Udruženje podstanara Velegrad

Udruženje podstanara Velegrad

Udruženje podstanara Velegrad

Srbija-nekretnine.org podržava udruženje podstanara:

Udruženje podstanara Velegrad (www.podstanar.org ) je jedino Udruženje građana ovakve vrste u Srbiji, koje brine o interesima podstanara.

Osnovano je na neodređeno vreme, radi zaštite prava podstanara i poboljšanja njihovog položaja, kao i unapređenja ukupnih uslova stanovanja u gradovima Srbije, a posebno u Beogradu.

U Beogradu trenutno ima više od sto pedeset hiljada podstanara, ali se broj podstanara povećava svake godine za par hiljada.

Pronalazak dobrog stana, odn. stanodavca i ugovaranje zakupa sa njim je vrlo naporan i rizičan posao, sa neizvesnin izgledom na uspeh. To svakog leta pogadja brojne maturante iz unutrašnjosti, buduće studente, sezonske radnike u Beogradu.

Pošto većina njih nema stan u Beogradu, oni koji ne budu te sreće da dobiju mesto u studentskom domu, tražiće ga tokom leta na tržištu, odn. u privatnom sektoru.

Naše Udruženje pomaže, savetuje, informiše, edukuje interesente, (podstanare, stanodavce i posrednike u izdavanju stanova), o njihovim pravima i obavezama. To činimo preko medija, našeg sajta i priručnika za Podstanare, stanodavce i posrednike u Beogradu.

Pojedinačno ih savetujemo telefonom i lično, posredujemo između njih i stanodavaca, nadležnih organa, agencija za izdavanje stanova. U neizbežnim slučajevima, zastupamo ih na sudu, uz smanjenu Advokatsku tarifu. Pružamo im pojedinačne pravne usluge, pri sastavu ugovora o stanovanju, ugovora o reprogramu duga sa stanodavcem... Naš rad prate mnogi mediji i objavljuju ga, kao RTS-BG hronika, RTV Pink- Jutarnji program i Nacionalni dnevnik, TV B92, TV Happy, Politika, Večernje novosti...

Motiv našeg rada je što podstanari u Beogradu imaju vrlo malo prava. Oni u svemu zavise od (samo) volje svojih stanodavaca, koji neće da zaključe sa njima ugovor o zakupu stana, da im prijave adresu stanovanja, ne primaju parove sa malom decom, kućnim ljubimcima... Naplaćuju im zakupninu i račune kako hoće, uskraćuju im prijem gostiju, narušavaju im privatnost daju im otkaz usred zime ili bez zakonskog otkaznog roka, od devedeset dana. Tako, da se može reći da su podstanari ovde građani trećeg reda.

Mi hoćemo da njihove poslovne (zakupne) odnose uskladimo i regulišemo ih pravnim propisima. Dakle, da tu njihovu poslovnu vezu unapredimo i podignemo na civilizacijski nivo, tako da jedni drugima zaista koriste, sa što manje stresova i sporova.
email: podstanar1@open.telekom.rs
sajt: www.podstanar.org
telefon: 011/36-203-59
Sedište se nalazi u ulici Savskoj broj 19 u Beograd, odmah kod Palate pravde.
S poštovanjem,

sekretar Udruženja Milena Miladinović

Hitno Prodaja kuće Ralja
Kuća : Ralja
115 m² | 32,000 €
Poslovni prostor 360m² Centralna Srbija
Poslovni prostor : Centralna
360 m² | 1,800 €
Kuca sa poslovnim prostorima
Kuća : Pančevo
400 m² | 249,000 €
Poslovni prostor 1000m² Zemun
Poslovni prostor : Zemun
1,000 m² | 3,500 €
Publikovano: 17.05.2012.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check