Da li je najlepša kuća u Crnoj Gori ona najbliža moru ili ona sa najlepšom italijanskom keramikom?

Teško da ćete napraviti grešku prilikom odabira kuće u Crnoj Gori. Ova divna mediteranska zemlja obiluje fenomenalnim lokacijama kako na primorju tako i dublje u zaleđu (na prelepim planinama, npr.) a sve dok su krajolici i priroda toliko efektni i zadivljujući, ni nekretnine ne mogu biti značajno drugačije

Da li je najlepša kuća u Crnoj Gori ona najbliža moru ili ona sa najlepšom italijanskom keramikom?

S prvim snegom po automatizmu krenemo da maštamo o plažama, vrelini, leškarenju na pesku, o koktelima, o životu na moru. Često se opustimo i odlutamo i u sanjarenje o kući na moru. Ima nas koji se zadržavamo samo na razmišljanju ali i onih koji će vrlo brzo poduzeti nešto po tom pitanju Za obe kategorije smo napravili kratku listu, mali katalog kuća u Crnoj Gori po našem ukusu sa deset predloga, a vi pročešljajte kompletnu ponudu na najvećem regionalnom portalu za nekretnine Srbija-Nekretnine.org.

1. U centru Ulcinja, u naselju „Meterizi“ se nalazi prelepa kuća sa pogledom na more i ceo zaliv. Zauzima površinu od 360 m2 na tri etaža, potpuno je nameštena, u dvorištu se nalazi pomoćna zgrada u kojoj je takođe smešten jedan apartman. Uopšte ne morate da brinete zbog eventualnih nestašica vode jer kuća, osim gradskog vodovoda, ima i sopstveni hidrofor . Od kuće do gradske plaže se stiže za oko 10 minuta, sve prodavnice, supermarketi, restorani, pekare, pošta i banke su u neposrednoj blizini.
Nesumnjivo najveći adut ove kuće je vrt iz snova: pravi mediteranski, sa stablima maslina, smokava, narova, badema, lozom, agavama i drugim biljem i cvećem.
Cena kuće je 270.000 evra a moguća je i zamena za stanove ili kuću u Beogradu ili Novom Sadu.

2. Kuća u kotorskom naselju Dobrota ima direktan prilaz sa magistrale, a do mora je potrebno da se samo spustite preko pešačkog silaza, ne više od 20 metara. Građena je od čvrstog materijala, stara oko 20 godina, kompletno adaptirana kuća je dograđena pre 10 godina. Ima 154 kvadratna metra a procenjena je na 850.000 evra.

Široko stepenište povezuje parking sa prostranom terasom. U suterenu su smešteni dnevni boravak sa trpezarijom, kuhinja, ostava, kupatilo, hodnik, stepenište i podrum, kao i natkrivena i otvorena terasa. U prizemlju se nalaze tri spavaće sobe sa kupatilom i balkonom ispred svake sobe. Uživaćete u prelepom pogledu na zaliv i na ostrva Sv. Đorđa i Gospe od Škrpjela, kao i na Verige, ulaz u kotorski i risanski zaliv.

3. Ako ste raspoloženi da gradite kuću na moru po svojoj želji ali nemate vremena za dobijanje dokumentacije, onda vam predlažemo ovu kuću u Herceg Novom koja je još uvek u izgradnji. Grubi građevinski radovi su završeni, postavljen je krov i ozidani su pregradni zidovi u objektu. Nacrtom je predviđeno da ima 264 kvadratna metra a svi ostali detalji u vezi sa unutrašnjim uređenjem biće prepušteni vama. Objekat ima predivan pogled na more, dobar prilaz i lepo okruženje, u neposrednoj blizini se gradi kompleks luksuznih ruskih vila i apartmana “San Vista“. Cena nekretnine je 200.000 evra.

4. Na dva kilometra od hercegnovske plaže se nalazi kuća od 185 kvadratna metra, oglašena kao hitna prodaja. Ko god je u mogućosti, trebalo bi da iskoristi ovakvu ponudu. Naime, pomenuti objekat je procenjen na 185 000 evra ali, kao što rekosmo, prilikom hitnih prodaja se mogu očekivati značajno bolje situacije.

Nekretnina se sastoji do dva stana koji se mogu prodavati i pojedinačno. Prizemlje ima 90 kvadrata i veliku terasu, sprat 94 kvadratna metra i takođe veliku terasu. Postoji mogućnost dogradnje visokog potkrovlja a stanovi su odmah useljivi bez potrebe renoviranja. Idealno rešenje je da se u jednom stanu živi (kraj je miran a priroda prelepa) a da se drugi izdaje turistima.

5. Među najekskluzivnijim crnogorskim vilama izdvajamo objekat u Herceg Novom u mestu Savina. Sama kuća ima 756 kvadratna metra dok zajedno sa placom zauzima površinu od 1400 kvadratna metra. Luksuzna vila je procenjena na 1.800.000 evra, a cenu diktira kvalitet materijala utrošenih na uređivanje enterijera. Prvenstveno mislimo na najbolju keramiku i parkete, italijanski nameštaj i vrhunsku kuhinju. Velelepno zdanje nudi i bazen, saunu, jakuzzi, vidikovac... Čak je i garaža ekstravagantna, predviđena je za 8 automobila.

6. Ako imate želju da živite „na pjeni od mora“, iskoristite priliku i kupite tivatsku vilu od 440 kvadratna metra. Na ekskluzivnoj lokaciji, na samom šetalištu pored plaže i marine nalazi se objekat koji se može posmatrati i kao četiri nekretnine od po stotinak kvadrata. U prizemlju se nalazi restoran ili dva lokala a na spratovima 12 soba (svaka ima svoje kupatilo). Kuća ima svoj parking i prelepi vrt. Vila je novogradnja ali rađena tako da izgleda kao autentična starina, dakle idealna kombinacija prošlosti i budućnosti. Od aerodroma je udaljena manje od pet minuta, od Doma Zdravlja samo jedan, pijaca se nalazi u neposrednoj blizini. Bukvalno ispred kuće se nalazi plaža a posebna prednost objekta je i vez za čamce ispred nekretnine. Cena je snižena i sada iznosi 999.000 evra.

7. Za one koji, iz bilo kojih razloga, još uvek ne planiraju kupovinu kuće, predlažemo vam izdavanje. Mada, nakon kratkog vremena provedenog u ovom objektu, sigurni smo da ćete se predomisliti i odlučiti za njenu kupovinu. Reč je o kući - stambeno poslovnom objektu od 580 kvadratna metra, u Podgorici, na odličnoj lokaciji, iza Pet Udovica. Kuća je četvorospratna, kompletno klimatizovana, ima centralno grejanje, veći deo je opremljen kancelarijskim nameštajem i tehničkim uređajima. Ispred kuće se nalazi parking i dve garaže, a iza kuće postoje još dva parking mesta. Cena za izdavanje na mesečnom nivou je 4000 evra.

8. Kuća smeštena na jednom od najlepših vidikovaca u opštini Herceg Novi, u mestu Žvinje je kao stvorena za vašu privatnu oazu. Daruje veličanstven panoramski pogled na Bokokotorski zaliv, Herceg Novi i Igalo. I najbliže okruženje nije nimalo manje fantastično, veliko dvorište je lepo uređeno, ima površinu od 550 metra kvadratna. Moglo bi se slobodno reći da je to svojevrsna ekološka oaza čistog vazduha, zelenila i sunčanih dana tokom godine. Nije potpuno završena, rađena je kao kuća u mediteranskom stilu , obložena kamenom. Zauzima površinu od 400 metara kvadratnih a košta 520.000 eva.

9. Još jedna idealna kuća za one koji traže izdvojenost i privatnost je objekat u Kotoru na području Krimovice. Savremena, moderna, novoizgrađena vila se prostire na 747 kvadratna metra, na placu koji zauzima površinu od 1000 kvadratnih metara. Ima deset odvojenih spavaćih soba sa ugrađenom klimom. Radi se o izuzetno luksuznoj nekretnini, modernog arhitekstonskog rešenja kojim dominiraju prostrane sobe sa panoramskim pogledom na otvoreno more. Takođe, možete se kupati i uživati i u privatnom bazenu. Vila se nalazi u mirnom budvanskom predgrađu, od grada je udaljena oko 10-15 minuta, a u neposrednoj blizini su i plaže Jaz, Trstenovo i Ploče. Procenjena je na 1.600.000 evra.

10. Među velikom ponudom kvalitetnih kuća koju je pripremio najveći portal za nekretnine na ovim prostorima Srbija-Nekretnine.org, posebno nam je zanimljiva jedna vila u Herceg Novom. Naime, izdvajamo je zbog ugrađenog kamina i parnog grejanja sa razvedenim radijatorima u svim sobama. Obično se kuće na moru ne vezuju za hladno vreme, ali iako blaže nego u kontinentalnim delovima, zime stižu i na ove prostore. Vlasnik pomenute vile je razmišljao i o tom periodu i potpuno se pripremio za njega. Kamin se može posmatrati i kao lep, estetsko-romantičarski detalj. Osim toga, ovo je jedna lepo uređena vila na dva sprata sa ugrađenim kvalitetnim italijanskim pločicama. Sve sobe imaju prvoklasni brodski pod a na oba sprata su velike terase i klima uređaji. Od Jadrana je udaljena samo 100 metara. Prostire se na 266 kvadratma metra, trenutna vrednost kuće je 495.000 evra

Publikovano: 29.11.2013.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check