Kako najbolje da iskoristite mali prostor, naročito u spavaćoj sobi?

Mnogi tek nakon selidbe shvate da nemaju dovoljno prostora za sav nameštaj. Saznajte kako da napravite mesta za sve, naročito za višenamenske prostorije!

Kako najbolje da iskoristite mali prostor, naročito u spavaćoj sobi?

U svakoj sobi u Vašem stanu je bolje iskoristiti prostor od kojeg bežite.
Naročito ukoliko ste tek nakon cele selidbe i unošenja svih stvari shvatili da nemate dovoljno mesta za sve što želite da stavite u sobu.

Za neke prostore je najlakše da napravite mesta jednostavnim bacanjem svih nepotrebnih stvari. Ali za sobe kakva je spavaća gde najveći deo zauzima krevet kojeg nije lako zaobići niti pomeriti, nastaje problem.

Evo nekoliko načina kako da napravite više prostora u Vašoj spavaćoj sobi.

Ukoliko je moguće smanjite veličinu kreveta. Naravno svi bismo voleli da imaju velike krevete da može da stane mnogo ljudi. Ali da li Vam je zaista to potrebno? Samo Vi možete odgovoriti na ovo pitanje; možda biste i bili voljni da smanjite obim kreveta ako biste znali koliko mesta time dobijate.

Odstranite velike komade nameštaja iz spavaće sobe. Ormari i komode zauzimaju mnogo prostora. Umesto tih glomaznih predmeta, postavite police ili stvari složite ispod kreveta u kutije.
Ovako ćete dobiti na prostoru, a soba će vizuelno delovati veća. Bez velikih komada nameštaja, imaćete i više svetla u sobi.

Koristite multipraktične ležajeve, naročito ako spavate u sobi koja ima još neku funkciju. Kupite kauč ili trosed na razvlačenje i tako napravite više postora. Ovakvi ležajevi su savršeni za male stanove ili za sobe gde pored spavanja primate goste ili radite.

Organizujte odeću. Ormani i plakari bi trebali biti tako raspoređeni da zauzmu vertikalni položaj. Što više stavite u ove ormane, manje ćete slagati po spavaćoj sobi.

Postoje i sofa kreveti koje mogu da pomognu da spavaća soba dobije i drugu funkciju po potrebi- radni prostor ili soba za igru za decu.

Postoji mogućnost da instalirate i Marfi krevete. Oni se mogu podići uza zid i time definitivno dobijate na prostoru. Modernije varijante imaju i dodatak u vidu stola, pa je ovo savršeno za dečije sobe.

Ukoliko se u spavaćoj sobi nalazi i televizor, stereo uređaj ili kompjuter, razmislite da tehnologiju premestite u drugu sobu, ako nemate prostora u spavaćoj. Spavaća soba treba da ima jednu svrhu, a to je odmor i dobar san!

Ovim savetima možete drastično uvećati prostor u kome spavate,ili bilo koju drugu sobu, naročito ako živite u malom stanu ili kući.

Posebno je važno imati dooljno mesta za višenamenske sobe kakva je dnevna ili dečija. Tu morati biti dovoljno mesta za sve. Zato dobro razmislite i isplanirajte raspored stvari u stanu, kako biste uspeli da napravite dobru organizaciju Vašeg stanbenog prostora i kako biste slobodni mogli da cirkulišete kroz svaku sobu!

Publikovano: 28.07.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check