Hit ponuda njurorškog hotela-spavanje pod zvezdanim nebom

Glamurozno spavanje pod zvezdama u otvorenoj spavaćoj sobi je poslednji vrhunac uživanja u Velikoj jabuci

Hit ponuda njurorškog hotela-spavanje pod zvezdanim nebom

Njujorški hotel AKA Central Park ima originalnu ponudu noćenja pod vedrim nebom u najvećem mogućem luksuzu:glamkamping.

Veliki broj ljudi će među najviši stepen hedonizma ubrojati i spavanje pod njujorškim zvezdama uz jagode i šlag koje u pozadini prate nežne muzičke note. Iako sve ovo izgleda kao scena iz najromantičnijeg filma, nije tako-realno je. Ako želite da osetite ovu magiju, morate pod hitno pravac Njujork. Prilika vas neće čekati još dugo, samo dok traje leto.

Hotel AKA Central park na Menhetnu je od skoro u svoju ponudu uvrstio i megaluksuznu sobu koja omugućava pomenuto jedinstveno iskustvo. Terasa veličine 84 kvadratna metra je pretvorena u spavaću sobu sa pet zvezdica. Svi gosti koji odluče da iznajme ovu sobu na otvorenom će, osim fenomenalnog pogleda sa 17. sprata na grad koji nikad ne spava ili na zvezdama posuti svod, imati priliku da isprobaju king sajz bračni krevet, plazma televizor skoro iste veličine i teleskop za posmatranje i traženje najudaljenijih nebeskih tela.

Za 1500 evra ćete dobiti i večeru pod svećama, šampanjac, krevet sa čijeg jastuka vidite kamin i džez gitaristu koji svira isključivo za vas. Jedini minus je što ovaj performans nije dostupan tokom čitav godine već, zbog vremenskih prilika, samo tokom letnjih meseci.

Spavanje pod zvezdama u samom centru Njujorka je trenutno najveći hit u „betonskoj džungli“ kako nazivaju ovaj grad. Naime, pošto je otvoreno nebo vrlo teško ugledati među brojnim gradskim neboderima, ponudu za noć pod zvezdama zaista valja iskoristiti i uživati u panorami žmirkajućih gradskih svetala. Upravo ta širina pogleda je i jedan od velikih aduta koji ova hotelska soba ima u vremenima moderne arhitekture kad vam pogled non-stop zapinje za neku staklenu grdosiju.

U gradu sa izraženo zagađenim vazduhom, jarkim svetlima i vrtoglavo visokim zgradama, spavanje u sobi sa pogledom na zvezde je zaista jedinstveno iskustvo. Predstavnici hotela su izuzetno ponosni što su u stanju da svojim gostima ponude nešto što oni ne mogu da dobiju ni na jednom drugom mestu: noć iz bajke.

Njujorčani su smislili ime za ovu aktivnost koja je vrlo popularna i kod Brazilaca i Emiraćana- „glamping“ (kovanica od reči glamurozni kamping). Svi oni koji uživaju u boravku na otvorenom a ipak ne žele da se odreknu komfora u vidu udobnog dušeka, hladnog pića i prijatne muzike, biće redovni gosti AKA hotela. Naravno, ne smemo zaboraviti ni bitnu sitnicu da će ih ovo zadovoljstvo koštati „malo više“ nego noć u standardnom hotelu.
Ali, zamislite samo da u šatoru možete da otvorite rashlađeni šampanjac leškareći na luksuznom krevetu gledajući odsjaj sveće ili plamen u kaminu...I sve to usred Njujorka! Sigurno nećete zažaliti ni zbog jednog plaćenog evra.

Fasciniranost spavanjem pod zvezdanim nebom će omasoviti izlaske na krovove, a mnogi kažu da se, posebno nakon terorističkog napada 11. septembra, posmatranje neba na kome se ne vide Kule Bliznakinje potpuno drugačije doživljava, insistirajući da se u njemu valja uživati svakog momenta.

Naravno, potpuno zaboravite na komšije i svakakve iritirajuće zvukove koji mogu da dospeju kroz tanke zidove i lošu zvučnu izolaciju. Kao što smo već rekli, uživanje može da vam pokvari jedino iznenadni pljusak.

Izvor: AP

Publikovano: 20.08.2013.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check