Na koje načine stan za izdavanje u Beogradu postaje fantastično dekorisano novogodišnje gnezdo?

Beograd za vreme novogodišnjih praznika dobija veliki broj gostiju koji pažljivo biraju nekretnine u kojima će boraviti. Vreme je za uređivanje i dekoraciju kuća i stanova za izdavanje u Beogradu!

Na koje načine stan za izdavanje u Beogradu postaje fantastično dekorisano novogodišnje gnezdo?

Dva su scenarija pred vama u narednim danima: ili uopšte nećete ukrašavati svoj dom za novogodišnje praznike, ili ćete preterati s dekoracijama. Retki su oni koji uspevaju da pronađu sredinu, jednostavno, ovo je period godine u kome nema mere, kome se prepuštate da vas nosi, do samih granica, često i preko njih. To znači da se ne obazirete mnogo na dobar ukus, bez obzira da li su u pitanju vaši stanovi i garsonjere ili nekretnine za izdavanje u Beogradu.

Ne kažemo da ste grešili kojoj god struji pripadali do sada, ali, evo, dovoljno je vremena da sad već počnete da razmišljate o ukrašavanju svog prostora i da krajnji rezultat bude esencija radosti i topline. Suštinski, praznici i znače okupljanje porodice i prijatelja, ljubav- jednom rečju. Ako je sve to praćeno sa malo kiča i šarenila, pa neka je!

Nažalost, ekonomska situacija nam ne dozvoljava da trošimo koliko bismo želeli, tako da ćemo se uglavnom služiti prilagođavanjem prostora novogodišnjoj prilici, samo ćemo ga malo našminkati i udesiti, učiniti da bude šarmantniji. Podsećamo vas da morate odoleti porivu da dekorativne detalje stavljate u baš svaki kutak baš svake prostorije u stanu! Budete li novogodišnje ukrase uspešno rasporedili u Vašem stanu za izdavanje, učinićete da neki njegovi delovi dođu do izražaja na sasvim drugi način pa će biti prijatniji za svakodnevni život i primamljiviji za izdavanje.

Ako ste lično skloniji izbegavanju praznovanja ali ste ove godine spremni na kompromis, želećete da sačuvate harmoničan prostor i tokom Nove Godine i Božića. Predlažemo vam da se prilikom dekorisanja odlučite za jednu temu i kombinaciju boja koja je u skladu sa postojećim enterijerom. Na primer, modernoj crno-beloj sobi sa elementima od hroma i stakla neće odgovarati rustični ukrasi od grančica i suvog cveća. U tom slučaju, odaberite srebrni sjaj ili belu boju, eventualno kristal, čime ćete zadržati minimalistički izraz.

Suprotno, ukoliko je vaš dom ušuškan u tople tonove i šarene jastuke, nežne boje i rustični ukrasi stvoriće poetičnu atmosferu.

Ne preterujte, ovde je na delu sintagma „manje je više“ pa temu za koju se odlučite, ponovite i u drugim prostorijama.

Vrlo zanimljivo može da izgleda monohromatska šema kad niste ograničeni samo na jednu boju, već su vam na raspolaganju i sve njene nijanse. U slučaju crvene na primer, to podrazumeva sve od roze do tamno bordo boje. Stručnjaci kažu da boje istog intenziteta lepo idu jedna uz drugu – pastelne uz pastelne, plakatne (crvena, mornarsko plava, jarko zelena, limun žuta) uz plakatne boje. Pored tradicionalnih novogodišnjih kombinacija boja (crveno-zelena, sa srebrnom, zlatnom ili belom), interesantne i osvežavajuće mogu biti sledeće kombinacije: plava sa srebrnom ili zlatnom, ili ledeno plava, lila i srebrna, bež, braon, zlatno-žuta i boja rđe, purpurna i zelena...

Sva pravila kombinovanja zaboravite kad je jelka u pitanju. Ona je jedini deo novogodišnje dekoracije koji uvek sme da bude potpuno kič i da blista u svim bojama u nekom uglu sobe. Naravno, jelka može da bude okićena i dvobojno ili da bude odraz vaše mašte i raspoloženja.

Kad dekorišete, posvetite pažnju osvetljenju. Obojeno svetlo čini atmosferu u prostoriji toplom i prijatnom. Lepe i jednostavne lampe s abažurima u boji su dobar izbor, a sveće su savršena rasveta za ovu priliku. Sveće mogu biti i deo cvetnih aranžmana kao detalj za stočić ili komodu.

Ne treba zaboraviti ni prozore. U prozoru će lepo stajati mala jelka ili neki drugi aranžman. Zanimljivi su razni ukrasni sprejevi koji se nanose na staklo u vidu veštačkog snega ili u raznim bojama. Novogodišnje kugle i svetlucavi predmeti izgledaju divno kad su okačene u prozoru na različitoj visini.

Kad sve bude gotovo, opustite se i uživajte u pozitivnoj energiji koja će se sa prostora preneti na vas i obrnuto. U ovakvim uslovima, sve će ići lakše pa i izdavanje stanova u Beogradu. Nek vam sledeća godina bude srećna i nezaboravna, ispunjena novim odlukama i ostvarenim snovima. Portal Srbija-nekretnine.org vam želi svaku sreću!

Izvor: Politika

Publikovano: 3.02.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check