Zašto bi trebalo da posetite najveći portal za nekretnine u Crnoj Gori?

Kupovina atraktivnih nekretnine u Crnoj Gori je poslovni potez koji vam može doneti veliku zaradu ili veliko uživanje ako objekat kupujete za sebe. Dozvolite da vam pomoć pruže profesionalci i posetite najveći portal za nekretnine u Crnoj Gori

Zašto bi trebalo da posetite najveći portal za nekretnine u Crnoj Gori?

Portal za nekretnine Srbija-Nekretnine.org je tek nekoliko godina prisutan na tržištu a već je zauzeo lidersko mesto koje čvrsto drži. Profesionalnost kao najviši nivo poslovanja je naš glavni moto u radu koji nam se vraća kroz zadovoljne klijente i odličnu preporuku za delovanje. Uverite se i sami da je poseta našem portalu garantovana ušteda vremena i novca.

Naš rad se zasniva na kvalitetnoj prezentaciji nekretnina u CG bilo da su u pitanju kuće, stanovi, vikendice, apartmani, zemljište, lokali, poslovni objekti...Cifra od preko 3 600 000 mesečno otvorenih stranica otvara veliko tržište potencijalnih kupaca ili zakupaca. Svim posetiocima portala nudimo i besplatnu okvirnu procenu vrednosti nekretnine putem estimatora vrednosti nekretnina, a registrovanim korisnicima i korišćenje android aplikacije i promociju putem društvenih mreža.

Kao što vidite, glavna usmerenost zaposlenih na portalu Srbija-Nekretnine je potpuna posvećenost klijentu prilikom rešavanja problema u procesu izdavanja ili kupoprodaje nekretnina. Vaša potražnja za nekretninom je na našem sajtu pravovremeno determinisana kroz sve potrebe i želje svrstane u više različitih kategorija. Pretraga će biti lagana jer je sajt maksimalno prilagođen korisniku i praktičan za upotrebu.

Po trenutno važećim zakonima ne postoje velike restrikcije za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori. Svaki inostrani kupac može postati vlasnik nekretnine na potpuno isti način kao i domaći građanin. Registrovanje se vrši na ime kupca nakon plaćenog poreza u iznosu dva odsto od procenjene vrednosti kupljene nekretnine. Jedina razlika važi u slučaju kupovine zemljišta bez izgrađenih objekata kada je neophodno registrovati kompaniju koja postaje vlasnik parcele do trenutka kada se na njoj izgradi objekat. Tek onda se vlasništvo može preneti na ime pojedinca.

Građanima Srbije je tržište nekretnina u Crnoj Gori oduvek bilo vrlo primamljivo. U vremenu življenja u zajedničkoj državi, poslovanje sa nekretninama na crnogorskom primorju je predstavljalo veoma primamljiv izvor zarade mnogim pojedincima i društvenim firmama tog vremena. Prvi kupci nekretnina u Crnoj Gori, u to vreme, najvećim delom su bili iz Srbije.

Već krajem sedamdesetih godina, masovnu kupovinu i izgradnju započinju državljani Crne Gore koji su živeli u zapadnoj Evropi: Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i SAD-u. Iako su domaćeg porekla, ti kupci su doživljavani kao stranci. Početkom devedesetih godina prošlog veka, počinju da dolaze prvi, pravi, strani investitori i kupci. Zbog toga se tržište nekretnina razvija veoma brzo, a krajem 2001. započinje ono što imamo danas: "eksplozija tržišta nekretnina u Crnoj Gori".

Prvi strani kupci došli su u glavnom iz Rusije a onda i iz Velike Britanije, Irske i Norveške. Strane kompanije započinju veliki broj investicija, naročito po gradovima na primorju gde niču prave male kolonije.

Paralelno sa povećavanjem interesovanja kupaca, rastu i cene. Na nekim specifičnim lokacijama dešavao se i rast cene nekretnina od preko 100 odsto godišnje. Iako su skupi, većina novograđenih objekata na atraktivnim lokacijama se rasproda i pre samog početka gradnje.

Poslednjih godina, najveća potražnja među nekretninama Crne Gore je bila za kamenim kućama, građenim u tradicionalnom stilu, za komadima zemlje lociranim uz obalu, i za apartmanima u novogradnji. Popularna su i seoska imanja smeštena blizu obale, pre svega zbog niske cene, ali i zbog mogućnosti razvoja ekoturizma koji je sve popularniji u svetu.

Kad je u pitanju unutrašnjost Crne Gore, najveće interesovanje vlada za krajeve oko Skadarskog Jezera, Cetinja, zimovališta na severu: Bjelašici, u okolini Kolašina i Durmitora, na Žabljaku. Interesantno je da su njihove cene i do 200 odsto niže nego u priobalnom pojasu.

Zašto bi trebalo da posetite sekciju Crna Gora na portalu Srbija-Nekretnine.org?

I pored velikog buma na tržištu nekretnina, Crna Gora je još uvek znatno povoljnija od drugih poznatih lokacija na Mediteranu. To znači da možete ostvariti direktan prihod iznajmljivanjem nekretnina na primorju na novom ali brzo-rastućem turističkom tržištu. Dugoročnu zaradu će vam doneti luksuzni apartmani na najatraktivnijim lokacijama: Budvi, Svetom Stefanu, Kotoru, Herceg Novom...

Više informacija o ponudi oglasa potražite u sekciji na nekretnine u Crnoj Gori.

Izvor: Montenegro.com

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check