Garsonjera kupovina beograd

Garsonjera kupovina beograd

Garsonjera kupovina beograd

Bauk portage pri  kupovini garsonjere u Beogradu, a posebno šarolikost u cenovniku garsonjera svakako postoji sa razlogom. Medjutim zaista je interesantno šta se sve može naći u ponudi naše prestonice ukoliko se upustite u pretragu.

Ja sam se u vaše ime pozabavila ovom temom i mogu vam reći da pravila ne postoje te da je cenovnik garsonjera u Beogradu raznovrstan. Rezultate pretrage podeliću sa vama uz preporuku da se u lični pohod upustite sa jasnom listom prioriteta.  

Bilo bi zaista poželjno  da ste svesni one karakteristike koja vam je naj bitnija i prema kojoj ćete da birate umesto potrage za izmišljenim i unapred definisanim stanom. Takve garsonjere u ponudi uglavnom su veoma retke pogotovo ukoliko vam je budžet ograničen. I sami ste svecni činjenice da se u toku duže portage sredstva često mogu osuti.

Stoga budite konstruktivni i otvoreni da pri kupovini garsonjere u Beogradu razmotrite lodju umesto terase, šank umesto odvojene kuhinje,stan na 4 spratu sa centralnim grejanjem umesto onog na prvom koji je zimi ogrejan tea pećima.

Krenuvši od strogog centra grada naišla sam na sledeću mogućnost izbora; Stan u Kapetan Mišinoj od 25 m2 čija je cena 72 000 eura i jedan u Majke Jevrosime od 24 m2 čija je cena 57 000 eura koji pritom ima 2 terase. Razlika od  čitavih 15 000 eura sadrži se dakle u jednom kvadratu?Preporuka u ovom slučaju je da se razmotri da li je samo u pitanju lična procena garsonjere za prodaju ili je realno infrastuktura zgrade toliko lošija u jeftinijem slučaju. Ako  ne budete mogli da donesete odluku izmedju ova dva stana u katalogu garsonjera imate stančić  u Skadarskoj ulici od 24 m2 sa cenom od 60 000 eura kao srednje rešenje sa meni lično meni  najprivlačnijom lokacijom u okviru pešačke zone.

Nešto malo dalje od centra na gotovo istoj lokaciji pored pijace Kalenić  jednu garsonjeru na prodaju  od 24 m2 koji košta 59 000 eura  a drugi od 21 m2 cene na 46 000 eura uz naznaku da je cena m2 spustena sa 2 460 eura na 2 190 radi hitne prodaje.Uz obaveznu proveru ovo deluje kao odlična ponuda garsonjere.

U novoizgradjenom centru grada ondosno u blizini Beogradske Arene na Novom Beogradu cene su gotovo astronomske.Na toj lokaciji su naime u ponudi garsonjera za prodaju uglavnom stanovi luksuzne kategorije.Cena garsonjere od 29 m2 iznosi 78 000 eura što znači da je cena m2 2 690 eura.Ovo je idealno rešenje za poslovne ljude sa odličnom zaradom (kreditnim mogucnostima) koji će se ovde nalaziti u samom poslovnom centru Beograda.

Na Zvezdari iz ponude garsonjera izdvajamo dva stana sa drastičnom razlikom u ceni m2.Garsonjera iz zgrade koja  datira iz 1970 godine ima cenu od 1 960 eura po m2 a ona novijeg datuma  2 320 po m2.Razlog je jasan i opravdan a izbor isključivo na vama.

Interesantan primer je naselje Medak I na kome sam našla 2 stana idenitčnih osobina od 22 m2 sa tim što jedan cene 31 000 eura a drugi 36 000 eura uz napomenu da su u cenu uračunata 2 ugradna plakara i kuhinjski elementi.Na vama je da uz osmeh razmislite da li ove ugradne elemente možete pazariti ili napraviti za manje od 5 000 eura.

U naselju Mirijevo na bliskim lokacijama prodaju se stanovi od 32.5 m2 po ceni od 40 600 eura i 35 m2 od 45 000 eura.Razlika od 30 eura po kvadratu u korist drugog je u tome što je u pitanju novogradnja te će ovde potreba za komoditetom doneti odluku.

Napomenula bih da pri kupovini garsonjere u Beogradu možete u daljim naseljima naći daleko povoljnije. Obrenovac je primer opštine koja jeste udaljena podosta od centra ali je dobro organizovana a cena m2 se kreće između 700 i 900 eura.

(izvor informacija o nekretninama http://www.nekretnine-srbija.info/nekretnine/)

Zaljučak je veoma jednostavan, samo okvirna podela postoji ali od ličnih mogucnosti i afiniteta pa čak istrajnosti u potrazi zavisi hocete li kvadrat platiti više ili manje od planiranog. Nemojte dozvoliti da vas brzina odvede gde niste želeli pri kupovini garsonjere u Beogradu već se uselite u stan sa osmehom na licu, a u međuvremenu pogledajte trenutne cene stanova u Beogradu.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check

» Komentari

postovao Stefan Stefanovic dana 4.09.2011.
Dobar da, intersuje me gde bih mogao da nadjem jednu garsonjeru za studenta, jos malo polazim na fakultet pa bi hteli stan da kupimo u beogradu ili nisu! Ako vam nije tesko molim vas posaljite mi predloge na mail, cena bi mogla da ide do 15000 eura! hvala unapred!