Uredite Stan u Zen Stilu

Probajte nešto potpuno drugačije. Unesite duh dalekog istoka u Vaš dom. Evo nekoliko predloga kako da uredite svoj stan u Zen stilu i unesete neobične novine.

Uredite Stan u Zen Stilu

Ako ne možeš da ih pobediš pridruži im se! Protekle nedelje dočekali smo lunarnu ili ti Kinesku Novu Godinu. Našim kineskim sugrađanima i ostalima koji slave želim dobro zdravlje i prosperitet.

Sagradili su nam most preko Dunava i time olakšali živote Beograđana koji zbog posla ili ljubavi moraju preko, a bogami i poboljšali uslove za izdavanje stanova sa Banatske strane.

Kao znak poštovanja i zahvalnosti gradske vlasti bi mogle da proglase Kinesku Novu Godinu za praznik i to neradan. Inače običaj je da se za Kinesku Novu Godinu ne radi tri dana.

<

>Godina Zlatne Ovce

Da bismo se što bolje pripremili za trenutak kada Kineska Nova Godina postane zvanični državni praznik evo par zanimljivih činjenica.

Nova Godina je najznačajniji praznik u Kini. Za razliku od Gregorijanskog kalendara kineski kalendar je lunarnosolarni i zasnovan na kako na mesečevim fazama tako i na vremenu solarne godine.

Lunarni mesec je oko dva dana kraći nego solarni. Zbog toga se svakih nekoliko godina doda jedan mesec više.

Kao i mi kinezi počinju sa proslavom veče uoči Nove Godine, i kao i kod nas proslava traje dve nedelje kad računamo od zvanične do Srpske Nove Godine. Pre dočeka radi se veliko spremanje kuće i neizbežno ukrašavanje. Nova Godina se čeka u krugu porodice uz neizbežan vatromet.

Stan u Zen Stilu

Ovaj stil nazvali smo Azijski Zen jer je inspirisan različitim azijskim kulturama. Rezultat je kohezivan i otmen stil koji spaja moderno sa bezvremenom klasikom.

Jake crne grafičke linije dominiraju prostorom koji je kineskim paravnima podeljen na dva pravougaona dela, dnevni boravak i trpezariju. Na ovaj način prostor je podeljen na manje upadljiv način, a visina paravana ostavlja utisak veličine.

U spavaćim sobama meko ambijentalno osvetljenje stvara toplu i privlačnu atmosferu. Trakaste zavese pružaju privatnost ali i propuštaju dovoljno sunčeve svetlosti kroz prozore koji se prostiru od poda do plafona. Prirodne boje kao što su braon, bež i bela, koriste se da bi se u sobi postigao efekat toplote i udobnosti.

Kupatilo popločano mermernim pločicama od poda do plafona postaje oaza luksuza i otmenosti. Malo boje daje mu sveže cveće i na taj način oživljava prostor.

Probajte nešto novo. Usudite se. Dočekajte sledeću Kinesku Novu Godinu u stanu koji asocira na plaže južne Azije i egzotična putovanja. A do tada pogledajte još dobrih ideja o adaptiranju stanova u sekciji adaptacija i renoviranje stanova.

Publikovano: 16.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check