Samostalna selidba i ušteda novca? Ili izabrati agenciju i sigurno se preseliti?

Dok samostalna selidba nosi mnogo rizika, profesionalna je skuplja. Pročitajte argumente za i protiv obe selidbe

Samostalna selidba i ušteda novca? Ili izabrati agenciju i sigurno se preseliti?

Samostalna selidba

Olučili ste se na samostalnu selidbu? Ona ima svoje prednosti i mane. Da biste napravili pravi korak, u daljem tekstu dati su saveti i vrline i mane samostalnih selidba.

U prvom planu je ušteda novca. Pod uslovom da sve uradimo kako treba i da ništa ne preskočimo. Ali, da li se možete samo osloniti na pomoć sa strane i na vreme?

Ako je odgovor da, krenite u organizaciju.
Pre definitivne odluke oko načina preseljenja šta selidba sve podrazumeva.
Počev od fizičkog posla, kutija, torbi i kesa koje treba preneti, preko transporta mašina za veš, frižidera do ormara i kreveta. Kod pakovanja stvari pripazite da su na dnu kutija i kartona teže stvari.

Razmislite o tome da je selidba antikviteta i staklenih vitrina, zidnih satova i slično jako važna i mora proći besprekorno! Dobro se informišite kako je najbolje zaštititi ove komade nameštaja. Dogodi li se oštećenje ili gubitak nekog dela nameštaja, finansijske uštede neće biti. Zato je možda u ovom slučaju bolje posavetovati se sa stručnjacima.
Agencije za selidbe nude posebne kutije i drvene sanduke za pakovanje ovakvih predmeta.

Posto je selidbu tesko uraditi sam - morate da računate na pomoć prijatelja ili rodbine, te ih na vreme obavestite o selidbi!
Ako se radi o većoj udaljenosti preseljenja morate u obzir uzeti i troškove za unajmljivanje vozila, eventualno noćenje i hranu.

Dobro je ranije odrediti datum selidbe. Sa njim uskladite planove i dogovore, a najbolje bi bilo da krenete sa selidom najkasine dva meseca pre.
Što više vremena budete imali, selidba će biti temeljnija.

Profesionalna selidba

Profesionalna grupa stiže dogovorenog datuma u tačno vreme pred Vaša vrata, sa kutijama, kartonima, pomoćnim sredstvima. Pakuje i transportuje sve Vaše stvari. Vi možete sa strane promatrati ceo proces. No, to ima svoju cenu!

Kompletna usluga preseljenja ima veću cenu, najviše zavisi od količine stvari - jer nije svejedno selite li dvosobni ili četvorosobni stan na drugu lokaciju. Za svoj novac dobićete punu uslugu kao i osiguranje za sve stvari.

Budući da je profesionalna prevoznička firma sve poslove preuzela na sebe, u slučaju bilo kakvog oštećenja ona snosi odgovornost.

Počitali ste gore navedene osnovne stvari koje se odnose na obe vrste selidbi?
Stavite na papir za i protiv argumente. Pripazite da selidba na svoju ruku nosi mnogo rizika i da na kraju može ispasti mnogo skuplja nego iznajmljivanje pomoći.
Izbor je na Vama.

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check