Kopaonik nekretnine

Da vam pišem o Kopaonik nekretninama? Pa, i sintagma sama po sebi zvuči rogobatno, a takva je i ideja o meni koja pametujem o totalnoj nepoznanici. Potvrđujem, nisam bila na Kopaoniku, nisu mi ni poznati smeštaj i apartmani na Kopaoniku. Kopaonik je skup.

Kopaonik nekretnine

Aj’te vi meni. Pišite il’pričajte o najlepšim vikendicama koje ste videli na Kopaoniku. O porodičnim kućama koje toliko liče na sve ostale u Srbiji, da nije GPS navigacije, ruku biste dali...Ili o kopijama vila sa Bel Era. S Dedinja, makar. Pomenite vikendice koje izgledaju kao da su tek spuštene tu, neobjašnjivo nenarušavajući divljinu. Malo ih je, samim tim su nestvarnije. Ili, pak, o onim bahatim i ružnim. Uf, što o njima volim da slušam...

Ja ću vas pitati za brvnare. I za čatmare. Za oronule barake. Kolibe od ljeskovog pruća. Sklonite osmejak iz ugla usana, i one spadaju u kopaoničke nekretnine, s istim pravom kao što ovaj naziv nose objekti MK Mountain Resorta.

Ne sporim ja njegovu lepotu i vrednost, ne padajte u vatru. A i kako bih, kapacitet ovog hotelskog kompleksa je 1.346 ležaja, što čini polovinu ukupnih turističkih kapaciteta na Kopaoniku. Nekadašnji hotel Grand je i ranije bio sinonim za visok standard, a sad je zasijao potpuno novim izgledom, obogaćen novim sadržajima, poput luksuznog SPA & Wellness centra na 1800 kvadratna metra opremljen po uzoru na svetske SPA centre. Za, kako kažu, najzahtevniju klijentelu.

Čini mi se da ružnog hotela na ovoj planini nikad i nije bilo. Čak su i oni van funkcije, trenutni predmeti licitacija i prodaja, uvek i na svaki način, privlačni. Stoga je i bivši hotel Jugobanka zapao za oko princu prestolonasledniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Muhamedu bin Zajedu al Nahjanu. A složićemo se da je on izbirljivog ukusa. Kažu mediji da od te kupovine neće biti ništa, šeik, ipak, mnogo polaže na čiste račune (čitaj:papire). A lepo zvuči i objašnjenje koje je dala ekipa Njuz Neta: princ prestolonaslednik je odustao od kupovine nekretnina po našoj zemlji (pa i one kopaoničke nekretnine) u vrednosti od osam milijardi dolara jer vlada Srbije nije imala da mu vrati kusur. Tragikomedija na delu.

Sou, vi meni pričajte o Kopaonik nekretninama (po volji vam kojim) a ja ću vama o svojoj prvoj misli kad je ova planinska lepotica u pitanju: o Biznis Forumu.

Ove godine je održan jubilarni dvadeseti susret predstavnika privrede i države sa proklamovanim ciljem da se uspostavi održivi model razvoja Srbije kroz nove inicijative reindustrijalizacije. Lepo zvuči a možda i ne radi. Organizatori okupljanja su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora, kao i svake godine, doveli su i strane investitore, predstavnike Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Naravno, neću ovaj Biznis Forum pamtiti po pomenutom cilju (koji ne umem da ponovim) već po privredniku Milanu Beku. Upečatljiv je taj Beko i, da kažem, govorljiv. Ne beži od domaćih medija, naprotiv, rado daje intervjue. Prešlo mu u naviku, izgleda, pa je počeo intervjue da daje i organima reda. Za vrlo kratko vreme, dva puta je privođen radi davanja iskaza MUP-u i Tužilaštvu povodom slučaja Luka Beograd.

Iako je davanje izjava ograničeno na četiri časa, poznati biznismen za čije se ime vezuju tri od 24 spornih privatizacija, je u svojstvu građanina u šestočasovnim iskazima govorio o „napravljenoj aferi“. Iako se za zakon o privatizaciji kaže da je donet upravo zbog Luke Beograd a da je direktno uticao na propast srpskog građevinarstva, džaba sve to. Moj favorit i dalje ostaje ona izjava (beše data u nekoj od kopaoničkih fensi nekretnina, čini mi se) tj. Bekova kvalifikacija Srba kao večitih ponavljača iz istorije.

Tuše, što bi rekao vitez Koja.

Ukoliko umesto hotela preferirate apartmane, pogledajte naš izbor u sekciji Kopaonik apartmani izdavanje.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check