Problemi koje donosi selidba stanbenog prostora

Montaža i demontaža nameštaja, pakovanje, troškovi...Selidba stanbenog prostora je vrlo zahtevna i morate unapred znati koji su sve mogući problemi i greške!

Problemi koje donosi selidba stanbenog prostora

Ko ne želi da se odseli u nov dom i započne nov život? To je svakako uzbudljiv period svačijeg života.

Ali odvojite malo vremena da se vratite u realnost. Često postoje prateći problemi sa kojima se do sada nikada niste susreli. Naročito ako postajete vlasnik nove kuće po prvi put. Do sada ste navikli da sve probleme rešavaju roditelji ili domar u zgradi. Mnogi ovo shvate tek kada moraju sami da poprave krov ili mašinu za veš.
Iako samostalni život ima prednosti, postoje nekoliko činjenica koje moraju da se uzmu u obzir kada je selidba stanbenog prostorau pitanju.

Preseljenje u nov dom može biti mnogo skuplje nego što mislite, i na kraju krajeva, možete da priuštite. Sam transport, pakovanje i prevoz Vas mogu mnogo koštati. A posle toga treba preurediti stan, okrečiti, kupiti neke nove stvari, komade nameštaja...
A tu je i trošak ukoliko nešto oštetite ili polomite.

Ukoliko prodajete staru kuću, i nju bi trebalo malo doterati, da biste je uspeli prodati po odgovarajućoj ceni. A ukoliko se selite iz stana, njega treba okrečiti i vratiti u prvobitno stanje kakvo je bilo kada ste se uselili.

Haos zbunjenih radnika, ukoliko ste unajmili agenciju za selidbe, se može razvući na nekoliko dana, naročito ako se niste temeljno pripremili pre. Neke agencije naplaćuju po satu, te ukoliko se niste organizovali, evo još jednog troška, koji je bespotreban!

Jedan od problema može biti i da se zadužite ili uzmete kredit. Selidba u nov prostor zahteva mnogo troškova, naročito nakon konačnog useljenja. Ti troškovi mogu biti i na manje trivijalne stvari, kao što su sijalice za lampe, hrana, tepisi, pa do nameštaja, polica i slično.
Da se ne spominju sitnice, kao što je peškir ili slatka vaza koju ste videli, a jeftina je. Mali troškovi stvaraju na kraju jedan velik!

Selidba nameštaja zahteva mnogo truda, a jedan problem u nizu je montaza i demontaza namestaja, transport i nameštanje i raspored u novoj kući.
Zbog ovoga dobro razmislite šta Vam je sve zaista potrebno u novom domu. Ukoliko je nameštaj star, iskrzan i glomazan, razmislite da li želite da ga selite uopšte.

Takođe nepotrebne stvari, kao što su tepisi, podovi. Razmislite da li Vam je to potrebno.
Obacite sve što nećete nikada koristiti i umanjite teret koji ćete transportovati.
Budite sto posto sigurni da Vam se dopada nov stanbeni prostor. Sa problemima sa kojima treba da se suočite, kao što su sitne popravke, krečenje, treba da budete sigurni da ćete uživati u novoj kući.

Unapred planirajte i sami pakujte. Iako agencije nude paking materijal, važne, skupe i lomljive predmete ipak sami spakujte. Ne oslanjajte se na tuđu pomoć. U suprotnom možete prilikom raspakivanja shvatiti da drage fotografije nisu spakovane, a tanjri ili kristalne čaše polomljene. Agencije imaju osiguranje u slučaju štete, ali da li mogu zameniti Vama izuzetno važnu stvar?

I dok useljenje u nov dom može biti stresno u početku, uskoro će Vam doneti zadovoljstvo, prostor i privatnost o kojoj ste sanjali. Uživajte u samostalnom životu i u činjenici da je ovo sada Vaš nov dom i Vaša oaza, te ga uredite po Vašem ukusu i kako Vama odgovara!

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check