Obaveze i zadaci tokom i nakon selidbe.

Nakon selidbe i svih poslova koje morate obaviti, uključite vijuge i dekorišite nov prostor i učinite ga pravim domom!

Obaveze i zadaci tokom i nakon selidbe.

Organizacija, odluka o tome na koji način ćete se seliti, organizovanje prevoza, pakovanje i trasnport... - ukratko ovako izgleda plan selidbe.
Kada sve uradite, spakujete se, preselite se, treba da znate da ove nije kraj selidbe srbija

Ubrzo nakon konačnog raspakivanja, uselićete ste se u nov prostor.
Pre nego što se zaista preselite, proverite pažljivo da li je stan ili kuća u dobrom stanju i da je stanodavac ispunio sve što ste se dogovorili.

Ukoliko kupujete novu kuću ili stan, možete napraviti dogovor sa majstorima da se ceo posao završi pre nego što se uselite.
Na primer, majstori možda neće stići da završe neke poslove zbog vremenskih neprilika i tada je važno da imate na pismeno da se svi nezavršeni poslovi biti ispravno urađeni određenog datuma ili u razumno vreme.

Da ne biste došli u ovakvu situaciju na vreme isplanirajte sve moguće popravke, restauracije i montiranje koje želite, da ne biste u gužvi od kutija, kesa i nameštaja, još morali da zovete majstore da poprave slavinu ili nameste bojler.

Kada se uselite, verovatno ćete imati sitne poslove, kao što su popravke, farbanje ili krečenje, a čišćenje i spremanje se svakako podrazumeva.

Ukoliko je stan ili kuća potpuno nova, u prvih nekoliko dana dobro proverite sve, počev od struje, utičnica, slavina do pločica i podova. Svaku grešku i kvar odmah prijavite.

Ukoliko je u pitanju stanbeni prostor u kome je već neko živeo, veća je verovatnoća da nećete morati ništa da popravljate, ali svakako sve dobro proverite.

Za početak raspakujte ono najpotrebnije. Osposobite kupatilo i kuhinju, kao i krevete. To će biti dovoljno u prvih nekoliko dana, jer sam čin raspakivanja treba da traje sporo i temeljno.
Prijavite se da Vam je ovo sadašnji stan, prijavite se na usluge Interneta, kablovske televizije i slično.

Kada ste proverili ceo prostor i uvideli da je sve u redu, krenite sa osposobljavanjem ostalih prostorija. Ukoliko ste se lepo organizovali i ispisali sadržaje kutija, znaćete gde se šta nalazi. Krenite sobu po sobu.

Montiranje nameštaja, mašina poput kompjutera, televizora i veš mašine Vam treba biti prioritet. Naravno zavisi šta je Vama najbitnije i koja je priroda posla ili hobija kojim se bavite.

Kada namontirate sobe, police, raspakujete knjige, odeću i ostale stvari dolazi na red dekoracija i stvaranja porodične atmosfere i doma u pravom smislu te reči.

Stil budućeg prostora zavisi od Vas. Prvo pregledajte sve predmete koje već imate i da li Vam mogu koristiti. Odlučite da li će nov stan biti u istom stilu kao i stari ili ćete ga menjati.

Krečenje, renoviranje i restauracija nameštaja može uneti dovoljnu inovaciju.
Ukoliko samo malo izađete iz okvira i okrečite dnevnu sobu u recimo crvenu i zelenu, učinićete samu prostoriju manje dosadnom.

Nameštaj možete jeftino presvući kod krojača, a ukoliko umete sa iglom i koncem, ovo možete i sami učiniti.
Ili jednostavno kupite materijal i prekrite stolice tkaninom koja se slaže sa ostatkom enterijera i dole zavežite trakom. Ovakve male stvari mogu učiniti sobu lepšom i zanimljivijom.

Okačite slike na zidove, možete uramiti i drage porodične fotgrafije i portrete i ispunite prazne prostore. Takođe možete delimično oblepiti tapete na zidove, ili pomoću maketa iscrtati delove zidova.
Lepa zavesa, presvlaka ili stolnjak mogu osvežiti prostoriju, a biljka i cveće je mogu oživeti.

Mnogo malih promena mogu pospešiti izgled novog doma,na novo je uglavnom uvek bolje.
Nakon cele frke i stresa tokom selidbe i useljenja, uzmite vreme za sebe i daje mašti na volju. Ukoliko svaki dan uneste nešto novo, za tili čas ćete napraviti novo porodično gnezdo u kojem ćete bez sumnje uživati!

Publikovano: 2.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check