Stanovi Beograd izdavanje

Teška ekonomska kriza koja je pogodila Srbiju ipak nije toliko pogodila džepove vlasnika stanova u Beogradu za izdavanje. Iako je građanima sve teže da izdvoje pozamašne sume novca za iznajmljivanje stanova, cene su tek u blagom padu.

Stanovi Beograd izdavanje

U agencijama kažu da su najtraženiji i dalje uži i širi centar, kao i okolina fakulteta. Na listi najpoželjnijih je i Novi Beograd, posebno naselje Belvil i njegova okolina, kao i Vračar. Cene garsonjera u centru Beograda su oko 200 evra, dok se dvosobni stanovi u Beogradu izdaju za oko 250 evra (cena zavisi od lokacije). Na Novom Beogradu, Voždovcu i Vračaru mesečni zakup garsonjere je najmanje 150 evra. Zbog velike potražnje, garsonjere i mali stanovi u Beogradu. gotovo da i dalje drže stare dobre cene, pa se stanari često udružuju i postaju cimeri u većim stanovima, jer je njihova cena procentualno najviše pala tokom proteklih nekoliko meseci.

Kirije su spuštene za 20 do 30 evra, ali uglavnom na periferiji i naseljima Mirijevo, Karaburma i Borča gde je cena kvadrata danas niža nego pre dve godine.

Turbulencije na tržištu nekretnina nastaju svakog septembra kada akademci spremaju ispite, a roditelji pare. Povratak akademaca diže cenu stanova i soba najmanje za petinu u svim univerzitetskim centrima a cene u Beogradu su bar za 50 odsto veće nego u drugim gradovima Srbije.

Cene soba se, u zavisnosti od dela glavnog grada, kreću od 80, pa do 150 evra. Ima stanodavaca koji i sobu na Banjici od 20 kvadrata cene čak 190 evra mesečno. Međutim, i pored paprene cene, takve sobe pronađu stanare jer se nalaze u blizini velikog broja fakulteta. Rente jesu nešto manje nego prošle godine, ali to nije značajno pojeftinjenje.

Iako studente, po navici, povezujemo sa sobama ili garsonjerama, postoje i oni koji biraju luksuznije nekretnine. U skuplje stanove se uglavnom useljavaju studenti iz regiona koji traže da žive sami. Za razliku od studenata iz unutrašnjosti, oni ne sabiraju unapred koliko će ih koštati troškovi kirije i komunalija već se posvećuju isključivo učenju u najboljim uslovima.

Kad već pominjemo nebrigu oko troškova: ako imate rafiniran ukus i dobar budžet za iznajmljivanje stanova., obavezno pogledajte penthaus na Banovom Brdu za koga se priča da je jedan od najlepših stanova za izdavanje u Beogradu. Ima pogled na novi Most na Adi, a posmatranje Beograda noću sa terase je neprepričljiv doživljaj. Ovo je izuzetan životni prostor: dva stana su spojena u jedan od dvesta kvadratnih metara, povezani dugačkim hodnikom ukrašenim predivnim tapetama i neobičnim osvetljenjem. Većina nameštaja je pravljena po meri za ovaj stan, uklopljena u ovaj prostor. Poseban ukras su kupatila, svaka soba ima svoje, a izdvaja se ono koje je jednim delom staklom pregrađeno od glavne spavaće sobe.

Ako ste pomislili da je ovo luksuz, promislite još jednom. Da vam pomognemo malo: najskuplji stan u Njujorku je luksuzno potkrovlje na Menhetnu od 743 metra kvadratna. Za njega se kaže da je najskuplji na planeti jer trenutno vredi 100 miliona dolara. Ova opasna cena vam donosi šest spavaćih soba, devet kupatila i terasu koja gleda na Central park, Karnegi hol i Petu aveniju. Da u Njojorku ne vlada kriza i opadanje cena u stambenom sektoru govori podatak da je ovaj stan pre dve decenije koštao četiri i po miliona dolara.

Kakva je aktuelna ponuda stanova za izdavanje, najbolje ćete se obavestiti na sekciji iznajmljivanje stanova Beograd.

Izvor: Novosti, RTS

Publikovano: 9.10.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check