Beograd stanovi

Bitne sitnice pri kupovini stanova u Beogradu

Beograd stanovi

Rešavanje stambenog pitanja u velikom gradu kao sto je Beograd svakako stoji na vrhu liste prioriteta kako onih koji grad ne poznaju dovoljno i koji su se skoro doselili u njega tako i onih koji u njemu zive vec duzi niz godina.Pronlazenje adekvatnog mesta za zivot cesto se svodi na beskonacnu potragu ulicama od kojih su mnoge slepe.
Prvo sto bi treblo da se definise pre same potrage za stanom u Beogradu jeste cena koju je porodica ili pojedinac u mogucnosti da izdvoji mesecno (ukoliko se trazi stan za iznajmljivanje) i neophodni uslovi koji u svakom slucaju moraju biti zadovoljeni.
Nakon toga na redu je odluka o delu grada u kome je idealno da stambena jedinica bude smestena tacnije naselje u kome je mesto zaposlenja,skole, fakulteta ili drugih stalnih aktivnosti. Ukoliko je za tu lokaciju potrebno izdvojiti vise novca ili ni jedan od stanova iz ponude ne odgovara zamisli trazi se ono naselje koje je najbolje povezano saobracajem sa zeljenom lokacijom.
Dalji izbor u velikom zavisi od nekih licnijih sklonosti i potreba pojedinca ili porodice.Od posebnog uticaja cesto umeju da budu sami stanodavci ili agencja koja nudi uslugu posredovanja.
Recimo da u najboljem slucaju to moze biti agencija za nekretnine koja svoj udeo ostvaruje kroz minorno ucesce pri samom potpisivsanju ugovora ili stanodavac koji ne boravi u blizini stana a doslovno postuje sve tacke ugovora.Pri koriscenju usluga agencije postoji prednost manje licnog odnosa nego sa vlasnicima koji cesto umeju da imaju razlicite zahteve.
Samom setnjom kroz nekoliko naselja Beograda moze se lako steci utisak o raznovrsnosti arhitekture glavnog grada i lako se naslutiti ratznolikost komfora stanova koji se iza toga nalaze.
Od dvorisnih zgrada i privatnh kuca na nekoliko spatova preko brojnih visespratnica i klasicnih stambenih zgrada od cetiri sprata pa sve do luksuznjih stambenih kompleksa,dupleksa itd izbor je zaista veliki a svaka odluka ima svoje prednosti.
Ukoliko se govori o konacnom resenju stambenog pitanja tj kupovini stana cena se moze donekle smanjiti odabirom stana koji nije u potpnosti useljiv vec zahteva ulaganja u vidu renoviranja.
Sa druge strane tu su stanovi u novogradnji Beograda koji zadovoljavaju razne evropske i svetske stanarde sto se tice i estetike i funkcionalnosti.

Specijalni uslovi odrzavnja higijene u stanu kao sto su privatna perionica zgrade u kojoj se stan nalazi ili bazen spadaju pod rang luksuznih stanova. Kod ocenjivanja same funkcionalnosti uglavnom je najbitniji raspored prostorija i zvucna i termo izolovanost te kvalitet instalacija sprovedenih u stanu.
Ovo su samo neki od važnih faktora za izbor nekretnina.
Za više informacija o konkretnoj ponudi posetite sekciju beograd stanovi, povratak na home Nekretnine.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check