Domovi poznatih: vile i poneki zamak

U ljudskoj prirodi je da s pažnjom pogleda kako žive poznati, gde izlaze, s kim se druže, koliko plaćaju garderobu, šta jedu... Mi ćemo se osvrnuti na to u kakvim kućama žive svetske i poneka domaća zvezda.

Domovi poznatih: vile i poneki zamak

Najpoznatiji glumački par Bred Pit i Anđelina Džoli su pre 3 godine na lizing iznajmili 70 miliona dolara vredan zamak Miraval. Imanje je veliko skoro 400 hektara. Na njemu se nalaze jezero, ni manje ni više nego 20 fontana, šuma i, tipično za Južnu Francusku-vinograd. Zamak ima čak 35 spavaćih soba, po jedan bazen unutra i na otvorenom, mušku i žensku teretanu i ogromnu banket salu.

Riz Viterspurn je platila 6.9 miliona dolara za ambar koji je jedan čuveni arhitekta redizajnirao i pretvorio u životni prostor slavne glumice. Zanimljivo, nema šta. Možete pretpostaviti kakvim komentarima bi domaća javnost dočekala preuređenje ambara u kuću.

Hale Beri je vlasnica nekretnine u mediteranskom stilu na Beverli Hilsu. Kažu za ovu kuću da je mala jer ima samo dve spavaće sobe i dva kupatila ali je zato dvorište veliko 53 ara.

Sandra Bulok je početak novog života nakon razvoda obeležila kupovinom kuće veličine 615 kvadratnih metara. Kuća je sagrađena1860. godine u viktorijanskom stilu i zaista je prelepa. Adekvatna uteha posle bračnog neuspeha, nema šta!

Robert Patinson i Kristen Stjuart, koji su se proslavili u Sumrak sagi, imaju predivnu kuću na Bel Eru. Njihov dom ima neverovatan panoramski pogled i odvojenu gostinsku kuću. Bez bazena, naravno, nije moguće. Celo imanje je bezbedno okruženo kapijama, garantuje ono što većina zvezda zahteva-privatnost. Specifičnost ove nekretnine je to što bukvalno svaka soba ima pogled na kanjon.

Ekaterina Ribovljeva nema glamuroznu karijeru ali je njen novi stan upravo takav. Naime, ona je nedavno postala vlasnica najskupljeg stana na svetu. Ovaj poklon joj je tata platio rekordnih 88 miliona dolara! Bogati otac, poznat kao „kralj veštačkog đubriva“, je kćerki studentkinji kupio stan u Central parku. Apartman se sastoji od 10 soba, četiri kupatila i terase površine 185 kvadratnih metara u zgradi izgrađenoj u posleratnom periodu u najprestižnijem delu Menehetna.

Još jedna zanimljiva prodaja nekretnina privlači pažnju poslednjih nedelja. Naime, u glavnom gradu ratom zahvaćenog Avganistana, Kabulu, ekskluzivni kompleks apartmana po ceni od 212.000 do 327.000 dolara je već rasprodat. Neboder je proširen za nekoliko spratova zbog neviđene potražnje. Prosečan građanin ove zemlje živi sa jednom funtom dnevno a budući žitelji ovog kompleksa će uživati u potpunom komforu, imaće bazen, saunu, teretanu...

I domaće poznate ličnosti polažu mnogo na to kako će izgledati njihov životni prostor pa tako poseduju kuće koje vrede milione evra.

Najšire ruke je bila pevačica narodne muzike Vera Matović koja je predratnu beogradsku vilu platila 3 miliona evra.

Vila u Ljutice Bogdana u kojoj živi Svetlana Ražnatović je procenjena na 2, 5 miliona evra.
Jedan od najskladnijih i najdugovečnijih parova na domaćoj estradi Lepa Brena i Boba Živojinović imaju vilu na Bežanijskoj kosi. Njena vrednost iznosi oko 1, 5 miliona evra.

Miljenik srpskih žena svih generacija Zdravko Čolić živi sa porodicom u vili koja važi za jednu od najlepših. Košta samo 850.000 evra.

Šta drugo reći osim:ima se, može se.

Izvor: CasaSugar, Trojka, Press

Publikovano: 27.12.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check