Dragocenosti i antikviteti na sigurnom prilikom selidbe...Kako?

Ukoliko imate antikvitete, treba da znate kako da ih transportujete. Ovog bolje pozvati agenciju za selidbe u pomoć!

Dragocenosti i antikviteti na sigurnom prilikom selidbe...Kako?

Većina poslova oko selidbe dešava se pre pravog čina odlaženja iz stare kuće ili stana. Selidba uglavnom zahteva intezivno planiranje i dobru organizaciju.

Pored standardne procedure pakovanja i planiranja, imajte na umu i sledeće:

Dragocenosti mogu biti u raznom formatu i različitog tipa. Verovatno jedna od materijalno najvrednijih stvari u Vašem domu jeste stara stolica, komoda ili bilo kakav drugi antikvitet.
Najstresniji deo svake selidbe jeste upravo selidba antikviteta

Da biste smanjili rizik od oštećenja, treba da znate kako najbezbednije transportovati ovakve predmete.
Imate mogućnost da upakujete Vaše stvari u posebne kutije ili drvene sanduke, a ne samo da ih puko zapakujete. U tome će Vam pomoći profesionalci iz agencija za selide. Bolje je da obratite posebnu pažnju pri pakovanju, nego da naiđete na odlomljenu nogu, razbijen ram od slike ili polomljeno ogledalo staro godinama.

Najbolje bi bilo da posebno zaštitite delove nameštaja koji vire, kao što su noga ili naslon, zarad veće sigurnosti. Naročito ako je nameštaj velik.
Vrata se mogu zaštititi gumenim trakama, a nameštaj koji može da se demontira, demontirajte ga. Ovako će transport biti sigurniji.

Ukoliko predmet ima veliku vrednost, najbolje je pakovanje prepustiti onima koji rade taj posao.
Pre pakovanja, proverite antikvitete u slučaju da im je potrebno posebno čišćenje. A informišite se koja su najbolja sredstva za čišenje.
Izbegavajte uljane ili proizvode na bazi voska na drvenim predmetima neposredno pre selidbe, jer neki proizvodi mogu da omekšaju drvo i naprave ga ranjivim i pogodnijim za ogrebotine.

Na dan selidbe, ukoliko ste izabrali agenciju koja će Vam pomoći, budite prisutni prilikom pakovanja antikviteta.
Veliki komadi nameštaja najbolje je umotati u tvrde materijale i obložiti ih tkaninama, peškirima ili ćebetom kada ih stavite u automobil.

Kada se doselite u nov dom, pažljivo proverite svaki detalj na vrednim predmetima, a moguća oštećenja odmah prijavite agenciji.

Vaše dragocenosti i antikvitete želite da sačuvate i za naredne generacije. Tako da u ovom slučaju, topli savet jeste unajmljivanje agencija. Ovako nećete brinuti o bezbednosti vrednih predmeta.

Publikovano: 18.06.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check