Preuredite Stan Brzo i za DŽ

Želite da preuredite svoj stan ili kuću? Previše ste zauzeti da bi preduzeli takvu akciju? Nemate dovoljno novca? Ako ne možete da čekate ni minut da unesete neku promenu u svoj dom evo par saveta koji Vam mogu biti od koristi a koje možete da primenite odmah.

Preuredite Stan Brzo i za DŽ

„Lepo mi dođe da sav ovaj nameštaj bacim kroz prozor!!!“

Svako želi da preuredi svoj stan ili kuću u nekom trenutku. Nažalost vreme i budžet često ovu našu želju stavljaju na poslednje mesto prioriteta. Uz malo truda i mašte za kratko vreme možete sprovesti svoje želje u stvarnost.

Najbolji recept za preuređenje stana je rasčišćavanje. Nepotrebne stvari imaju tendenciju da se vremenom nakupe u ogromnim količinama i da prete da nas isteraju iz sopstvene kuće. Koliko smo puta samo pomislili „Više mi se isplati da se iselim nego da raspremam ovoliki džumbus. Gde ću sa svim ovim stvarima?“

Jednostavno, staru odeću odnesite u Crveni Krst ( na teritoriji svake opštine ima po jedan) a stare knjige donirajte biblioteci. Koliko god mislite da je Vaša odeća lepa i očuvana, ili ste emotivno vezani za neki komad, ako to niste obukli ni jednom u poslednjih godinu dana, rešite ga se!

<

>Budite Hrabri Okrečite Jedan Zid U Crveno!

Ovi kišni i hladni jesenji dani sigurno nisu pravo vreme za krečenje ali uvek možete svom domu da dodate malo boje.

Ako Vam je kojim slučajem ostalo nešto boje od prethodnog krečenja možete je iskoristiti da osvežite makar jedan zid u sobi, ili bar deo zida. Kontrastom između dve boje napravićete potpuno novu atmosferu u svom prostoru. Isti efekat možete postići i lepljenjem zanimljivog tapeta na samo jedan zid.

Ako kojim slučajem imate ostake tkanina i materijala, koji Vam ne treba i sa kojim ne znate šta biste, možete napraviti nove prekrivače za kauč ili fotelju, navlake za dekorativne jastučiće pa čak i draperije. Koristeći ove tkanine možete da osvežite i svoje police. Isecite materijal po meri, obmotajte ga oko dasčice ili debljeg kartona istih dimenzija, i postavite uz zadnji deo police. Još bolji efekat ćete postići ako na policu stavite malu dekorativnu lampu.

Antikviteti Su Uvek U Modi

Vaš stari stočić izgledaće potpuno drugačije ako mu promenite boju, prelakirate ga ili jednostavno na njega stavite par zanimljivih detalja. To mogu biti čajnik i šoljice za čaj na poslužavniku (english style) ili džezva sa fildžanima Vaše bake (nama mnogo bliži pusto tursko style).

Sve ovo će učiniti da Vaša dnevna soba dobije onaj topli predpraznični šmek u ovim hladnim danima. Umesto svežeg cveća možete staviti činiju sa voćem. Uz pravi razmeštaj osvetljenja i pokojom svećom ugođaj će biti potpun.

Svi bi smo voleli da možemo da promenimo stari nameštaj i kupimo novi. Nažalost situacija je takva da većini nas to predstavlja izdatak koji ne možemo da priuštimo. Ako već niste u mogućnosti da kupite novi, promenite raspored nameštaja koji imate i samim tim ćete se osećati drugačije.

Kuhinja Je Srce Kuće, A Kupatilo Je Njena Duša

Kuhinja je srce kuće imaju običaj da kažu naši stari. Kako bi osvežili Vašu kuhinju ofarbajte vrata kuhinjskih ormarića nekom zanimljivom bojom i jednostavno zamenite šarke na vratancima. Malo začinskog bilja u saksijama imaće dvostruku ulogu, oplemeniće vašu kuhinju i u vizuelnom i u gastronomskom smislu.

Na sto za ručavanje možete staviti setove toplih boja, još neku činiju sa voćem ili neku zanimljivu sitnicu koju možete jeftino kupiti u home decoration delu bilo kog većeg marketa.

Novi ram za ogledalo ili daska za šolju u nekoj veseloj boji učiniće Vaše kupatilo drugačijim bez velikih ulaganja. Ovde možete dati mašti na volju pa osmislite razne nove načine savijanja peškira ili jednostavno obucite svoju korpu za veš.

Budite odvažni, think out of the box, kombinujte predmete iz različitih setova, iskoristite maštu da starim predmetima pronađete novu namenu. Zabavite se, uredite svoj stan po sopstvenoj meri i dočekajte Novu Godinu u novom ambijentu.

Publikovano: 1.12.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check