Hipotekarni krediti za nezaposlene

Hipotekarni krediti za nezaposlene su dokaz da je svaki čovek potencijalan bančin klijent pa su i oni bez redovnih mesečnih primanja više nego validni kandidati za podizanje zajma.

Hipotekarni krediti za nezaposlene

„ Svaka banka će ti dati kredit ako ponudiš nekretninu kao zalog “ skoro je neko pomenuo u neobaveznom razgovoru. Svi smo se prećutno složili jer ovo nije nikakva novost, niti epohalno otkriće neke posebne banke već opštepoznato stanje stvari. Opšte NAM poznato stanje stvari jer smo se, manje-više svi iz društva, već raspitivali kako funkcionišu hipotekarni krediti za nezaposlene.

Dobar deo nas radi po ugovoru na određeno, ima nas i onih koji privređujemo potpuno van legalnih tokova i poresko-platnih sistema ove države (nikome ni reč o ovome!). Oni malobrojniji koji imaju ugovore na neodređen vremenski period su uglavnom prijavljeni na minimalac tako da ni oni ne uspevaju da ispune uslove za subvencionisane kredite koji su najtraženiji bankarski proizvod na domaćem tržištu poslednjih godina. Opet, dobar deo nas je u statusu frilensera što bi reklo da radimo od projekta do projekta (za roditeljsko poimanje radne obaveze-i dalje smo nezaposleni). Napredno poznavanje potrošačkih kredita smo svi apsolvirali do detalja, brzi krediti su naša tiha patnja, gotovinski krediti nužnost a oni refinansirajući krediti najveća noćna mora. Još se nadamo da nam u životu zatrebati neće.

Obrni-okreni, nismo kadar za većinu kredita ili nismo zadovoljni ponuđenim i nervira nas milion zadatih uslova koje uglavnom ne ispunjavamo (ili to činimo na mišiće) pa smo se odlučili za nešto prijemčivije zajmove. Baš one gde nam neće brojati krvna zrnca i tražiti kreditnu sposobnost do petog kolena unazad. Nađena formula je prilično jednostavna: dovoljno je da za traženi kredit garantujemo nekretninom koja je tri puta skuplja od sume koju potražujemo od banke. Valja znati da je za određivanje vrednosti hipoteke važna namena nepokretnosti i lokacija, starost i vrsta građevinskog objekta, vrsta građevinskog materijala od koga je objekat izgrađen, opremljenost objekta instalacijama, blizina ili udaljenost od javnih puteva, vodovodne i električne mreže.

Naravno, nekretnina mora imati potpuno „čiste“ papire, u zemlji u kojoj milion objekata čeka legalizaciju moramo napomenuti i ovaj, za uređene države, podrazumevani detalj.

Nekretnina je najčešći zalog kreditu ali, da ne bude zabune, nije jedini. Pod hipoteku (kao garanciju za vraćanje kredita pošto nemate redovna primanja) možete da stavite i kuće, stanove, poljoprivredna i građevinska zemljišta (placeve), automobile, zlato i antikvitete. Do ut des iliti daj da bi dobio. Naravno, daješ samo hipotetički a dobijaš praktički.

Nego, svaka banka će dati hipotekarni kredit nezaposlenoj osobi nadajaći se da će taj neko i dalje ostati nezaposlen, ili da će mu posao krenuti po zlu a da će ona (banka), sledstveno tome, preuzeti nekretninu. No, ako se to ne desi, ni kamata nije loša zarada. Većina banaka nude hipotekarne kredite za nezaposlene u evrima sa rokom na 20 godina, a kamatna stopa po ovakvim kreditima iznosi od 9,5 do 12 odsto varijabilno. Dakle, ne brinem se ja za bankovni ćar..

Limiti za odobravanje hipotekarnih kredita za nezaposlene su starosna granica (korisnik ne može biti stariji od 67 godina u poslednjoj godini otplate zajma) i uglavnom je neophodan depozit (čak do 30 odsto). Ovakav kredit se može dobiti i bez depozita tj. učešća ako je pod hipotekom nekretnina čija je vrednost mnogo veća od one koju kupujete.

Oni koji uzimaju hipotekarni kredit za nezaposlene moraju ukalkulisati i dodatne troškove karakteristične za sve hipotekarne kredite: trošak procene nepokretnosti koji se vrši svake tri godine, obavezno osiguranje nepokretnosti, izdavanje lista nepokretnosti i upis hipoteke. Iako su ovo uobičajeni dodaci, ipak nas dodatno zaboli svaki naknadni izdatak. Čak i kad znamo odgovor, mantra koja ih prati je: pa, dobro, dokle više...

Publikovano: 30.04.2013.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check

» Komentari

postovao Zoran dana 14.09.2014.
Veoma zanimljiv i poucan tekst. Samo sto je hipotekarni kredit skoro nemoguce dobiti kao nezaposleno lice cak iz hipoteku u odnosu 1:4? Kredit se moze dobiti uz depozit 110% (sto deset)? Licno sam kontaktirao benku i dobio napismeno (mail) sa takvim odgovorom. Malo neobicno ali je tako. Ako mi treba 10.000e moram banci poloziti depozit od 11.000e. Verovali ili ne, strasno. Koja to banka u Srbiji daje hipotekarni kredit (1:3) za nezaposleno lice, bez ziranata, bas bih voleo da znam.
postovao kiza dana 15.01.2015.
*ebe lud zbunjenog u prevodu po naski...
postovao Vesna dana 11.04.2016.
Ovde je sve nemoguce dobiti kao u ormalno uredjenim zemljama. Zato smo i ukinuli SDK gde se mogao videti svaki dinar , svaka para!!! Sad je raj za mucke i strane banke , koje novac dobijen od visokih kamata nosi svojim zemljama, a 80 posto nas ludih koristi njihove usluge. Svi cemo pocrkati od gladi i nemastine,trazili ste evo vam je demnkratija i kapitalizam! Otimaju-konfiskuju se sada plate a 1946, zemlja, pa nisam ja platu zradila prostitucijom, pa bas me briga,vec radom ni malo lakim, plate takodje, kongiskovane, a u NBS smo od ptice mlek nema, a Ministar kaze nece on dati penzije vojsci koje su visoke, ma on bi se iuneredio da je seo u jedan od tih aviona, samo, a ne leteo 20.godina.On je za hapsenje isteruje Srbe iz Srbije 1000lekara , ai drugih nezadovoljnih, predlazem mu da nas sve potruju sa malo cijanida u vodi i sve je njihovo. I to bim bilo malo, tukli bi se prokletinje...alave!
postovao mirijana petkovic dana 29.09.2016.
dobar dan zovem se Mirijana Petkovic imam 49 godina vlasnica sam kuce zelela bih da pitam dali postoji banka koja daje novac na hipoteku kuce na selu ne radim nigde imala sam porodicnu penziju zivim sa porodicom muz mi je umro pre 16 god tel 0654479327
postovao Danijela dana 28.10.2018.
Zanima me kako da dobijem kredit za stan jer dugo godina sam pod kirijom i dosta mi je seljakanja ,imam porodičnu penziju od 11000 Znaci za svaki uslov banke koji sam procitala je malo Zanima me da li mogu da kupim stan a da on bude pod hipotekom dog ga ne otplatim Jer svaki mesec bacim 200€ na tudj stan Bolje da plaćam svoj Zanima me da li postoji takva mogućnost da kupim na taj način stan?
postovao Tatjana dana 15.11.2018.
Koja banka tacno daje hipotekarni kredit nezaposlenim licima jer ja gde god sam pitala nedaju
postovao Janos dana 14.12.2018.
Dobar dan zovem se Janos i hteo bi od banke da uzmem zajam od 15.000 evra
postovao Milica dana 25.12.2018.
Za kupovinu stane nezaposleno lice koliko koliku vrednost treba da zalozi da bi digo 30 hiljada e
postovao Aleksandra Stankovic dana 27.01.2019.
Dobro jutro ja sam Aleksandra Stankovic dali mogu da vas pitam dali mogu da stavim kucu pod hipoteku?
postovao Jovanka dana 5.02.2019.
A ko nema da ponudi hipoteko tj ko je bezkucnik a hoce stambeni kredit da li je moguce dobiti stambeni kredit a kao hipoteku tu istu kucu koju kupi ili stan da stavi pod hipoteku? Banka ni tu nista ne gubi ako me razumete... Ovo pitam iskljucivo za sebe, interesujem se jer ko razume shvatice...
postovao Slavoljub dana 17.02.2019.
Mogu li da kupim kuci.napravim pregovarali sa predavac da bi bilo na moje ime pa tu kuci da stavi pod hipoteku da bi uzeo stambeni kredit da bi isplatio tu kuci.molim vas odgovore te mi ako ste razumeli sta sam vas pitao.unapred hvala za odgovor
postovao Bojana dana 26.03.2019.
Ja sama nexaposlena.mozes ili ne krediti
postovao nenad dana 30.03.2019.
v lasnik sam kuće 72kvadrata stambene površine na 2,7 ari placa , sa centralnim grejanjem i zasebnom kotlarnicom. potraživao bih hipotekarni kredit, sa 7 god otplate , u vrednosti od 5000€ što je verovatno puno manja suma od same vrednosti kuće, za koju imam 1/1 vlasništvo, koje je upisano u katastar. Nisam u radnom odnosu.Interesuje me da li je tako nešto moguće bez eventualnog depozita, šta je potrebno od dokumenata, kolika rata bi bila mesečno, jer bih taj novac uložio u posao.
postovao Emi dana 19.04.2019.
Zdravo svima! Ja sam Emina. , trenutno živi u Prijedoru, Bosna. Trenutno sam udovica sa troje djece i bila sam zaglavljena u finansijskoj situaciji u martu i morala sam refinansirati i platiti račune. Pokušao sam da tražim kredite od različitih kreditnih firmi, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikada sa uspjehom, a većina banaka je odbila moj kredit. Ali kako bi ga Bog imao, upoznao sam se sa kooperativnim vođama od BOGA ČOVJEKA, privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 60.000 eura, a danas sam vlasnik biznisa, a moja djeca su dobro u ovom trenutku, morate kontaktirati bilo koju firmu s osvrtom na osiguranje kredita bez kolaterala, bez kreditne provjere, bez ko-potpisnika sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i rasporedom, molimo kontaktirajte g. Dante Paola putem e-pošte: dantecooperativehelp@hotmail.com On ne zna da to radim, ali sam sada tako sretan i odlučio sam da ljudi znaju više o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte: dantecooperativehelp@hotmail.com za brzi poziv na chat ili whatsapp / +35677926593 Hvala Emina