Novi Beograd - Wall Street ili City!

Krug Dvojke odavno je pase. Poslovne zgrade sa tradicijom dužom od pola veka u centru grada prazne su i napuštene, nema zaintresovanih ni za kupovinu ni za iznajmljivanje. Za to vreme s druge strane reke... Novi Beograd je apsolutni hit za poslovanje, ovde se traži kvadrat poslovnog prostora više!!!

Novi Beograd - Wall Street ili City!

Dok se na maratonskim sednicama skupštine izglasava "lex specialis" kako bi se omogućila gradnja Beograda na vodi, postoje delovi prestonice koji su prirodno izrasli u poslovni centar. Nekada poznat kao "Velika Spavaonica" Novi Beograd je u poslednjih 15 godina postao istinski poslovni centar Beograda.

Dovoljno je obratiti pažnju u vreme jutarnjeg ili popodnevnog saobraćajnog špica i videti da su gužve promenile pravac. Novi Beograd i dalje raste i razvija se, gradi se kako na stambenom tako i na poslovnom planu.

Tržište spremno dočekuje ovo povećanje jer poslovni prostor ima svoje kupce, kako za kupovinu tako i za iznajmljivanje. Na Novom Beogradu se traži kvadrat više jer svi veliki igrači žele da budu u centru dešavanja.

<

>Stabilna Ulaganja

Ulaganje u poslovni prostor u Beogradu promoviše se kao sigurna investicija. U samom centru grada prostora za izgradnju nema, a nerešeni imovinski odnosi oko bivših društvenih preuzeća odbijaju investitore. Zbog svega toga Novi Beograd se nametnuo kao logična alternativa, ulaganje u izgradnju poslovnog prostora u ovom delu grada definitivno je sigurna investicija.

Preko 95% već izgrađenog poslovnog prostora je izdato, a bitna je činjenica da su to većinom stabilni višegodišnji zakupi. Kompanije koje se opredeljuju za zakup poslovnog prostora u ovom delu grada posluju dobro i ne menjaju svoj kancelarijski prostor često.

Za poslovni prostor A klase na Novom Beogradu treba izdvojiti od 14 do 17 evra po kvadratu, dok se isti kvalitet i sadržaj u centru plaća od 10 do 13 evra. Lošija, B klasa, na Novom Beogradu košta od 8 do 12 evra, a po kvadratu, a u centru od 6 do 10 evra. Još jedna od prednosti je što se u rubnim delovima Novog Beograda uz poslovni može iznajmiti i magacinski prostor što je za neke kompanije veoma značajno.

Udobnost, Komfor, Sve na Jednom Mestu

Infrastruktura Novog Beograda pogodna je za izgradnju većih objekata, ulice i bulevari su veći a jedna od ključnih stvari je što ima i više parking mesta. Ako uzmemo u obzir konstantan problem sa parkiranjem u centru grada, ovo predstavlja značajnu prednost naročito što je parking u najvećem delu Novog Beograda besplatan.

Današnji kupci su razmaženi i žele sve na jednom mestu, i kupovinu i ručak i razonodu. Na Novom Beogradu se nalazi najviše modernih tržnih centara koji nude ove sadržaje. Takođe, i novo izgrađeni blokovi podigli su ovaj isključivo novobeogradski koncept na viši nivo. Kompleksi kakvi su Airport City, West 65, pa i Belvill nude koncept kombinovanog stambeno-poslovnog prostora sa svim ostalim pratećim sadržajima.

Zbog svega navedenog ne treba da čudi što su sedišta uspešnih i renomiranih kompanija poput Microsoft-a, Intesa Banke, Reifeisen Banke, Euroneta, NCR-a i mnogih drugih baš na Novom Beogradu. Ovde se nalaze i neki od najluksuznijih beogradskih hotela kao što su Hyatt, Crown Plaza, Falkensteiner...

Ukoliko želite da ulažete u nekretnine u Beogradu ili tražite prostor za svoju kompaniju, ili stan za porodicu nećete pogrešiti ako Novi Beograd bude vaš izbor.

Publikovano: 15.04.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check