Prvi dan u novom domu nakon selidbe-raspakivanje stvari i montiranje soba i nameštaja.

Posle selidbe sledi raspakivanje, koje mnogima teško pada. Ukoliko imate decu, neka Vam primarno bude nameštanje prostorije i kreveta za spavanje, kako biste svi uspeli da se odmorite i napunite baterije za ostatak posla.

Prvi dan u novom domu nakon selidbe-raspakivanje stvari i montiranje soba i nameštaja.

Većina ljudi ne voli raspakivanje. Verovatno zato što su uzbuđeni zbog same selidbe srbija, pa raspakivanje ometa u uživanju u novom prostoru, komšiluku i novom mestu.

Kada se selidba završi i sve stvari budu premeštene u nov dom, količina kutija, nameštaja i ostalih predmeta Vam se može učiniti veća nego što jeste, a samim tim i početak raspakivanja Vam može mrsko pasti. Zbog ovakvih problema, postoje neki saveti i koraci koji pomažu da nameštanje novog stanbenog prostora prođe lakše.

Prvog dana, nakon osposobljavanja kuhinje i mesta gde ćete spavati, ako ostane vremena, namestite velike delove nameštaja. Bilo da sami prenosite stvari iz kombija ili ste unajmili pomoć, morate znati gde ćete postaviti velike elemente nameštaja.

U mnogo slučajeva nemate dovoljno vremena niti imate predstavu gde da stavite koji deo nameštaja. Ukoliko ne želite da se nađete u ovoj situaciji, potrudite se da ranije obiđete nov prostor i smislite gde biste šta stavili.

Instalirajte i proverite sve aparate. Ukoliko ste preselili stare kućne aparate ili ste kupili nove, uvek se konsultujte upustvo za upotrebu, kako biste bezbedno prespojili mašine, naročito kompjuter.

Ukoliko nemate uputstvo, a ne znate tačno šta radite, zovite majstora ili prijatelja koji se razume u tehnologiju. Vodite računa o promeni temperature unutra i spolja, te sačekajte malo da se uređaj ugreje, odnosno ohladi, pre uključivanja i pokretanja.

Namestite Vama najbitniju sobu i nameštaj. Kreveti su obično prvi na redu koji se moraju namontirati prvog dana.

Ovo može da bude i primarnije od svega ostalog, jer će Vam dobar san i odmor pomoći da napunite baterije za dalje. Zapamtite da je važno održavati rutinu, naročito kada su deca u pitanju.

Odpakujte kutiju u koju ste stavili najbitnije stvari. Kutija treba da sadrži sve ono što Vam je potrebno prvi dan u novom domu.

Ona treba biti jasno naznačena i vidljiva u gomili kutija, nameštaja, kesa i stvari.
Neke porodice pakuju kutiju za svakog člana. Bez obzira na broj kutija, one moraju biti odpakovane odmah, jer sadrže sve što Vam treba na jednom mestu.

Namestite krevete i naučite hranu ili napravite sendviče ukoliko niste stigli da namestite kuhinju.

Ovo je verovatno najvažniji deo raspakivanja prvog dana: odezdeđivanje kreveta, kako biste mogli dobro da se odmorite. Ako imate decu, potrudite se da nameštanje mesta za spavanje bude primarno!

Dobar odmor i san će svima biti nagrada za naporan rad i za izdržavanje selidbe.
Ovako ćete se osloboditi tenzija i opustićete se, pre stvarnog rada, koji Vas čeka od sutra!

Publikovano: 15.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check