Video klipovi portala Srbija-Nekretnine kao pomoć prijatelja

Ma koliko jednostavna bila uputstva za neke radnje na mreži, ponekad ne uspevamo da ih završimo. Umesto da se nervirate jer ne rešavate određene situacije, pogledajte video i pratite instrukcije.

Video klipovi portala Srbija-Nekretnine kao pomoć prijatelja

Ima dana kada vam ništa ne ide od ruke. Možda ste ustali na levu nogu, možda je karma rešila da se razračuna s vama jer onomad niste penzionerki ustali u autobusu ili ste strpljivo čekali kusur u Maksiju a iza vas se formirao red, ili je samo, tek onako, došlo vreme da se kola slome na vama i da ništa ne možete da uradite kako valja. U stvari, obično to bude onda kad vam je najviše potrebno da sve ide lako-Marfijev zakon. Kad ste u neviđenoj žurbi, kad želite nekoga da impresionirate svojim znanjem, ili kad je frka koju morate da rešite. E, baš tih dana crno nije crno a belo nije belo. I ništa nije onako kako izgleda.

Znate one situacije kad se ne sećate telefonskog pin koda ili koda za elektronsku karticu. O lozinkama da i ne govorim. Ono što vas najviše nervira je što ste šifre sami smišljali i sami birali kako bi njihovo pamćenje bilo što jednostavnije kako biste izbegli upravo ovakve situacije. Al’ ne vredi, po nepisanom pravilu, u tim trenucima ništa ne ide.

Za podsećanje na telefonski pin zovete operatere u korisničkom servisu, za bankarsku karticu tražite onaj papirić po novčaniku a kad je u pitanju bilo kakva intervencija ili akcija na sajtu na kome se oglašavate, tražite pomoć upravo od njih.

E, pošto ste promenjenog stanja svesti, ili pošto ste potpuno beskorisni kad je umni rad u pitanju, ono što čitate vam nikako ne ulazi u glavu. Ne razumete očigledne stvari i čini vam se kao da je konfuzija sve veća i veća. Kao da to neko namerno radi. E, pa, mi vam predlažemo malo drugačiji pristup, ne slušajte, ne čitajte, već gledajte.

Za svaki problem na koji možete da naiđete u vezi sa postavljanjem oglasa ili sa promenom nekih podataka, portal Srbija-Nekretnine.org vam je pripremio jednostavni video kao pomoć koji će demonstrirati šta vam je činiti.

- Kako da se registrujem da bih mogao da postavim oglas?

Prvi korak za bilo kakvo delovanje na portalu je registracija. Do formulara za prijavljivanje doći ćete jednostavno. Klikom na opciju „postavi oglas“ idete automatski na stranicu za registraciju ili možete kliknuti na opciju „prijava“ ili „registracija“ koje se nalaze u gornjem uglu. Ovde je potrebno da unesete email adresu i lozinku koju sami odaberete. Bitno je i da izaberete registraciju za pojedinca ili agenciju za nekretnine ili investitora. Formulari su jednostavni, ispunite obavezno sva polja koja su označena zvezdicama, ponovite unos lozinke zbog verifikacije, i rešite antispam zadatak sabirajući ponuđene brojeve. Nakon pritiska na „ registruj me“ sistem će vas prebaciti direktno na stranicu za postavljanje oglasa.

- Zaboravio sam lozinku. Kako da dobijem novu?

Ako problem nastane već na prvom koraku: ne možete da se ulogujete u svoj nalog jer ste zaboravili lozinku, ne paničite. Dovoljno je da, preko linka „zaboravili ste lozinku“ , dobijete na svoj mail novu lozinku koju jednostavno prekopirate u zahtevano polje na stranici za prijavu. Ukoliko želite da lozinka bude vaša autorska, koristeći dobijenu se ulogujete u sistem a onda na desnoj strani pronađite korisnički meni i izaberite opciju „izmena naloga“ koja vas vodi do stranice za promenu podataka gde ćete lozinku zameniti nekom koju sami odaberete, ponovo je ukucajte i kliknite na update password. Ako ćete lakše upamtiti, pogledajte video na portalu.

- Kako da izmenim podatke za svoj nalog?

Nakon uspešne registracije u gornjem levom uglu će pisati naše ime, kada stavimo kursor na njega videćemo iznad opciju „prikaži stranicu za moderaciju“ na kojoj možemo da izvršimo svaku promenu naloga ili podataka u našem nalogu. Takođe, na raspolaganju nam je i opcija u desnom gornjem uglu „korisnički meni“ u kojoj biramo „izmenu podataka“ i onda izvršimo šta želimo: unesemo novi broj telefona, lozinku, grad, deaktiviramo nalog ili nešto drugo.

- Agencija sam - kako da izmenim podatke za svoj nalog?

Procedura je ista kao i za fizička lica plus dodatna mogućnost: ako otvorite agencijsku stranu, videćete opciju „izmeni podatke“ gde možete da završite planirane promene. Najčešće je u pitanju promena broja telefona ili omogućavanje da telefon bude vidljiv svima koji otvore oglas kako bi i na taj način mogli da vas kontaktiraju a ne samo preko direktnog formulara koji postoji na stranici oglasa.

- Agencija sam - kako da izmenim agencijski logo?

Ako ste u međuvremenu promenili zaštitni znak svoje firme, sasvim jednostavno možete da ga izmenite i na sajtu. Na stranici za imenu naloga odaberite „novi logo“ posle čega će se otvoriti folder iz koga možete sa lokalnog diska da odaberete novi logo koji ćete ubuduće koristiti i kliknite na „promeni logo“. Moguće je da će ova operacija potrajati malo duže dok se fotografija na uploaduje ali to ne treba da vas brine.

- Kako da postavim oglas za nekretninu na portal?

Posle registracije idite na „postavi oglas“ i odaberite za početak da li prodajte, izdajete ili potražujete nekretninu. Onda dodelite naslov svom oglasu koji je možda i najbitniji kod bilo kog oglasa zato što njega prvo ugledaju klijenti i važno je da svojom originalnošću i deskriptivnošću privuče pažnju. Zatim u padajućem meniju izaberite sve detalje koje imaju veze sa vašom nekretninom a onda i neke dodatne opcije (ostavite što više podataka), dodajte fotografije ili video.

- Kako da pronađem svoj oglas?

Na desnoj strani se nalazi korisnički meni kod koga je prva opcija „moji oglasi“ gde možete pronaći sve svoje oglase. Drugi način je preko formulara za brzo pronalaženje oglasa u koji je potrebno ukucati šifru koju ste dobili onog trenutka kad ste postavljali oglas. Možda će vam ovo zbog pamćenja šifre delovati kao teži način, međutim, zapravo nije jer ne zahteva da budete ulogovani u sistem. Takođe, na stranici „pretraga“ možete ukucati ključne parametre i lako pronaći željeni oglas. Ako tražite oglas koji ste nedavno uneli, kliknite na opciju „friško“ koja se nalazi na dnu stranice i izlistaće se oglasi koji su uneti u poslednjih desetak minuta.

- Kako da izmenim podatke za oglas koji sam postavio ranije na portalu?

Morate znati da oglas može da menja samo njegov vlasnik. Kada pronađete željeni oglas, idite na box sa opcijom „moderacija oglasa“ gde je potrebno izabrati promenu cene, podataka, deaktiviranje ili brisanje oglasa. Doći ćete do inicijalnog formulara koji ste popunjavali onda kad ste oglas postavljali gde možete izvršiti izmene nakon čega treba kliknuti na „pošalji podatke“.

- Želim da promenim cenu oglašene nekretnine - kako?

U formularu za moderaciju je druga opcija po redu „promena cena“ tako da ispod stare cene unosimo podatke za novu, kliknemo na „promeni cenu“, i dobijamo informaciju da je cena promenjena .U samom oglasu će stojati alert da je cena snižena, ako to ne želite, onda preko opcije „izmeni podatake“ direktno promenite cenu pa će u oglasu izgledati kao da je ovo originalna cena. Pogledajte video pa sami odlučite koja opcija je bolja za vas.

- Brisanje i deaktivacija oglasa-kako?

Pronađite željeni oglas, kliknite na njega i videćete opciju „moderacija“ gde teba da izaberete brisanje ili deaktivaciju oglasa. Razlika je u tome što deaktivacijom oglas ostaje u sistemu pa ga možete ponovo aktivirati ako to poželite dok se brisanjem on u potpunosti gubi i fizički nestaje. Nakon što pogledate video, izberite sami šta vam je činiti.

Publikovano: 3.02.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check