Planiranje selidbe i odluka o izboru transporta i prevoza kod međunarodnih selidbi

Međunarodne selidbe su najobimnije i potreban Vam je dobar plan. Najvažnija stvar je izbor transporta i vozila, kako bi Vaše stvari bezbedno stigle u nov dom!

Planiranje selidbe i odluka o izboru transporta i prevoza kod međunarodnih selidbi

Svaka selidba zahteva dobru organizaciju i planiranje. Potrebno je isplanirati datum selidbe, pakovanje i transport stvari bez obzira koja je selidba u pitanju.
Izbor koji napravite i donesete odnosiće se na bezbednost i efikasnost prevoza stvari, a siguran transport je ono što treba da bude primarno!

Inernacionalne odnosno medjunarodne selidbe su vrlo naporne iz prostog razloga što se seli na dalje destinacije, te se pakuje sve, sa retkom mogućnošću da se vratimo ukoliko nešto zaboravimo.

Same međunarodne selidbe su jedna od opcija i kod agencija i usluge između ostalog uključuju pakovanje, utovar i istovar stvari, montažu u demontažu nameštaja, praćenje pošiljki i sam transport.

Odabir vozila odnosno transporta zavisi od destinacije na koju idete i da li Vam je važno vreme za koje će stvari stići.

Avionski transport je najbrži vid transporta i ako Vam novac nije problem, ovo je rešenje za Vas.
Kontejnerski transport preporučuje se kada vremenski faktor nije od presudnog značaja.

Prilikom odabira transporta informišite se i načinu pohranjivanja Vaših stvari, transportu, bezbednosti, cenama usluga u brzini transporta.
I naravno koji je vid transporta najbolji. Ukoliko ste se odlučili za auto prevoznike, saznajte koje vozilo unajmiti u odnosu na količinu i veličinu stvari i nameštaja koji selite.
Ovo lako možete saznati na sajtovima ili se raspitajte i potražite preporuke.

Ukoliko se selite pomoću agencija, tražite od njih savete najboljih agencija i vidova transporta.

Još jedan način da se selite jeste drumskim prevozom pomoću kombija ili kamiona.
Za prevoz manjih stvari ili manje količine robe može poslužiti bilo koje pikap teretno vozilo.

Kombi prevoz je pogodan, jer se lako kreće ulicama i kretanje nije ulovljeno ograničenjem tereta.
On je popularan kod manjih selidbi, a takođe pogodan je za prevoz građevinskog materijala.

Koju vrstu kombi vozila unajmiti zavisi od količine robe ili stvari koje treba prevoziti. Najbolje je potražiti savet stručnjaka.
Zato pre unajmljivanja prevoza napravite spisak stvari koje selite, da imate okvirno sliku koja je količina robe u pitanju.

Za prevoz ili selidbu veće količine stvari mogu poslužiti kamioni manje nosivosti i velikog prostora, a za teže terete koriste se kamioni veće nosivosti, svi osim šlepera.

Odabir transporta kod međunarodnih selidbi je ključna stvar koju morate da uradite. Dobra organizacija i informisanje će Vam pomoći.
Istražujte, pitajte i saznajte sve što Vas zanima pre samog unajmljivanja agencije.
A pre svega napravite invetar stvari i na osnovu toga unajmljujte vozila.

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check