Zelena zgrada za zelene novčanice. Ili novčanice bilo koje boje

Da li ste znali da je B23 Ofis Park prva „zelena“ zgrada među poslovnim objektima na ovom području ?

Zelena zgrada za zelene novčanice. Ili novčanice bilo koje boje

Oni kojima je potez kraj beogradske Kombak arene deo dnevne maršrute, prolazeći tuda nesumnjivo zaboravljaju da su u glavnom gradu tranzicione Srbije, već imaju utisak da prolaze kroz poslovni deo londonskog Sitija, prelepog Njujorka ili užurbanog Singapura a za sve to je zaslužan objekat poslovnog kompleksa u Bloku 23. Kad uskoro bude potpuno završen, B23 Ofis Park će biti poslovno-komercijalni objekat najvišeg nivoa, onakav kakvim se diče biznis kvartovi najvećih svetskih metropola.

Iako nedovršena, luksuzna staklena zgrada prekoputa Arene je nesumnjivo najkvalitetniji poslovni objekat u Beogradu. I ne samo to, ovo je najlepši poslovni prostor u srpskoj prestonici, po mnogima najkreativnije osmišljena poslovna zgrada. Kuriozitet koji je razlikuje od ostalih zgrada u kojima se nalazi poslovni prostor u Beogradu je to što je ovo prva zgrada AAA klase u ovom delu Evrope a istovremeno savremeno rešenje poslovnog kompleksa koje podiže standarde u projektovanju, izgradnji, završnoj obradi i funkcionisanju ovog tipa objekata.

Kad uskoro bude gotova, trebalo bi da ima 57.000 m2, deset spratova, četiri kule – lamele sa šest nivoa koje će biti povezane reprezentativnim atrijumskim prostorima sa ukupno 4 VIP i 9 panoramskih liftova. Ispred zgrade će se nalaziti prostrani trg – park a još jedan kuriozitet je privatni helidrom na krovu (prvi privatni funkcionalni heliodrom na jednom beogradskom zdanju).

Investitor luksuznog poslovnog kompleksa je Verano grupa, za izradu projekta i za izvođenje radova je zadužena kompanija Projmetal. Sa izgradnjom se počelo još 2009. godine, ali se ne na gradilištu već dugo nisu odvijali nikakvi radovi. Iako je dobrim delom zgrada spolja završena (ostalo je nesto malo staklene fasade da se uradi), B23 Ofis Park je skoro potpuno neuređen iznutra. Kad se radovi privedu kraju, enterijer će, poput spoljašnjeg izgleda, takođe mamiti uzdahe posetiocima.

Ambiciozni projekat predviđa da prostor centralnih lamela na nivou šest bude rezervisan za relaksaciju i zajedničke sadržaje. Namena prizemne etaže zajednička je za ceo poslovni kompleks a osnovu prizemlja čini veliki broj lokala za izdavanje sa atraktivnim atrijumskim prostorima i reprezentativnim ulaznim holovima. U prizemlju će biti dodatni sadržaji – kongresne sale, prezentacioni i prateći prostori.

Poslovni prostori koncipirani su kao slobodni otvoreni prostori pejzažnog uređenja, do kojih se dolazi kroz jedinstvene višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Pregrađivanje poslovnog prostora je ostavljeno kao mogućnost koju će rešiti zakupci po svojim željama.

Prema projektu, osim kancelarija u okviru objekta B23 Ofis park nalaze se raznovrsni prateći sadržaji, osmišljeni tako da olakšaju organizaciju profesionalnih, društvenih i privatnih aktivnosti zaposlenih. To su: restorani, kafeterije, kongresni centar, kongresne sale, fitnes i spa centar, banka, pošta, knjižara, frizerski salon, auto-perionica, vešernica, maloprodajni objekti, ketering servis.

Poseban ugođaj za korisnike objekta (kako zaposlene tako i klijente) čini veliki restoran modernog enterijera, sa panoramskim pogledom i vrhunskom uslugom.

Poslovna zgrada B23 Ofis Park je predviđena za 1.200 zaposlenih, dok će garaža imati 550 parking mesta. Sam prostor ispod objekta je projektovan za garažne i tehničke funkcije, a VIP parkiranje je omogućeno na uličnom nivou. Ovo može da bude ozbiljan problem jer se zgrada nalazi na ivici stambenog bloka i takoreći je posađena između stambene višespratnice i autoputa. Uličice koje vode do zgrade su predviđene samo za saobraćaj u bloku, tako da je pitanje kako će ovo izgladati kad zaživi život u zgradi.

Iako izdavanje poslovnog prostora stagnira i nema perspektivu rasta, u Verano grupi računaju na prednosti sjajne lokacije i visoki kvalitet celog projekta. Pominju se skorašnji ozbiljni razgovori sa američkim i ruskim firmama o prodaji celog kompleksa. Jedino takav dogovor je moguć jer su neke domaće kompanije već ranije odbijene zbog toga što su bile spremne samo za kupovinu pojedinačnih etaža.

Izvor: E-kapija, Beobuild.rs

Publikovano: 3.02.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check