Agencije za nekretnine Beograd

Mrzi me da guglam koliko danas ima aktivnih agencija za nekretnine u Beogradu.

Agencije za nekretnine Beograd

Kazaćete da sam neozbiljno prišla svome poslu.
Poslodavac će da kaže da je možda trebalo da mi isplati honorar.
Komšinica će da kaže da se ionako samo laže na tom internetu.
A, smak će sveta sutra, uzalud je trud.

Svaki od nabrojanih razloga ima svoju težinu. Pa, uostalom, znate da ovde napisana reč ima svoju težinu (jeste, biramo ih pažljivo i stojimo iza njih). To jest ja-autor. Rajter.

Na stranu taj Armagedon, al’ uzalud je trud. Ovde je trud uzalud. Fakat je uzalud. Tačka.

Ne mislim na agencije za nekretnine Beograd. Iako svako žito ima kukolja a oblast nekretnina je dušu dala za mahinacije, prevare i pljačke, ne govorim o tome. O onome kad angažujete agenciju a do stana ne dođete. Kad vam pronalaze samo neodgovarajuće, preskupe, ili krševe, ili ono kad je idealan stan „baš jutros izdat“ a vi ostanete praznih šaka. I bukvalno, jer ste već dali naknadu za traženje stana u vaše ime. Ne govorim o tome.

U nekom sam raspoloženju da aminujem i ono što ne bi trebalo. Večeras imam razumevanja i za rad agencija, ali i za njihov„rad“. Ma, nek se snađu. A ovce i jesu za šišanje.

Za sve ću imati razumevanja jer me stvarnost tako lako poklopi. Tako brzo opovrgne. I zalud ja vrištim, cičim ili pljujem. Da ne kažem: prozivam. Što da ne kažem, to je politički korektno. Najkorektnije.

Opet legalizacija bespravnih objekata na tapetu. Oglašava se i Ustavni sud.

Legalizacije može biti – rekli su ustavobranitelji, ali ona mora biti pravedna – da ne diskriminiše građane. Sa najviše sudske instance je ocenjeno da je trenutno važećim, Dulićevim zakonom, prekršen ustavni princip vladavine prava – da svi budemo jednaki u „povinovanju vlasti”. Drugačije rečeno, da se ne „vređa” princip jednakosti građana, pošto je bespravnim neimarima omogućeno da sa znatno manje dokumentacije dođu do građevinskih dozvola u odnosu na one koji su zidali po zakonu.

Ustavni će sud, poštujući ustav i ravnopravnost građana pred zakonom, onemogućiti bilo kakav oblik legalizacije divlje gradnje (izvor: Politika). Bar dok se ne usvoji novi zakon. Džaba je ministar najavljivao a vi se nervirali a oni se radovali. Uzalud nam svima.

Neće biti ni konverzije zemljišta. Neće biti neko vreme, tačnije. Godinu dana. Da se ne trošim unapred, dok ne bude, ne verujem.

A restitucija traje.

Agencija za restituciju, od 1. marta do danas, podneto je više od 10.000 zahteva za povraćaj imovine oduzete posle Drugog svetskog rata. Nakon gotovo 1.400 rasprava doneto je više od 1.200 odluka i vraćeno 400 nekretnina i to poslovnih prostora, zgrada i stanova, ukupne površine oko 30.000 kvadrata. Takođe, vraćeno je i više od hiljadu hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 37.000 kvadrata neizgrađenog građevinskog i oko 160 hektara šumskog zemljišta. Do sada nije doneto nijedno rešenje o obeštećenju u obveznicama u slučaju kada imovina ne može da se vrati u naturi.

Podnošenje zahteva za povraćaj imovine traje do 1. marta 2014. godine.

Prema rečima Mileta Antića, koordinatora Mreže za restituciju, ovi podaci najbolje govore da se prioritetno rešavaju zahtevi gde imovina može odmah da se vrati. Najviše nekretnina stari vlasnici i njihovi naslednici dobili su u Beogradu (samo na Vračaru je vraćeno 68 nepokretnosti), slede Novi Sad, Niš, Kragujevac i Subotica...(izvor: B92)

Na Dedinju se potražuje više od 50 vila, ali da do sada nije vraćena nijedna. Čak ni one, koje nemaju stanare.

Kad se to bude desilo, šta mislite kakva ih sudbina čeka u agencijama za nekretnine u Beogradu? Hoće li dospeti u agencije ili se njihovo izdavanje i prodaja vrše direktno, bez posrednika? Da li se uopšte iznajmljuju ili potražuju?

Da ste vi jedan od onih čijoj porodici je vraćena nekretnina, bi li ste je dali u ruke agentu? Bi li ste je prepustili novom vlasniku?

21.12.2012. Smak će sveta, ko još razmišlja o restituciji, konverziji i legalizaciji bespravnih objekata... Ti koji razmišljaju će da gugluju sami.

Publikovano: 20.12.2012.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check