Kuće prodaja Beograd

Iako je broj prodatih nekretnina u velikom opadanju već duže vreme, osetan rast beleži se na terenu prodaje kuća. U Beogradu je potpuno drugačija situacija a većina prodatih kuća se nalazi duboko u zaleđu Srbije.

Kuće prodaja Beograd

Ma koliko poređenje bilo prejako, istina je da je za novac kojim se može kupiti prosečna kuća u seoskom naselju negde u Vojvodini, kao i u još mnogim delovima Srbije, potrebno izdvojiti sumu kao za kupovinu jedne kožne garniture. Takođe, po ceni spavaće sobe možete da kupite pristojno seosko gazdinstvo. Iako će zvučati kao crni humor, priča je istinita: jedan Kragujevčanin je godinu dana prodavao nasleđenu kuću u Banatu. Bio je prinuđen da joj nekoliko puta umanji vrednost i „izvuče“ samo tri hiljade evra. Kupac ju je srušio i prodajom građevinskog materijala dobio oko deset hiljada evra!

Za kupovinu kuća se odlučuju ljudi koji nameravaju da se presele iz gradske vreve ili koji će kupljene kuće obnoviti, renovirati pa ih prodati ili tako sređene iznajmljivati. Ako ste jedan od njih, na sekciji Kuće prodaja Beograd ćete pronaći veliku ponudu pravih kuća za vas. Iako sada nije momenat za ulaganje u rekonstrukciju, okolnosti će u nekom trenutku morati da se promene.

Ove kuće su uglavnom starije gradnje što bi značilo da će njihovo uređivanje da vas košta možda i nekoliko puta više od novca koji ste dali za kupovinu. Izgleda da je sada pravo vreme za takvu investicuju. Država je, posle kraće pauze, ponovo nastavila sa subvencionisanim kreditiranjem građana koji kupuju stanove. Sastavni deo projekta je i kreditiranje podizanja energetske efikasnosti. U prošlom ciklusu je za manje od dve nedelje planulo 300 miliona dinara tako da su banke bile primorane da prekinu sa primanjem zahteva što samo govori o povoljnosti koje ovaj program nudi. Ministarstvo građevine očekuje da se u proizvodnji materijala i gradnji zaposli 100.000 ljudi.

Ovo je postalo jedan od bitnijih prioriteta na kojima država trenutno radi jer povećanje energetske efikasnosti objekata ujedno znači i uštedu pri korišćenju energenata ali i promovisanje i sve češće uvođenje u upotrebu alternativnih izvora energije.

Ma koliko Srbi važili (opravdano) za dobre majstore, za neimare bez premca, kad su u pitanju kuće za prodaju u Beogradu ili širom Srbije, moglo bi se reći da im je zajednički sadržatelj da ne štede energiju. Čak i na statičku stabilnost polažemo manje pažnje nego što nas zanima spoljašnji izgled. Možda bismo trebali da se ugledamo na Švedsku i Norvešku i da gradimo kuće koje su jeftinije ali energetski efikasnije.
Ponekad je smešno a pomalo i bolno koliko je ostatak sveta dalek od nas, koliko njih muče drugi problemi. Opet, s druge strane, neke muke su nam iste, neki problemi se ponavljaju tj.događaju bez obzira kako društvo bilo uređeno i kako država bila bogata. Kako vam zvuči vest da cena jedne kuće u mirnom engleskom Bretfortonu zavisi i od asfalta u ulici?

Priča kaže da se skoro idilična kuća prodaje već dve godine zbog čega su joj vlasnici više puta snižavali cenu sa početnih 350 000 funti na 75 000. Naime, kuća se nalazi na crnoj tački puta na kojoj se dešava serija brojnih saobraćajnih nezgoda. Sve dok lokalne vlasti ne promene asfalt u ulici čineći ga manje klizavim, kuća neće naći kupca.
Druga priča kaže da bi, u morskom gradiću Old Bar, u australijskoj državi Novi Južni Vels, nekretnine vredne miliona dolara i čitava naselja na obali, mogla u bliskoj budućnosti da nestanu zbog rasta nivoa mora i sve češćih oluja kao posledice klimatskih promena. Olujno nevreme je zbrisalo peščane sprudove koji su služili i kao neka vrsta zaštite preskupih kuća, a erozija obale je \"pojela\" njihovu vrednost, pa se tako prodaju za upola nižu cenu od izvorne.

Svako ima razlog za muku ali brige zbog sve nižih i nižih cena koje imaju kuće za prodaju u Beogradu ili Engleskoj ili Australiji su podjednako velike. Samo se kupci kuća na svim stranama sveta u isto vreme raduju.
Izvor: RTS, B92

Pogledajte najsveobuhvatniju ponudu kuća i ostalih nekretnine u sekciji nekretnine prodaja.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check