Uticaj Nove Godine na Izdavanje stanova u Beogradu, java il' san?

Deda Mraz i novi zakon o planiranju i izgradnji kao neočekivana sila koja se pojavljuje i rešava stvar zvanu izdavanje stanova u Beogradu

Uticaj Nove Godine na Izdavanje stanova u Beogradu, java il' san?

Ne hejtujem zimu. Ne mrzim sneg. Nemam ništa protiv dočeka Nove godine. Ja samo ne dam da me preplavi, u ovim danima opšterašireni, optimizam. Ili kako bi rekla Cakana iz one bolje sezone Otvorenih vrata: “ Postoji samo jedna stvar koja me sto puta više ubija od novokomponovanih narodnjaka u cik zore:optimizam. Ne mogu da podnesem taj lažni, ničim izazvani, potpuno nemotivisani optimizam.“ E tako i ja.

Ali da ne bude da sam partibrejker, slobodni ste vi da izražavate svoju srećnost, samo ne očekujte da ću vam se pridružiti. I tako ću „ u tišini doma svog mirno sanja“, ipak, da vam objasnim svoju rezigniranost.

Neće Deda Mraz da mi omogući da više ne gledam sekciju izdavanje stanova Beograd. Niti će to da uradi Božić Bata, a bogami ni Snežna Kraljica koliko god da ju je Diznijev tim dobro odradio u poslednjoj animiranoj verziji. Neće ni novopečeni srpski ministar finasija. Naprotiv, na njegov predlog, Vlada će da mi omogući da još bar minimum dve godine redovno, s pažnjom i ličnim zalaganjem, pratim dešavanja na polju izdavanje stanova Beograd. Hvala joj veliko. Sećate se, dve godine su period u kome neće biti zapošljavanja u javnom sektoru.

Bar još toliko ja neću biti kreditno sposobna, neću ispunjavati uslove za dobijanje subvencionisanog kredita za kupovinu stana (pod uslovom da se u kriznom budžetu nađu sredstva za program), i još štošta neću.

No, da ne bude pa privatizujem ovaj blog, ionako se svet ne vrti oko mene, već oko nas. Tako ni „moj“ gazda koji je od izdavanja stanova u Beogradu napravio karijeru, neće biti spokojan kad Nova Godina dođe. Ni kad prođe. Nova Godina, ne karijera. Juče smo razmenili viđenja i po koju pametnu o tome kako najbolje urediti enterijer prosečnog stana za izdavanje u Srbiji. Da je vrag odneo šalu, i da je sanjana penzija daleko, shvatila sam kad sam na njegovom stolu ugledala Bravo Casa, Moj dom, Uradi sam i slično štivo. Vidim, ozbiljno se razmišlja o renoviranju, o preuređenju. Čini mi se da će se o tome samo razmišljati a da će se ipak delati jedino na dekoraciji. Jasno, jer iziskuje manje novca.

Potrebno je učiniti napor više, nešto čime će se uzdići iz mase stanova za izdavanje u Beogradu koji ne uspevaju da pronađu zakupce. A to se ne dešava zato što su stanovi loši, niti zato što su potencijalni stanari razmaženi, već zato što su cene visoke. Jer nema novca. E, sad, to znam ja iz perspektive podstanara ali, pitanje je da li to zna i „moj gazda“ iz perspektive stanodavca. Ipak, izuzetno jasno u njegovom sećanju živi 2008. godina kad je oblast stanogradnje i nekretnina uopšte, doživela svoj procvat.

Ja ga i ne krivim, svakom svoja muka najveća. Zato odvajam vreme i gledam šta poručuju dizajneri enterijera i arhitekte, kako sive boje zameniti veselijim, ili kako nas lepo dekorisan dom može uvesti u novogodišnje raspoloženje. Nakon toga, slavlje će potisnuti nervozu, smušenost i depresiju. Tako kažu.

Nakon novogodišnje euforije dolazi 2015. u kojoj će se primenjivati novi zakon o prometu nekretnina, posredovanju i jos ko zna cemu. Građevinska dozvola će se dobijati na jednom šalteru, bez dodatnih dokumenata i u predviđenom roku do 30 dana. Za privatne objekte, za pomoćne objekte ili male lokale do 100 metara kvadratnih procedura će biti skraćena, do sedam dana. Tako kažu.

Eto, kad se bude lakše gradilo možda će lakše ići i izdavanje stanova u Beogradu. Vi’te, optimizam, na delu. Kažem vam ja da ne hejtujem.

Kakvog god viđenja vi bili, savetujem vam saradnju sa portalom Srbija-Nekretnine.org. Pustite profesionalce da vam, bez upliva emocija, pomognu oko pronalaska stanova ili garsonjera, krova nad glavom ili idealnog (za)kupca za vašu nekretninu. Partnerstvo sa 300 agencija za nekretnine i 3.600.000 pregledanih stranica mesečno im daje više nego dovoljan kredibilitet. Sigurno je jedna od preko 100.000 oglašenih nekretnina na sajtu baš vaša.

Srećna Nova Godina od ljudi sa najvećeg regionalnog portala za nekretnine, poslujmo i rastimo zajedno! 2015. može biti samo bolja!

Publikovano: 18.11.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check