Konačno preseljenje nije kraj organizacije i planiranja!

Ako ste mislili da Vam je plan potreban samo za proces selidbe, prevarili ste se! I raspakivanje mora ići po nekom redu, a organizacija je najvažnija!

Konačno preseljenje nije kraj organizacije i planiranja!

Kada ste se konačno preselili, završili sa pakovanjem svih stvaru u kutije, paking materijalom i razmontiranjem svog nameštaja, došli do novog stanbenog prostora i sve doneli u njega, vreme za raspakivanje.

Ovaj deo selidbe skoro niko ne voli, jer je potrebno mnogo truda i posla da sve prođe u redu.
Ako ste kao većina, onda Vam je rapsakivanje noćna mora i baš zato Vam je potreban plan.
Bez organizacije i cilja, raspakivanje se može odužiti do nekoliko meseci.

Prvo što morate da znate jeste da Vam je vreme prijatelj.
Morate napraviti raspored i imati dovoljno vremena za raspakivanje, a ne da to ostavite za veče ili za vikend. Ukoliko svaki dan budete odpakovali kutiju, posao će ići mnogo brže, nego da stalno odgađate.

Vikende sačuvajte za one kutije koje je teže odpakovati, kao što su sudovi koji zahtevaju i pranje, ili alati koji se moraju poslagati u garažu ili podrum. Svima dajte zadatke i neka svako raspakuje po jednu prostoriju. Ako ste tako organizovai i kutije, problem će biti manji.

Zlatno pravilo je da raspakujete sobu po sobu. Bolje da jedna bude kompletno montirana, nego da ceo stan vrvi od kutija, kesa i papira.

Spacaća soba bi trebala biti gotova odmah prvi dan, a nakon toga raspakujte kuhinju i kupatilo. Ostalo može ići sporije, ali ove tri prostorije su najvažnije svakoj porodici.

Ako je Vaše dete dovoljno veliko da samo namešta i raspakuje, dozvolite im to da urade i ohrabrujte ih. Ovo će im pomoći u procesu prilagođavanja.

Velike sobe koje imaju više od jedne svrhe kao što je dnevna soba je bolje ostaviti za vikende. Ovako će cela porodica imati vremena da pomogne. Možete zajedno raspakivati jednu ili se podelite po sobama. Ovako će posao biti zabavniji i izvodljiviji, a deca će biti takođe uključena i neće se osećati besposleno.

I ovde će biti reči o kutiji sa najbitnijim stvarima. Svaki član porodice bi trebao da ima svoju kutiju i njih prve i odpakujte. Ovo Vam neće olakšati selidbu, ali će Vam prvih nekoliko dana i noći učiniti lakšim.

Ostale kutije možete označiti da treba da se otvore što pre, kao na primer kutije sa hranom ili biljkama.

U principu svako prvo odpakuje i osposobi sobu za spavanje, a ako ostane vremena i kuhinju. Ali kuhinja je mnogo teška za raspakivanje, sadrži mnogo elemenata, te prvo uključite frižider i šporet.

Sada otprlike imate ideju kako raspakivanje izgleda.
Razmišljanje kako ćete se organizovati je zapravo pola bitke. Kada isplanirate svaki korak, shvatićete da selidba i odpakivanje i nije tako strašno teško i komplikovano.
Ko ne voli da se odpakuje, neće to nikada ni zavoleti. Ali uz pomoć organizacije, lakše će podneti, zar ne? A neće vam škoditi ni da se između raspakivanja kutija malo opustite uz tamburaše u jednom od restorana u Beogradu u Skadarliji

.

Publikovano: 3.02.2017.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check