Izdavanje vikendice

Izdavanje vikendice

Izdavanje vikendice

Izdavanje vikendice kod nas nije još dovoljno uobčajena stvar. Na primorju je to oduvek bila sasvim uobičajena pojava zbog velike potrebe u turističkom smilu, dok kod nas ponuda vikendica za izdavanje varira.

Pod time se ne misli samo na turistička odmaralšta nego više na sam princip maksimalno isplative  kupovine. Digli ste kredit i podigli ste vikendicu koja je veći deo dana u godini prazna. Ne samo da rate i kamate za to vreme idalje morate plaćati, nego i sama kuća, boravili vi u njoj ili ne, bila ona nova ili ne, donosi odredjene troškove održavanja. Na godišnjem nivou ovakva investicija koja bi vama služila svega mesec dana u godini košta vas kao da ste taj jedan mesec platili izrazito skup hotel.

A da ne računamo da rad na kuci i okućnici troši i vreme koje na odmoru možda radije i ne biste trošili tako. Mnogi  ljudi su fascinirani idejom o tome koliko je vikendica divan posed,  ali često ne razmišljaju o tome da li bi zaista voleli da idu tamo svaki vikend ili godišnji odmor. Za nekoga ko želi da iznajmi vikendicu, odnosno celu kuću samo za sebe i svoje prijatelje često uštedi mnogo na troškovima koji bi bili veći u hotelu. Ako vi nemate želju da boravite u svojoj vikendici preko cele sezone, možda nije loša ideja da napravite dogovor sa nekim od poverenja ko tu živi o izdavanje vikendice

Prvo sto bi trebali da obavite je da prijavite svoju želju opštini i lokalnoj turističkoj organizaciji, konsultujte se sa stručnim licem da nebiste propustili  neku od pravnih obaveza i da biste ispoštovali zakonsku proceduru za izdavanje dozvole do kraja.

Potom dok vas nema vaš covek od poverenja ili pak određena lokalna turistička kompanija brinula o vašoj vikendici za određeni procenat. Ovakav dogovor možda deluje vrlo paušalno ali  je zapravo jako česta pojava u mnogim turističkim centrima u svetu. Svakako da biste morali da imate poverenja u saradnika i da nije lako naći nekoga kome bi poverili ključeve od vikendice, ali osim u slucaja  stvari od velikog emotivnog značaja sva ostala imovina se može osigurati.

Najbolja ponuda  najčešće se mogu naći u turistički dobro razvijenim mestima i lokalitetima kao što su npr: raznovrsne nekretnine na Zlatiboru, Kopaoniku, Divčibarama, Tari, Vrnjačka banji, nekretnine u Soko banji, Palićkom jezeru, Zavojskom jezeru, Srebrnom jezeru itd

Ukoliko želite li da imate svoj mir, dovoljno prostora za sebe i one koji dolaze sa vama na odmor (porodicu i prijatelje) kao i da uživate u svojoj kuhinji onda je najbolje rešenje da iznajmite vikendicu za vreme odmora. Definitivno je jeftinije nego kupiti celu kuću, a ima složićete se i mnogih prednosti dokle god nađete odgovarajuću vikendicu za iznajmljivanje.

Publikovano: 17.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check