KUPOVINA NEKRETNINE ZA ŽIVOT U SRBIJI

Srbija zauzima stratešku poziciju na balkanskom poluostrvu, ima vrlo dobre odnose sa svojim susedima, ekonomski i politički je stabilna. Njeni stanovnici su sposobni i radni a, kad je provod u pitanju, nema im ravnih u Evropi. Po mnogim parametrima, ovo je najbolji period za kupovinu nekretnine u Srbiji.

KUPOVINA NEKRETNINE ZA ŽIVOT U SRBIJI

Srbija ima potpisan trgovinski sporazum sa Makedonijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Kandidat je za članstvo u Evropskoj Uniji. Već je član Ujedinjenih Nacija, Saveta Evrope i Evropskog saveta za bezbednost i saradnju. Ekonomija zemlje pokazuje vrlo pozitivan napredak, Srbija ima najveći broj direktnih stranih investicija u Jugoistočnoj Evropi.

Zadivljujuća lepota planinskih pejzaža, mogućnosti za odmor u dobro opremljenim banjama i, svakako vredno pomena, kulturno-istorijsko nasleđe gde dominiraju crkve i manastiri, privlače veliki broj turista koji se nakon posete zemlji odlučuju da kupe nekretninu za život u Srbiji.

Sa dobijanjem kandidature za članstvo u Evropskoj uniji, očekuje se dalji pad kamatnih stopa. Isto tako i poreska politika u Srbiji treba da bude usaglašena sa postojećom u EU, što opet znači da će mogućnosti pozajmljivanja biti poboljšane i tako otvoriti tržište nekretnina domaćim kupcima, ali i stranim investitorima.

Srbija, za razliku od mnogih zemalja Istočne Evrope i tržišta koja teže Evropskoj Uniji, ima transparentno tržište nekretnina. Stranci se nalaze u istoj poziciji kao i domaće stanovništvo kad je posedovanje nekretnina u pitanju. Domaći vlasnici nekretnina će, štaviše, uvek radije svoju imovinu prodati strancu računajući na izvesniju isplatu.

Ako ozbiljno razmišljate da kupite kuću u bilo kom mestu u Srbiji, pogledajte bogatu i garantovano dobru ponudu na našem portalu. Za strance koji dolaze u našu zemlju, pripremili smo sledeći tekst o administrativnim detaljima u vezi sa trajnim ili privremenim nastanjenjem u Srbiji.

Van Beograda takođe postoje mogućnosti ulaganja u nekretnine u gradovima kao što su najpre Novi Sad i Niš. Novi Sad je drugi grad po veličini u Srbiji i mnogi ga smatraju najlepšim i gradom sa najviše kulturnog sadržaja od svih u Srbiji. Ovo je grad muzeja, galerija i pozorišta. U njemu se održavaju izuzetno posećeni muzički festival Egzit, internacionalni filmski festival Cinema City, festival dečije književnosti Zmajeve igre i mnogi drugi. Novi Sad je središte najplodnije poljoprivredne regije u Srbiji. Inače, ovaj kraj Srbije je karakterističan po umerenom tempu života u kome se sve obaveze završavaju smireno i polako, ali na vreme.

Niš je, pak, važan komercijalni centar u centralnoj Srbiji koji se nalazi na raskrsnici balkanskih i evropskih puteva. Glavna saobraćajnica dolazi iz pravca Beograd-Solun, druga važna magistrala je put E 80 koja od Jadranskog mora vodi prema Sofiji i Istanbulu. Ovaj grad na jugu Srbije postoji još od antičkih vremena. Sa Niškom banjom, posebnim balneloškim centrom u neposrednoj blizini grada ali sa bogatom istorijom i izdašnom prirodom, ponuda grada Niša i okoline pruža velike mogućnosti za banjski, lečilišni i kongresni turizam. Glavna osobina kojom se diče stanovnici ovog dela Srbije je meraklijsko raspoloženje-pozitivan stav prema životu u kome centralno mesto imaju dobra hrana i muzika.

Oni koje zanima ekskluzivna gradnja često su očarani i impresionirani kvalitetom gradnje i unutrašnjih radova u nekretninama podizanim u Srbiji. Ako novac nije problem, čak i najrazličitiji ukusi mogu biti zadovoljeni. Ovdašnje arhitekte i izvođači radova su pravi profesionalci koji prate savremene trendove i lako im se prilagođavaju.

Tržište je bogato, kako po veličini objekata tako i po komforu. Zemljište, poslovni prostor, vile, kuće, apartmani, lux nekretnine, stanovi-za svačiji ukus i bankovni saldo. Kupci najviše vode računa o urednim papirima zatim o kvalitetu gradnje. Najmanje su im bitni izgled dvorišta ili terase koje je uvek jednostavno naknadno preurediti. Međutim, veliki deo kupaca se odlučuje za nekretninu koja je u središnjem delu procesa izgradnje kako bi imali prostora da svojim sugestijama utiču na njen finalni izgled. Iako je cena neizgrađene nekretnine niža od završene, naknadne modifikacije se dodatno tarifiraju tako da se na kraju cene izjednače.

Kupovina nekretnine je dugoročna investicija pa je neophodno da u potpunosti budete zadovoljni njenim izgledom. Imajte u vidu da ćete u njoj provesti ostatak života i da ćete je ostaviti svojoj deci pa od svoje kuće napravite svoju oazu. Kupovinom nezavršene nekretnine možete uticati i na odabir materijala za opremanje (parket, pločice i sanitarije) a možda i na sam raspored prostorija. Izvođača radova možete da birate po utisku ili, sigurnije, po preporukama i referencama. Oslonite se i na brend firme, dugoročnost prisustva na tržištu, pročešljajte internet.

Za više informacija o konkretnoj ponudi u Novom Sadu posetite sekciju nekretnine Novi Sad.

Publikovano: 6.11.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check