Rasprodati Stanovi Male Kvadrature u Naselju Stepa Stepanović

Da li zbog sniženja cena koje se dogodilo jesenas ili zbog mogućnosti kupovine stanova na kredit, ali u naselju Stepa Stepanović prodati su svi stanovi ispod pedeset kvadrata!

Rasprodati Stanovi Male Kvadrature u Naselju Stepa Stepanović

U oktobru mesecu prošle godine Građevinska Direkcija Srbije objavila je akciju sniženja cena 150 stanova u naselju Stepa Stepanović, na Voždovcu. Akcijom su obuhvaćeni stanovi različitih struktura, od jednosobnih do trosobnih površine od 37 do 100 kvadrata.

U telefonskom razovoru sa službenikom direkcije neposredno pred Novu Godinu saznala sam da stanova ispod 50 kvadrata, bilo na akciji bilo u redovnoj prodaji, više nema.

Za četiri godine u ovom naselju prodato je skoro 3,300 stanova po ceni od 1,250 do 1,290 evra po kvadratu sa PDV-om. Uzimajući u obzir ekonomsku situaciju u zemlji, kao i situaciju na tržištu nekretnina koja se promenila u predhodne četiri godine, Direkcija se opredelila da ovim sniženjem podstakne prodaju preostalih stanova. Na ovaj način Direkcija je smanjila i svoje troškove jer i neprodati stanovi koštaju.

<

>Sedmi Juli


Naselje Stepa Stepanović sazidano je na prostoru koji mi malo stariji pamtimo kao kasarnu "Sedmi Juli". Nalazi se na samo 6 km od centra Beograda a ako se odučite da kupite neki od preostalih stanova možete birati pogled na Hram Svetog Save ili na Avalski Toranj.

Zgrade su grupisane u sedam blokova, postoji interna saobraćajna i pešačka mreža koja je povezana sa već postojećom saobraćajnom infrastrukturom koja okružuje naselje. Doduše ukoliko ne posedujete sopstveni auto do tramvaja ćete morati malko da prošetate, uz brdo.

Polovina slobodnog prostora u naselju prekrivena je zelenilom. Nisu izostali ni sadržaji za sport i rekreaciju tako da u naselju postoje: tri terena za male sportove, šest dečijih igrališta sa tartanom, staza za boćanje za starije žitelje naselja i teretana na otvorenom. Ove školske godine počela je sa radom osnovna škola, a naravno tu je i vrtić za one malo mlađe. Stanari koji su se dosad uselili u stanove u ovom naselju prilično su se dobro organizovali što možete proverit na njihovom sajtu www.stepa.rs.

Kako do Preostalih Stanova


Ako želite da kupite stan u naselju Stepa Stepanović potrebno je da se obratite Građevinskoj Direkciji Srbije. Stanovi se mogu kupiti gotovinski ili na kredit. Još jedna od pogodnosti je beskamatna pozajmica u visini do 20 posto vrednosti stana koju daje sama Direkcija. Ona se može dobiti i za stanove koji su na sniženju.

Kupac je obavezan da u roku od 7 dana od potpisivanja ugovora isplati 5 posto kapare od ukupne vrednosti stana. Ako stan plaćate kešom ostatak ugovorene vrednosti plaćate u roku od 30 dana, a ako ste dobili kredit onda u roku od 120 dana.

Ukoliko je ovo Vaš prvi stan putem beskamatne pozajmice Direkcije možete obezbediti učešće za komercijalni stambeni kredit koje minimalno iznosi 20 posto, od čega deo beskamatne pozajmice do 9,1 posto vraćate nakon refundacije PDV-a, a preostalih 11 posto možete da vratite sa rokom otplate do 10 godina, bez kamata.

Tržište nekretnina u Srbiji trenutno je tržište kupaca zbog toga ukoliko ste u mogućnosti iskoristite priliku i skućite se. Počnite pregledom oglasa za prodaju stanova i drugih nekretnina u Beogradu u sekciji Beograd nekretnine prodaja.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check