Stan u Beogradu

Stan u Beogradu

Stan   u Beogradu

Kupovina stana u Beogradu bilo da on za nas predstalja borbu za lični standard ili dodatni izvor prihoda tj. novčanu sigurnost predstavlja odličnu investiciju. Obzirom da je grad u večnoj ekspanziji i stalnoj trci za mesto vodećeg grada u regionu teško da se može desiti da vaša investicija propadne ( osim u slučaju nepažljivog potpisivanja ugovora).

Kako saznaje agencija za istraživanje tržista nekretnina Kolijers  32%  izgradjenih stanova u protekloj 2009 godina nalazi se u Beogradu,  a zabeležena je  i tendencija rasta broja novih stanova od 20% na nivou cele države. Interesantna činjenica je da 22% od ukupnog broja registrovanih stambenih jedinica u Srbiji čine upravo stanovi u Beogradu.

Što se tiče kvaliteta gradnje prisutne su sve klase, od onih sumljive konstrukcije  pa do nečuvenog luksuza, a potražnja na tržistu Beograda je najveća za stanovima srednjeg kvaliteta. Tipičan primer takve novogradnje u Beogradu je Belvil naselje koje broji  1 800 stanova.

Priličan broj stanova u Beogradu koji su izašli na tržište nekretnina u poslednje dve  godine nalaziće se u zgradama novogradnje uglavnom srednjeg  ili visokog standarda:

- Galerija stanovi (investitor-Ocean Atlantic) na donjem Dorćolu koji broji 103 stana A i B klase.

- Belvil (investitor-Delta Real Estate) u bloku 67 ima 1 800 stanova B klase u ponudi.

- Maksima Centar (investitor-Impreijal Gradnja) u bloku 11 imaće 130 stanova A klase.

- Metropoliten Stanovi (investitor-Metropolitan Project) na Paliluli gradi 80 stambenih jedinica A klase.

- Miljakovac III (investitor-Koling) na Miljakovcu III od 73 stana B klase.

- Exclusive (investitor-Ratko Mitrovic) na Zvezdari nudiće 99 stanova B klase.

- Prestige (investitor-Ratko Mitrovic) takodje na Zvezdari brojaće čak 550 stanova B klase.

(izvor-Colliers  International)

Usled oporavka od ekonomske krize i neverice gradjana da je dobar period za ulaganje u nekretnine (smanjena kupovina stanova za čak 20%)  država je rešila da podstakne gradjane. Kako izjavljuje ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Srbije Oliver Dulić u planu je izgradnja 500 000 kvadratnih metara stanova novogradnje širom Srbije počevsi od Beograda (Miljakovac, Novi Beograd...) gde se planiraju stimulativne cene kvadratnog metra od 695 do 1 595 eura.

Iako su u celom regionu Balkana cene stanova za iznajmljivanje pale i do 20% u našoj prestonici to očigledno nije slučaj.

Iznajmljivanje stanova u Beogradu  je prilično skupo, a cene idu od 7-11 eura po kvadratu na Novom Beogradu,  od 9 do 12eura po kvadratnom metru na Senjaku i Dedinju, a ukoliko budete želeli  da iznajmite stan na gornjem Dorćolu u blizini same pesačke zone moraćete da izdvojite od 10 do 12 eura po kvadratu.

Iznajmljivanje stana preko neke od agencija za nekretnine Beograda ne mora nužno koštati puno skuplje a može doprineti osećaju komfora zbog jasne  forme ugovora koji se potpisuje a ne ličnog dogovora sa stanodavcem.

Iako su mogućnosti zbog ekonomske krize nešto manje ukoliko se odlučite na kupovinu ili iznajmljivanje stana u Beogradu svakako  vredi  imati srpljenja dok ne naidjete na ponudu koja je najrealnija u ovoj situaciji.

Za više informacija o našoj ponudi posetite sekciju izdavanje stanova.

Publikovano: 17.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check