Top Saveti za Novogodišnje Ukrašavanje Doma

Bliže se Nova Godina i Božić, da li ste već počeli da ukrašavate svoj dom u prazničnom stilu? Ako niste evo par saveta koji mogu da Vam pomognu?

Top Saveti za Novogodišnje Ukrašavanje Doma

Ukrašavanje doma i kićenje jelke neizbežan su deo priprema za predstojeće praznike.Pre nego što pojurite kod Kineza ili u hipermarkete u potrazi za akcijama i popustima na novogodišnje ukrase evo par saveta kako ih možete sa malo truda i sami napraviti. Kad smo već kod akcija i popusta ne propustite novogodišnju akciju na našem sajtu paketi za neograničeno oglašavanje za agencije, akcija važi samo do 24. decembra!!!

Bez obzira da li pravite novogodišnju žurku ili slavite u krugu porodice dekoracija je ključna za stvaranje praznične atmosfere.

<

>Najvažnija je Svakako Novogodišnja Jelka

Moj savet je da se opredelite za jelku sa busenom ili plastičnu. Prvu možete kasnije negde posaditi i doprineti da nam grad bude lepši i zeleniji. Nema tužnijeg prizora od gomile sasušenih novogodišnjih jelki koje su odslužile svoje.

Svako ima svoj način kićenja jelke i omiljene ukrase od kojih neke čuvamo i desetine godina. Svakako bi sa kićenjem trebalo početi od ukrasnih sijalica, one umnogome doprinose prazničnoj atmosferi. Počnite od podnožja jelke ka vrhu pa gornji kraj pažljivo obmotajte oko najviše grane. Obavezno vodite računa da ostavite dovoljnu dužinu kabla da dosegne utičnicu.

Sledeće su ukrasne trake, a zatim i ukrasi.

Vodite računa da ukrase rasporedite ravnomerno kako Vam ne bi ostali pojedini delovi neokićeni, naročito ako je zadnja strana jelke okrenuta ka zidu, u tom slučaju jelka Vam se može nakriviti na jednu stranu i delovati pomalo pijano. Podnožje jelke možete obaviti komadom bele tkanine dodati malo pahuljica od papira ili stiropora i dobiti efekat snega.

Uradi Sam Ukrašavanje

Umesto da kupujete nove ukrase ove godine možete ih napraviti sami. Ovo će biti naročito zabavno ako imate decu. Svi znamo kako je jednostavno napraviti pahuljice od papira, razne čovečuljke, zvezdice i zvončiće od testa, ukrasne trake. Možda neće izgledati najsjajnije ali ukrasi koje su napravili Vaši mališani sigurno će Vam biti draži i čuvaćete ih duže.

Ukrasni božićni venac za vrata možete napraviti tako što ćete na prsten od stiropora zalepiti samolepljive mašnice za poklone u crvenoj i zelenoj boji. Šišarke obojene lakom za nokte, koji više ne koristite, možete složiti u neku korpicu ili staklenu činiju, dodati malo borovih grančica i crvenih mašnica, i dobićete veoma zanimljiv ukras za sto. Stare jednobojne kugle za jelku možete napraviti zanimljivijim uz malo lepka i šljokica. Naravno tu su i nikad prevaziđene kokice nanizane na konac i svilene bombone.

Praznični Duh u Svakoj Prostoriji

Nemojte se zaustaviti samo na ukrašavanju dnevne sobe. Deca će biti oduševljena ako i u njihovoj sobi okitite jednu manju jelku ili ako na većem komadu kartona nacrtaju jelku koju možete iseći i zalepiti im na zid.

Ukrasni venčići, trake, sijalice, crvene mašnice i sveće u obliku jelke, Deda Mraza ili poklona lako će pronaći mesto u svakoj prostoriji Vašeg doma. Crveno zelene jastučnice, stoljnaci i kuhinjske krpe sa božićnim motivima takođe će doprineti prazničnom ugođaju. Možete vezati crvene i zelene trake oko jastučića i pretvoriti ih u božićne poklončiće.

Iako sve manje šaljemo i primamo novogodišnje čestike one koje dobijete svakako izložite na vidno mesto. S tim u vezi, ne bi bilo loše da ove godine obradujete nekoga pravom novogodišnjom čestitkom!

Ideja je mnogo a jedina granica je granica Vaše mašte. Želim Vam ludu zabavu i sve najbolje u Novoj 2015. Godini!

Publikovano: 17.12.2014.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check