NEKRETNINE BEOGRAD

Procene stručnjaka koji se bave nekretninama su da Beogradu već godinama fali oko 100.000 stanova. Stanogradnja je malo usporenija a broj stanovnika koji se doseljava u glavni grad je konstantan. Ne očekuje se da će cene dalje padati pa ne oklevajte sa rešavanjem stambenog pitanja. Drastičniji pad cena kada su u pitanju nekretnine nije realan

NEKRETNINE BEOGRAD

Opštine Stari grad, Vračar, Dedinje i Savski Venac su opštepoznate kao najskuplji delovi grada kad je u pitanju prodaja nekretnina u Beogradu.

Prodaja stanova vrlo dobro ide na Voždovcu, Čukarici i Karaburmi gde su cene znatno niže u poređenju sa centralnim gradskim opštinama. Tu se kvalitetan jednosoban stan u novogradnji može naći i po ceni omanje garsonjere u centru grada. Najjeftinije nekretnine se danas nalaze na levoj obali Dunava, u Borči i Krnjači. Ali, očekuje se i da će njihova cena porasti kako bude rastao i novi tzv. „kineski“ most .

Lošija finansijska situacija je donekle izmenila i trendove u kupovini stanova pa su sve traženije manje nekretnine što je uticalo i na investitore koji se lakše odlučuju za ulaganje novca u stanove manje kvadrature, nego u dvosobne i trosobne stanove. Međutim, u našoj ponudi možete pronaći i male stanove u centru grada ali i na Novom Beogradu kojih ranije nije bilo dovoljno.

Ponuda nekretnina na Novom Beogradu značajno će biti raznovrsnija kad bude završen još jedan projekat subvencionisane stanogradnje u naselju „Dr Ivan Ribar“. Sa početkom ovog državnog subvencionisanja građevinarstva, može se reći da je tržište nekretnina oživelo.Vladina mera o dotiranju masovne stanogradnje na Voždovcu pa zatim na Novom Beogradu, uspela je da stabilizije i snizi cene novogradnje u Beogradu.


Ne zna se tačan broj agencija za nekretnine u Beogradu. Svi se slažu da je njihov broj smanjen, što zbog manjeg obima posla koji je nastao kao posledica svetske krize, što zbog uvođenja reda u ovu oblast. Striktnije poštovanje Zakona o privatnim preduzetnicima i kontrola policije, finansijske i tržišne inspekcije izuzele su lažne i divlje agencije i na tržištu ostavile samo one u koje se kupac u potpunosti može pouzdati.

Znatan je broj agencija koje su svoju delatnost promenile i sada se bave isključivo izdavanjem nekretnina u Beogradu čime uspevaju da održe svoju likvidnost. Ali, i one posluju znantno otežano poslednjih godina te stoga na lageru imaju i po hiljadu praznih stanova (od garsonjera do četvorosobnih) koje ne mogu da iznajme iako su kvadrati pojeftinili i do 40 odsto. Bogatija ponuda nekretnina u Beogradu:stanova i kuća- klijentima značajno olakšava izbor.

Veliki broj žitelja ovog grada sa sobom nosi i veliku šarolikost u svakom pogledu pa i kad su ukusi i mogućnosti kupaca nekretnina u pitanju. Ne bi trebalo zapostaviti ni one koji se zanimaju za prodaju kuća u Beogradu, novoizgrađenih ili nešto starijih. Široka je lepeza ponude kad su ove nekretnine tj. kuće u Beogradu u pitanju, kako u strogom centru, tako i u elitnim delovima grada, ili na periferiji i krajnjim obodima grada. Utisak je da se kuće češće iznajmljuju nego što se kupuju.

Za više informacija o konkretnoj ponudi posetite sekciju prodaja stanova u Beogradu.

Publikovano: 6.11.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check