Stanovi Beograd prodaja

Stanovi u Beogradu prodaju se intenzitetom koji diktira opšta besparica tako da faktor lokacije više skoro ne igra nikakvu ulogu.

Stanovi Beograd prodaja

Napravila je ova ekonomska kriza neku vrstu uravnilovke. Svima nam je teško. U stvari, svima nam je teže nego što je bilo, nekima je malo manje teže nego ostalima, ali složićemo se da je svojim otrovnim pipcima kriza dokačila svakoga. Dobrano potkačila.

Nekad se znalo koji deo grada garantuje momentalnu prodaju stanova u Beogradu. Jednostavno, postojale su lokacije na kojima bi stan bivao prodat odmah nakon oglašavanja. Npr. oni koji tek dolaze u Beograd, koji po prvi put kupuju nekretninu u prestonici, obavezno su ciljali na „krug dvojke“ ili na centralni deo centralnog dela grada. Zašto bi okolišali... Međutim, neiskusni kupci bi vrlo brzo spoznali kako grad funkcioniše, priznali da ovo nije najbolja lokacija za život te se upustili u zamenu nekretnine.

Međutim, Beograđani tj.oni koji žive u ovom gradu već neko vreme, sebe vide na Vračaru koga jedinog priznaju za legitimni centar grada. S druge strane, novopečeni Beograđani koji žele da budu u centru zbivanja, biraju deo Dorćola ispod Narodnog pozorišta (blizina tzv. Silikonske doline (ulice Strahinjića Bana) je jedan od odlučujućih faktora).

Ako traže dodir sa prirodom, kupci razmatraju stanove za prodaju na Zvezdari dok novopečeni Beograđani s takvim ambicijama biraju kuće na Bežanijskoj kosi a tek onda na Senjaku i Dedinju. Bez obzira na ekonomsku situaciju u zemlji i svetu, ovo i danas ostaju lokacije na kojima su nekretnine posebno skupe.

Novi Beograd u naletima gubi i dobija na popularnosti. Naime, odmah nakon gradnje posle Drugog svetskog rata, retko je biran (dobrovoljno) kao destinacija za život, stanovi sa ove opštine su dodeljivani uglavnom porodicama zaposlenih u vojsci ili državnoj upravi. Kako prerasta u pravi velegrad tako i gubi naziv „spavaonica“ i postaje najuređenija i najpopularnija gradska opština. Samim tim, posedovanje nekretnine na ovoj lokaciji je pitanje prestiža.

Međutim, u jednom periodu je ponovo Novi Beograd izgubio na popularnosti zbog problema sa mostovima koji ga spajaju sa ostatkom grada i velikim zagušenjima u saobraćaju. Završetak renoviranja Gazele, puštanje u rad Mosta na Adi, kao i najavljen most Borča-Zemun, ponovo vraćaju u žižu interesovanja prodaju stanova u ovom delu Beograda.

Kupci sa manje novca biraju prigradska naselja koja imaju razvijenu infrastrukturu, obdaništa, škole i velike zelene površine. Na Karaburmi, za relativno malo novca može da se kupi kvalitetan stan a u rangu jeftinih je i naselje Braće Jerković. Razumljivo je da na cenu kvadrata utiče i nezavršena infrastruktura ali Borča je obrnuti primer. Naime, most, koji praktično još uvek ne postoji, diktira cenu kvadrata. Kraj njegove gradnje dramatično uvećava cene kako placeva tako i nekretnina.

Kao što vidite, navodimo delove Beograda koji su popularni i još popularniji, nema dela ni opštine u kojima je prodaja ili ponuda drastično slabija. Pogledajte na sekciji stanovi Beograd prodaja. I tako je oduvek i bilo, prestonica je stalno magnetnim snagama sebi privlačila stanovnike. Najnaseljeniji, politički, ekonomski i kulturni centar zemlje često je doživljavan i kao zemlja u zemlji.

Ma koliko da je posedovanje stana ili zaposlenja u Beogradu bilo pitanje prestiža, i nešto čemu se čitavog života naginje, ipak je glavni grad doživljavan kao otklon od ostatka Srbije. Čuli ste nebrojeno puta, možda i sami izgovorili, banalno pitanje: Kako je kod vas u Beogradu? Kao da je u pitanju drugi svet. Ovi iz unutrašnjosti Srbije očekuju da je i klima drugačija u metropoli, o političkoj klimi da ne pričamo. Nije težnja za decentralizacijom izmišljena preko noći. Tako danas dođosmo i do debeogradizacije-artikulisane težnje da se na svaki način svaka veza sa Beogradom ukine.

Priliv novca u gradsku kasu iz unutrašnjosti sasvim realno može da se smanji, priliv stanovništva-malo teže a želja za posedovanjem stana u Beogradu-skoro nikako.

Izvor: Blic

Za više informacija o našoj ponudi posetite sekciju prodaja stanova u Beogradu.

Publikovano: 6.11.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check