Lakim koracima ka dobrom raspakivanju nakon selidbe.

Kada se proces selidbe završi vreme je za nameštanje novog doma. Prvo raspakujte najbitnije stvari i kutije. Kuhinja i spavaća soba bi trebale da budu osposobljene odmah, a ostalo može i da sačeka!

Lakim koracima ka dobrom raspakivanju nakon selidbe.

Ima nas raznih. Neki vole pakovanje i mrze raspakivanje, kod nekih je obrnuto. Neki vole i jedno i drugo, a nekima je od same pomisli na selidbe srbija muka!

U svakom od ovih slučajeva, bez obzira na sve, potreban je plan! Većina agencija za selidbe savetuje da se pakuje soba po soba. Neki pakuju prvo najbitnije stvari, a neki ih ostave za kraj.

Raspakivanje zahteva mnogo vremena i dobru organizaciju. Prvo odpakujte najbitnije i najpotrebnije stvari, onda se pozabavite sa manje krucijalnim stvarima koje Vam ne trebaju odmah prvog dana u novom stanu.

Napravite spisak svih stvari koje selite. Držite ga kod sebe kada dođe vreme za raspakivanje.
Najvažnija kutija bi trebala biti prva u gepeku, jer ste je poslednju stavili u isti. Držite se nje, jer će Vam biti potrebna prvih nekoliko dana.

Nakon ostvaranje te kutije, pređite na raspakivanje i nameštanje kuhinje.
Ukoliko ste valjano obeležili kutije, ovo neće biti problem.
Ukoliko imate vremena, namontirajte odmah elemente, komode i police, kao i šporet, sudove i frižider. Kuhinja bi trebala biti osposobljena što pre.

Sledeće na redu je svakako spavaća soba. Namontirajte krevete, namestite ih, odpakujte posteljinu i jastuke.
Ove dve prostorije biste donekle trebali da namestite već prvog dana.

Sada je ba red došlo kupatilo. I ovde važi da prvo odpakujete preko potrebne stvari poput peškira, sredstva za ličnu higijenu i lekova, ukoliko ih držite u kupatilu.

Ukoliko ste imali sreće da ste napravili plan pre selidbe, raspored namšetaja bi trebao lako da teče. Ako je potrebno da napravite razmeštaj soba, prvo napravite plan gde će šta ići.
Velike elemente odmah namontirajte, da biste znali gde će ići ostali delovi nameštaja.

Spavaće sobe neka namešta svaki član porodice ukoliko ste se sa njima preselili. Ovde opet važi da plan rasporeda nameštaja mora biti unared osmišljen pre raspakivanja.

Kada se poslednja soba namesti, vreme je za garažu odnosno podrum. Pošto većina mašina i alata nije preko nužna odmah, organizujte prostor pre raspakivanja.
Iskoristite prostor i napravite ga funkcionalnim.

Ukoliko ste se preselili u kuću, i baštu treba namestiti. Tu je roštilj, bazen, biljke i garniture i klupe za baštu. Ovo može ići polako, jer nije najnužnije to namestiti u prvih nekoliko dana, pa čak i nedelja.

Kada ste raspakovali sve, vreme je da uživate u novom prostoru.
Odvojite nekoliko sati dnevno za ostale poslove kao što je dekoracija, kačenje slika, zavesa, stavljanje tepiha i stolnjaka.

Nakon celog posla prošetajte i upoznajte kraj i komšije.
Što pre budete završili sa sređivanjem kuće i izašli napolje, brže ćete se navići na nov komšiluk, novo mesto i nove ljude.

Publikovano: 14.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check