Sve što treba da znate o selidbama- ukratko!

Da li ste znali da postoje različite vrste selidbi po potrebi ljudi? Da li znate kako da spakujete klavir ili fotokopir mašinu? Saznajte odgovore na Vaša pitanja o selidbama!

Sve što treba da znate o selidbama- ukratko!

Pre nego što se odlučite na selidbu, treba da znate koje sve vrste selidbe postoje, koji vid transporta možete koristiti, te šta je sve moguće selititi.
Ovde ćete dobiti sve informacije i bitne stavke koje će Vam pomoći da što efiksasnije, a pre svega bezbedno preselite stvari.

Najčešći vid selidbe je svakako selidba stanbenog prostora
Ona zahteva mnogo truda i jedna je od najobimnijih što se tiče stvari koje se sele.
Pored samo čina odluke o selidbi, treba da znate koji je proces pakovanja i transporta.

Iako,naravno, svako želi da prođe što jeftinije i da smanji troškove, za neke elemente selidbe je to nemoguće. Bolje je unajmiti profesionalce, naročito kada je u pitanju paking materijal.

Selidbene stvari se pakuju različitim vrstama pak papira, vakum folijama, folijama sa vazdušastim jastučićima, zaštitnim omotačima i specijalnim sunđerima. Za pakovanje lomljivih stvari od keramike, stakla i porcelana koriste se kutije sa 5-slojnim kartonom, a unutar kutija se sipa sunđer koji dodatno štiti stvari.
Kutije se pune do vrha osim u slučaju transporta osetljivih i lomljivih predmeta.

Postoje i različite dimenzije kutija za različite stvari, kao što su kutije za garderobu, kutije za tanjire, velike kutije, kutije za slike...

Što se tiče samih stvari, predmeta ili komada nameštaja koje selite, agencije nude specijalne kutije i sanduke.
Tako ukoliko selite antikvitete, imate mogućnost da ih stavite u specijalne drvene sanduke ili dobro obezbeđene kutije, a ukoliko selite kućne ljubimce, pored kaveza, nude se i akvarijumi, terarijumi i specijalne kutije sa propusnim dnom.

Ukoliko selite klavir, kase, sefove i slično, ova vrsta stvari se naziva specijalni tereti.
Postoji mogućnost transporta i njih, a preporuka je da u ovom slučaju ipak nazovete agenciju, jer će rizik od štete biti minimalan.

Selidba poslovnog prostora je jedna od najstresnijih i najobimnijih. Treba spakovati sve papire, stolove, komjutere, mašine, nameštaj... Treba da znate kako je najbolje zaštititi ove stvar, naročito mašine. Dobro se raspitajte!

Još jedna vrsta selidbi je međunarodna selidba.
One iziskuju najviše posla, jer praktično selite sve i nemate mogućnost da se vratite ukoliko nešto zaboravite.

Ono što agencije još nude je svakako prevoz robe. Ovo je idealno ako nemate automobil ili nemate dovoljno prostora u Vašim kolima.
To su uglanom kombi vozila, koja su tapacirana radi bolje zaštite. Agencije nude prevoz svega-od stanbenog prevoza, preko kancelarijskog, do mašina i specijalnih tereta.

Ovo je ukratko sve što treba da znate kada se odlučite na selidbu. Pre svega, treba se dobro informisati.
Ovo Vam je samo mala pomoć, ostalo je na Vama. Zapamtite da je svaka odluka važna i od nje zavisi uspešnost selidbe. Zato se temeljno pripremite, razradite plan i idite polako, ali sigurno!

Publikovano: 1.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check