Agencija za nekretnine Beograd

Agencija za nekretnine Beograd

Agencija za nekretnine Beograd

Od onih koje ordiniraju iz privatnih stanova u Srbiji sa mobilnih telefona preko velikog broja omanjih agencija koje se trude da opstanu na tržištu  pa do visoko profilisanih agencija  koje funkcionišu već godinama i stalno usavršavaju način posredovanja,  izbor agencija za nekretnine u Beogradu je zaista veliki.

Da ne biste doživeli da vaša mukotrpno zaradjena i prikupljena sredstva završe u pogrešnim rukama ili što je još gore u količini koja nije primerena stanu iz ponude nekretnina savetujemo vam da se pre upštanja u ovakve ozbiljne poslove dobro informišete.Pored informacija o tome šta je agencija dužna da ispuni za novac koji im platite takodje je veoma preporučljivo da znate  koja je osnova po kojoj bi sve agencije za nekretnine u Beogradu a naravno i ostalim gradovima trebalo da funkcionišu.

Ono od čega ne treba imati strah jeste potraga za agencijom preko internet portala umesto preko klasičnih (štampanih) oglasnika za nekretnine. Ukoliko ste dobro proučili sve aspekte možete biti sigurni  u procenu agencije bez bojazni zbog njenog načina oglašavanja.

Treba  u startu ličnim faktorom  isključiti loše i nefer poslovanje kao opciju koje  se  dogadja bez obzira da li se radi o štampanim oglasima ili web prezentacijama agencija za nekretnine iz Beograda.

Usled ne baš uredjenih zakona o posredovanju pri trgovini nekretninama trebalo bi  da ste upućeni u to šta je to dužnost agencije ukoliko joj platite proviziju za posredovanjepri kupovini stana - nekretnine u Srbiji. Svi  dole navedeni zakoni  izvedeni su iz nacrta zakona o posredovanju nekretnina u Srbiji koji možete detaljnije pogledati na http://www.ekapija.com/dokumenti/zakon_UPPN.pdf


  • Posredovanjem u prometu nekretnina mogu da se bave isključivo organizacije-lica koja su kao posrednici  registrovani što znači da su prošli celokupnu proveru i dobili licencu za rad.

  • Posrednik je dužan da  snosi odgovornost za svaku štetu koja je nanesena bilo onome ko je svoju nekretninu poverio agenciji bilo zainteresovanoj stranci.

  • Za eventualnu  štetu koju bi posrednik mogao da nanese dužan je da garantuje sumom ne manjom od 25 000 eura u dinarskoj protivrednosti.


Ono što je svaka  agencija za nekretnine koja je registrovana morala da učini da bi taj status dobila je sledeće:


 Zbog  povećanog broja raznih manjih agencija sumnjive dokumentacije agencije za nekretnine u Beogradu, okolini i celoj Srbiji koje su legalne-registriovane okupile su se na jednom mestu pod nazivom  Udruženje Posrednika u Prometu  Nepokretnosti  (ovde mozete i pogledati spisak tih agencija http://www.uppn-srbija.com/?clanice i ostale pojedinosti ).

 Po našem mišljenju ovakva organizacija je uvelikom olakšala potragu za odgovarajućom agencijom za nekretnine i bilo da ste zainteresovani za kupoprodaju ili za rentiranje prostora bolje je tražiti ono rešenje koje će biti  stabilno nego ono koje lepše zvuči u ponudi.

Samo bez pritiska o potencijalnom gubitku novca možete da razmatrate dalje problematiku odabira stana u Srbiji tj. da odlučite hoće li to biti neki od stanova novogradnje ili možda neki stariji stan u prodaji koji je na dobroj lokaciji.

 Od onog trenutka kada ste obezbedili sebi sredstva (novac ili kredit) treba se pažljivo,  pa ako je potrebno i nešto duže vremena od planiranog, baciti u potragu za odgovarajućom agencijom za nekretnine u Beogradu (zato što ih uglavnom u Beogradu ima najviše) ili nekom drugom gradu sa ciljem da rešenje bude konačno i bez dodatnih komplikacija.

Publikovano: 17.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check