Sajam investicija

Građevinska sezona je već počela što bi značilo da je pravo vreme za predstavljanje aktuelnih investicija, potencijala za investiranje i finansijskih usluga. Najbolja prilika za pronalazak partnera i uspostavljanje kontakta sa najznačajnijim faktorima u građevinarstvu iz zemlje i inostranstva je Sajam investicija.

Sajam investicija

VIII BelRE (Belgrade Real Expo) u Beogradu će se organizovati 25. i 26. aprila u hali 5 pod nazivom „U centru“. Slogan ovogodišnjeg BelRE-a je simbolično odabran (kao i novi prolećni termin održavanja) sa ciljem da se reafirmiše region jugoistočne Evrope kao investicione destinacije. Namera je i da se doprinese boljem razumevanju, razmeni informacija, projekata i ideja.

„U centru“ je izložba i konferencija o investicijama i nekretninama koja daje šansu da učestvovanjem u nekom programu predstavite svoje projekte i usluge pred ciljnom publikom, specijalizovanim medijima i stručnom javnošću. Istovremeno, prisustvom na Sajmu možete da obezbedite vidljivost vašeg projekta ili kompanije na regionalnom tržištu jer je BelRE sajam investicija i nekretnina koji predstavlja aktuelne investicione projekte i mogućnosti za investiranje ne samo u Srbiji već i regionu jugoistočne Evrope. Ovo je jedinstven sajam ovog tipa na prostorima bivše Jugoslavije.

Pošto je Beograd prirodni centar regiona, jedan od najvećih gradova u ovom delu Evrope i mesto gde su se vekovima ukrštali interesi zapada i istoka, dugo vremena je bio središte interesovanja za investiranje u jugoistočnoj Evropi. Upravo to je ono što se želi povratiti ovim sajmom stoga BelRE okuplja predstavnike gradova i opština, investitore, investicione fondove, banke, graditelje, arhitekte, vlasnike zemljišta, konsultante, projektante, izvođače radova, osiguravajuće kompanije, kreditore i krajnje korisnike. Drugim rečima, cilj BelRE-a je da se na jednom mestu susretnu svi učesnici u regionalnom tržištu nekretnina, razmene iskustva, ideje, vizije i da se započnu novi zajednički projekti.

Građevinska industrija trenutno radi sa 20 do 25 odsto kapaciteta. Nije teško povezati da je najjednostavnije rešenje za upošljavanje naše operative otvaranje velikih gradilišta.
Reklo bi se da je privlačenje stranog kapitala uslov bez kog se ne može dalje. Beograd i Srbiju odlikuju povoljni uslovi za započinjanje biznisa, konkurentnost, niski porezi, multikulturalizam i bogat društveni život. Nivo investicija od milijardu evra (ili više) bi dao bolje rezultate i na polju zapošljavanja čime bi se pobedio neslavni rekord kad je u pitanju stopa nezaposlenosti od skoro milion ljudi.

Oni koji se bave razvojem investicionog tržišta, koji imaju da ponude investicioni projekat ili traže projekat u koji bi investirali, na BelER-u mogu da se povežu sa ključnim igračima, unaprede poslovanje i steknu vredne kontakte.

Prvi Sajam nekretnina i investicija BelRE je održan 2006. godine uz podršku vlade Republike Srbije i grada Beograda. Dobitnu kombinaciju tj.model koji daje najbolje rezultate ne treba menjati, tako je koncept BelRE-a ostao isti: u izložbenom delu, gradovi i opštine Srbije, banke, investicioni fondovi, konsultanti, agenti, dizajneri i izvođači radova će predstaviti aktuelne investicione projekte, projekte izgradnje stambenih i poslovnih kompleksa, industrijske zone i mogućnosti za investiranje u obnovljive izvore energije, industriju i poljoprivredu.

BelRE, kao najznačajniji B2B dogadjaj na regionalnom investicionom tržištu ( i kao najveći sajam nekretnina i investicija) privlači više od 90 izlagača i 4500 posetilaca. Učesnici mogu da prezentuju projekte na štandovima, konferenciji u BelER kafeu ili magazinu i još nekim pratećim programima. Kad je u pitanju konferencijski program, na panelima posvećenim novim trendovima u investiranju, graditeljstvu, real estate industriji, projektnom finansiranju, urbanističkom razvoju gradova i regiona, tradicionalno učestvuju mnogobrojni eksperti iz zemlje i inostranstva. Oni će na deset panela pokušati da daju rešenja na pitanja kako da privučemo strane investicije, uredimo tržište, da li će lizing nekretnina doneti promenu i šta će se dešavati sa cenama nekretnina.

BelRE se već godinama predstavlja na svim značajnim sajmovima investicija u Evropi i Rusiji (MIPIM, Expo Real, EIRE) i svake godine privlači sve veću pažnju stranih investitora i konsultanata. Među ovogodišnjim izlagačima su renomirane kompanije iz Engleske, Austrije, Grčke, Izraela. Sve je veće interesovanje i među turskim, italijanskim i nemačkim kompanijama.

Budite i Vi deo ove priče, pravo u centar.

Publikovano: 10.04.2013.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check