Šta kuću čini lepom: bazen, mermer ili dvorište sa ljuljaškom?

Nije lako suziti izbor na samo deset kuća u Beogradu, mi se nismo držali kriterijuma „cena“ ili „ekskluzivitet“, već smo odlučili da vam, jednostavano, predložimo neke lepe nekretnine, kuće u Beogradu.

Šta kuću čini lepom: bazen, mermer ili dvorište sa ljuljaškom?

Ko vam kaže da je kuća „rupa bez dna“, on je ili maliciozan (opšti mrzitelj živog i neživog ) ili ignorant (opšta neznalica). Retko koja žena će vam to reći jer je dobro poznato da lepši pol svakodnevno prakticira princip da lepota mora da se plati prelivajući ovaj stav na sve pore života. Dakle, čak i ako kontinuirano iziskuje novac, efekat koji pruža je nemoguće izmeriti. Ako govorimo o životu u gradskim kućama, sve se pojačava za nekoliko nivoa.

I oni rođeni na asfaltu, koje zvuk motora uspavljuje a buka gradskih đubretara dok odnose smeće u pola noći samo izaziva blaženi osmeh na licu, neće protivrečiti činjenici da život u kući pruža veliki komfor, spokoj i onaj osećaj da je sve na svom mestu. Ako živite u gunguli i metežu današnjeg Beograda, pomenuti osećaj će vam neizmerno značiti i bićete spremni da za (i zbog) njega potrošite mnogo.

Ali, ne zavaravajte se, nije pravilo da kvadratni metar kuće košta više od kvadratnog metra stana na prodaju u Beogradu. Mnogo je faktora u opticaju (lokacija, uređenost, hitnost prodaje, opremljenost...). Dakle, ne odbacujete u startu mogućnost da postanete vlasnik kuće koja se prodaje u Beogradu. Prvo, možda i nije skupa a drugo, možda je toliko lepa da ćete učiniti sve da zaboravite da je skupa.

Listali smo za vas katalog kuća portala Srbija-Nekretnine.org i odabrali naše favorite.

1. U mirnoj Dukatskoj ulici na broju sedam je smeštena prelepa vila od 600 metara kvadratnih. Ona ima tri nivoa i dvorište sa oko osam ari placa gde se nalazi nekoliko pomoćnih objekata (pekara, roštilj, ostava, letnja kuhinja). Trenutke odmora u dvorištu će oplemeniti fontana, tuje i čempresi. Ako se odlučite da odmarate unutra, ne preskočite izležavanje u đakuziju ili se opustite u nekoj od soba luksuzno opremljenim prvoklasnim granitima, keramikom, parketom i mermerom. Vila je ukusno opremljena dekorativnim spoljnim osvetljenjem a pri prvom susretu, dah će vam oduzeti luksuzna kapija od kovanog gvožđa. Cena: 650.000 evra

 

2. Dekorateri kažu da boje u velikoj meri utiče na naš doživljaj prostora a tamno ljubičasta se povezuje sa luksuzom. Koliko su u pravu, možete se uveriti na primeru jedne kuće u Rakovici gde je deo prostora od 400 kvadratna metra ukrašen ljubičastim mermerom i brojnim detaljima u ovoj boji koji zaista daju poseban osećaj elegancije. O luksuznoj opremljenosti kuće govore i bazen, đakuzi sauna, parking i dva lokala koja su u sklopu rakovičke lepotice. S druge strane, o njenoj praktičnosti i multifunkconalnosti govori podatak da troetažna kuća ima dva lokala a svaki sprat svoje električno brojilo i telefonsku liniju. Poseban detalj je video bim veličine 5x8 m. Cena: 500.000 era.

 

3. Ako kuću u Beogradu želite da bi vam ona bila porodična luka i oaza u kojoj ćete naći mir, pogledajte ovaj objekat u naselju Braće Jerković. To je kuća od 300 kvadratna metra sa 4 odvojena stana i pomoćnim objektom u dvorištu. Ova nekretnina je idealno rešenje za višečlane porodice, pogotovo one sa malom decom jer u divno uređenom dvorištu među zasađenim voćem i tujama postoji pravo malo dečije igralište opremljeno ljuljaškama, klackalicama i toboganom. Cena: 360.000 evra.

 

 

4. Najuži centar Zemuna, Gospodska ulica, krije fenomenalnu salonsku kuću sa visokim plafonom. Već je sama lokacija umnogome odredila izgled ove nekretnine a vlasnik se potrudio da i unutrašnjost odiše raskošem, elegancijom i luksuzom. Od stilskog duha odudaraju jedino dva renovirana kupatila sa đakuzijem i moderno opremljenom kuhinjom. Osim sa dva sprata, zemunski salonac se može pohvaliti podrumom, tavanom i dvema terasama. Važno je pomenuti da kuća (za razliku od većine salonskih nekretnina) ima centralno grejanje. Cena: 790.000 evra.

 

5. Idealno rešenje za sve one koji su u potrazi za modernom gradskom kućom je luksuzna vila na Dedinju u ulici Miloja Đaka. Zgrada od 400 kvadratnih metara je projektovana u modernom stilu, oštrih i pravilnih ivica, kombinujući u pravom odnosu staklo, beton i drvo. Potpuno je opremljena: klima, telefon, kablovska televizija, video nadzor, interfon, grejanje na gas. Potencijalnim kupcima su na raspolaganju i terasa i podrum kao i dvorište od četiri ara. Cena: 750.000 evra.

 

6. Pogled na Dunav je jedan od glavnih aduta palilulske kuće od 300 kvadrata koja je idealno rešenje ako želite da pobegnete od grada ali da ste ipak njegov sastavni deo. Kuća ima četiri nivoa i veliko dvorište, podrum i garažu. Organizovana je tako da se u potkrovlju i niskom prizemlju mogu izdvojiti garsonjere kao posebne celine. Kompletno je renovirana prošle godine pa su zidovi odlično izolovani (sendvič). U samoj blizini kuće su prodavnica i pijaca, škola i obdanište. Cena: 330.000 evra.

 

 

7. Sledeću kuću izdvajamo kao izuzetnu povoljnost: kuća na Bežanijskoj kosi, održavana kuća od 150 kvadrata. Urađena je u stilu vojvođanske arhitekture, a među njenim mnogim čarima blista romantični kamin. Zgrada je obezbeđena alarmom iako se nalazi na izuzetno mirnom mestu, u neposrednoj blizini škole, vrtića i supermarketa. Cena: 170.000 evra (hitna prodaja).

 

 

 

8. Možda jedno od najboljih arhitektonskih rešenja na polju održivosti u Beogradu ima velika kuća u naselju Zvezdara od 830 kvadrata, na Bulevaru kralja Aleksandra. Naime, njeno grejanje je centralno ali i solarno, kad zatreba tu je i agregat. Sve u vezi sa ovim objektom je veliko, npr. samo podrum ima 150 kvadratna metra, plac na kome je izgrađena ima 25 ari, iza kuće je smešten teniski teren pogodan za korišćenje bez obzira na doba dana (ima reflektore). Sama kuća je opremljena modernim enterijerom, ima tri terse, tri garaže, svaka soba na spratu ima svoje kupatilo. Cena: 690.000 evra.

 

9. Još jedan idealan objekat za porodično stanovanje je kuća na Voždovcu u ulici Admirala Vukovića. Kraj je vrlo miran a pomenuta kuća je građena po svetskim standardima, ima četiri spavaće sobe, tri kupatila, dve kuhinje i ogromnu bilijar salu. Sređenim dvorištem dominira prelepi bazen sa malom plažom a do uređene bašte možete doći direktno iz dnevne sobe, kroz balkon. Potkrovlje je zamišljeno kao prostrani dvosobni stan. Cena: 850.000 evra

 

 

10. Za kraj vam predlažemo kuću na Autokomandi, koja jeste salonska ali je u isto vreme i pogodna za ugodno porodično življenje. Vrlo lako se može podeliti na dve stambene jedinice a sastoji se od četiri vezana salona, 4 spavaće sobe, dva kupatila i dva degažmana. U dvorištu se nalazi prava mala cvetna oaza i prelepi vrt. Cena: 550.000 evra.

 


 


Nek ne bude ovo zatvorena lista, spremni smo da priznamo da nam je nešto promaklo. Imate li vi svog kandidata? Dopišite!

Publikovano: 3.02.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check