Kada sve spakujete, još jednom prekontrolišite sve sobe i prostorije.

Raskid veze od dugogodišnjeg partnera može biti veoma težak i stresan. A kada živite zajedno može biti i nepodnošljiv. Preboleti i nastaviti dalje će biti lakše ako se oboje potrudite.
Kada završite sa selidbom, polako se odpakujte. Ovako ćete biti previše okupirani da biste mislili na partnera. Nemojte žuriti,jer je vreme najbolji lek u ovim situacijama.

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check