Nekretnine Novi Sad

Nekretnine Novi Sad iste kao nekretnine u Beogradu

Nekretnine Novi Sad

Ukoliko se odlučite za selidbu i kupovinu ili izdavanje stanova u Novom Sadu svakako niste pogrešili . Novi Sad predstavlja drugi grad po veličini u Srbiji i administrativni, finansijski i kuturni centar severne srpske pokrajine Vojvodina.

Mesto koje je sadržajno i bogato kulturnim dogadjajima za sve uzraste i ukuse okarakterisano je kao krajnje pogodno za život . Po mnogima čak i udobniji za boravak od Beograda, Novi Sad je kao takav postao i popularno mesto za ulaganje i kupoprodaju nekretnina.

Takodje je poznata činjenica da se u Novom Sadu dobijaju dozvole za gradnju u optimalnom roku od nekih tridesetak dana.Ta informacija postala je dostupna široj javnosti i toku pobune beogradskih investitora zbog neravnopravnosti sa Novim Sadom gde administracija očigledno funkcioniše dosta brže.

Medjutim ako pogledamo drugu stranu medalje i pored svih povoljnih karakteristika prošlogodišnja ekonomska kriza učinila je svoje.Cene nekretnina u Novom Sadu u kupoprodaji kao i onih za izdavanje morale su da se spuste u proseku za 20% pa i više (izvor B92) .

Stagnacija i pad plata kao i prezaduženost raznim kreditima učinili su da platežna moć gradjana u Novom Sadu dosta oslabi.Tako stan od 55 kvadratnih metara na Podbari možete naći za 150 umesto za 170 eura , dok na Limanu III za isti novac možete naći stan od 40 kvadratnih metara koji je ranije bio nešto skuplji.Naselja koja su uvek bila povoljnija zbog svoje relativne udaljenosti od samog centra kao sto su: Novo Naselje, Detelinara i Satelit sada imaju jos povoljniju cenu.

Dobar primer za merenje ovog post-kriznog perioda je kompleks nekretnina novogradnje pod nazivom Park City.U prostorijama agencija za nekretnine iz Novog Sada koje su zadužene za prodaju stanova iz ovog komleksa kažu da je ranije u toku dana bilo prodavano nekoliko stanova dok sada ima situacija kada se nekoliko dana niko ni ne interesuje za informacije i obilazak objekta.

Prema istraživanjima Kolijersa ono sto nedostaje Novom Sadu jesu nekretnine koje će biti namenski isključivo poslovni prostor poput onih na Novom Beogradu.

Cena kvadratnog metra poslovnog prostora za iznajmljivanje u samom centru varira od 7 do 12 eura dok na manje atraktivnim lokacijama iznosi 6 do 8 eura.Što se tiče kupoprodajne cene poslovnog prostora ona na boljim lokacijama iznosi od 1 100 do 1 500 eura dok je kvadrat na udaljenijim mestima od 700 do 1 000 eura.

Cena magacina u perifernim naseljima i okolini Novog Sada ide od 2,5 do 4 eura po metru kvadratnom.Što se tiče kupoprodaje ovakvog zemljišta ono koje je procenjeno kao pogodno za razvitak industrijskih hala i komercijalnih objekata varira od 20 do 50 eura.
Iako je i dalje u toku oporavak od ekonomske krize koja nas je zadesila u 2009 godini, nekretnine u Novom Sadu svakako predstavljaju odličnu investiciju ukoliko se uzme u obzir da se najveći profit pravi upravo ukoliko se kupuje dok su cene na najnižoj tački, te vam preporucujemo da redovno posećujete sajtove agencija i osvežavate svoje informacije o nekretninama.

Našu ponudu nekretnina potražite u sekciji nekretnine Novi Sad.

Publikovano: 6.11.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check