Beograd Novogradnja

Novogradnja prednosti i mane

Beograd Novogradnja

Beograd novogradnja
Uzevsi da se pod terminom novogradnje svrstavaju najrazlicitiji objekti veoma je bitno znati o kom tipu pomenutih zgrada se radi.
U Beogradu jos od sredine devedesetih godina ubrzanim tempom nicu citava naselja.Distanca od nekoliko godina predstavlja odlicnu mogucnost da sagledamo realan kvalitet zgrada koji se cak i gledano sa ulice primeti.
Pod ovime ne govorim o banalnom primeru prljave Beogradske fasade koja obzirom na saobracaj naseg glavnog grada nije uopste cudno vec o vidljivim znacima popustanja konstrukcije zgrade i trajnosti nekih osobina. Nasuprot takvom primeru imamo i onu drugu vrlo pozitivnu stranu price gde dok prolazimo kroz komplekse novogradnje imamo utisak o vrlo lagodnom dobro organizovanom zivotnom prostoru i za nase uslove gotovo luksuznom.
Pogodnosti u vidu podzemnih garaza, perionica,sistema za bacanje djubreta direktno iz stana i usisavanje asocira na neko novo vreme koje ce nadamo se jednog dana postati standard u Beogradu.Pod novogradnjom u Beogradu ponekad se cak mogu svrstati i zgrade starijeg datuma koje su prosirene koliko god su mogucnosti dozvoljavale i u visinu i u sirinu sa iznova uradjenom fasadom koje obicno prilicno nezgrapno izgledaju,naravno sa izuzetkom simpaticnih primera.
Kod ove kategorije cesto se desava da proces legalizacije nije doveden do kraja. Pored stambenih zgrada novogradnja podrazumeva i poslovne prostore najcesce podignute na teritoriji novog Beograda.
Arhitektonska resenja vezana za ovu novogradnju bar u Beogradu najcesce su radjene po ugledu na metropole sveta kao konstrukcije koje su zastakljene.
Neka resenja su dobra, neka malo manje srecna ali pri tome govorim samo o estetskoj normi koja ne mora biti od kljucnog znacaja u potrazi za poslovnim prostorom.
Sistem duplih stakala na ovim zgradama obezbedjuje odlicnu termoizolovanost kao i odlicnu osvetljenost koja je veoma bitna za produktivnost odnosno generalno raspolozenje zaposlenog tima.
Organizacija ovakvih poslovnih prostorija za velike firme polako pocinje po ugledu na inostrane kompanije da uvodi vise sadrzaja koji su potrebni radnicima kako bi obogatili svoje iskustvo i povecali produktivnost.
Pod time se podrazumevaju kako administrativne prostorije kao sto su predstavnistva banki itd tako i restorani, apoteke, pa cak i sale u kojima se moze baviti nekim vidom rekreacije.
Nadolazeci trend je da se vecina vremena organizuje oko posla te se tu cesto razmislja i o vrticima i dnevnim boravcima za decu.Retko se desava da nove poslovne zgrade u Beogradu nemaju resen parking dok je to kod stambenih zgrada cest problem jer zadovoljavajuc odabir stana cesto ume da pokvari sama pomisao o svakodnevnom problemu parkiranja ili placanja parkinga ispred svoje zgrade, a posebno ako se radi o centru grada.
No, u svakom slucaju - cinjenica je da je ponuda novogradnje u Beogradu zaista velika i da svako uz pazljivu potragu moze da nadje ono sto mu odgovara bilo da se radi o kupovini ili iznajmljivanju.
Za vise informacija posetite sekciju Beograd novogradnja ili posetite deo sajta novogradnja oglasi

Publikovano: 18.01.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check