Šta sve student treba da zna kada se seli

Sama pomisao na selidbu Vam teško pada? Ostavljate prijatelje,porodicu...Evo nekoliko saveta da barem fizički deo posla bude lakši

Šta sve student treba da zna kada se seli

Upisali ste željeni fakultet. Svaka čast! Sada uživate u letnjem raspustu. Ali tri meseca će brzo proći i ako ste upisali fakultet u nekom drugom gradu ili državi, planiranje selidbe bi trebalo već polako da počne.

Pre nego što počnete sa samim pakovanjem, prvo treba naći stan. Krenite na vreme, kako ne biste u poslednji čas sve radili. Može se desiti da ne nađete odgovarajući stan uopšte!
Prilikom odabira, pored pristupačne cene, pripazite i na komšiluk. Prošetajte malo po kraju i vidite gde se šta nalazi. Potrudite se da nađete stan koji je blizu prodavnica, pekara i fakulteta. Ovo će Vam pomoću u prvom periodu prilagođavanja.

Kada ste našli odgovarajući stan, pregledajte sve prostorije i već u glavi napravite raspored koji ćete imati. Vidite gde ćete staviti krevet, ormane, police i stolove.

Početak selidbe bi trebao da krene barem mesec dana pre samog čina seljenja. Polako gledajte po sobi šta će Vam sve trebati. Od odeće, preko nameštaja do tehnike kao što je kompjuter ili televizor.

Na vreme krenite da razmišljate da li ćete se sami seliti ili uz pomoć agencija.
Ukoliko izaberete agenciju, odluku donesite nakon preporuka i saveta prijatelja.
Informišite se šta koja agencija nudi, koje su cene usluga i o politici osiguranja agencije.

Ukoliko se selite sami, pustite da Vam roditelji pomognu. Naročito ako ste novajlija u ovome.
Oni sigurno bolje znaju od Vas.
Prvo i osnovno, nakon biranja stana, jeste priprema.
Ono što je najvažnije i na šta treba obratiti posebnu pažnju jeste sama selidba kao i potrebni materijali i način pakovanja.

Dakle ukoliko niste unajmili agenciju, počnite sa prikupljanjem kutija, jer je u njima najbolje i najlakše prenositi. Dno ojačajte lepljivim trakama, a teške stvari stavljajte prve u kutije.
Za pakovanje takođe mogu da posluže kese, putne torbe i rančevi. Kese su pogodne za mekane stvari kakva je odeća, posteljina ili jastuci. One takođe dobro dođu kao zaštita u automobilu i dobra podloga za osetljivije stvari.
Kao zaštitu možete koristiti i ćebad i najlon. Lomljive stvari posebno zaštitite i naznačite na kutiji da biste znali da obartite pažnju kada su ovakve stvari u pitanju pri transportu.

Tanjire položite uspravno u kutije, a između svakog stavite karton. Čaše i šolje obložite papirima i novinama.

Ukoliko ste unajmili agenciju, ovaj deo posla će uraditi radnici. Svakako budite prisutni prilikom pakovanja, kako radi mere predostrožnosti tako i da znate za ubuduće kako se pakuju stvari.
Agencije nude razne usluge pakovanja, sa raznim paking materijalima, a o tome se informišite pre nego što unajmite pomoć

Obezbedite parking mesto na vreme i budite obazrivi prema komšijama. Nemojte zakrčiti prolaz, put i trotoar stvarima! Ne bi bilo dobro da ostavite loš prvi utisak!

Ovo su osnovne smernice koje će pomoći budućim brucošima da se sa najmanje stresa presele po prvi put! Ostaje da Vam se poželi sreća u budućem školovanju!
Pre angažovanja agencije za selidbu, pronađite savršen stan za Vas u našoj sekciji izdavanje stanova za studente u Beogradu.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check