Nakon selidbe okrečiti i staviti podove? Ili je možda bolje ovo uraditi paralelno dok teče selidba?

Neke odluke, kao što je krečenje ili nameštanje podova u sobama, je bolje doneti pre samog useljenja. Za vreme trajanja selidbe ubijte dve muve jednim udarcem!

Nakon selidbe okrečiti i staviti podove? Ili je možda bolje ovo uraditi paralelno dok teče selidba?

Malo ljudi kaže da je selidba zabavna. Uglavnom se svi slažu da je naporna, stresna, zahteva mnogo planiranja, a često ume da bude i skupa.
Ali sa savetima koje ćete pročitati ovde koji se odnose na to šta treba uraditi pre useljenja, bićete spremni na neke segmente na vreme.

Selidba Vas može zaposliti na duže vreme: planiranje, pakovanje, seljenje, raspakovanje,spremanje i čišćenje.
Kada stignete u nov dom, suočićete se sa još više izazova.
Može Vam se učiniti kao mala stvar odluka gde staviti vazu,fotelju ili sudove, ali nakon svog posla i preseljenja iz starog doma, poslednje što Vam treba je još jedna u nizu velikih odluka ili još jedan veliki projekat.

Ako neke poslove uradite odmah nakon useljenja, može Vam pomoći da se osećate bolje i korisnije. A uštedećete i vreme.
Ukoliko ste kupili ili unajmili prostor-stan ili kuću- koji je donekle opremljen čeka Vas mnogo posla.
Šta ako Vam se ne svidi tepih, kauč ili sto koji se nalazi u stanu?
Dakle planirajte unapred i nemojte dozvoliti da Vas išta iznenadi!

Možda ćete odlučiti da je ovo previše stvari o kojima treba da se razmišlja odmah u početku, da će se sve postepeno kazati kada se budete skućili.
Možda nemate trenutne finansije da pokrijete dekor i kupite nameštaj koji Vam se sviđa, ili nemate vremena. Ali znajte da što duže odlažete, samo ćete sebi stvoriti više posla.

Zamenjivanje podova je velik posao i ako imate novac možete doneti ovu odluku za vreme seljenja,a takoćete sebi učiniti veliku uslugu svakako.
Dok se Vi budete pakovali, neka tada majstori postave nov pod.
Jer ako ovo budete odlagali, kasnije ćete morati premeštati nameštaj i ostale stvari u zavisnosti koji se deo poda namešta u sobi.
Nameštaj će vrlo verovatno biti svuda po kući, a moraćete ga vraćati kada se podovi konačno nameste.
Pre useljenja podove pokrite najlonima, papirima ili novinama i tako ih zaštitite kako od grebanja prilikom transporta nameštaja, tako i od oštećenja prilikom krečenja zidova ili farbanja delova nameštaja.

Kada se već spominje krečenje, najbolje je okrečiti praznu sobu. Te ukoliko ste unajmili agenciju za selidbe njima prepustite posao pakovanja i trasnporta. Kod sebe držite vrednosti i novac, a da ne biste gubili vreme, idite u nov stan i okrečite ga.
I obrnuto. Ukoliko se sami pakujete, ili unajmite majstore da Vam okreče, ili zamolite partnera, prijatelje ili rodbinu da Vam pomognu.
Ovako će posao kraće trajati svakako!

Kada sve intalirate, okrečite i namestite, zaista ste kod kuće. Nakon pakovanja, transporta, raspakivanja i montaže svega na svoje mesto, pozovite prijatelje, skuvajte im večeru i uživajte u novom domu i novom poglavlju u životu!

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check