Pravi Trenutak da Iznajmite Stan

Ukoliko želite da iznajmnite stan sada je pravi trenutak da počnete sa potragom. Ponuda je svakako raznovrsna a s obzirom da se još uvek ne bliži pocetak školske godine na fakultetima i cene su pristupačnije.

Pravi Trenutak da Iznajmite Stan

Želite da promenite okruženje, ili ste prinuđeni da potražite novi stan, sada je pravi trenutak da krenete u potragu. Iznajmljivanje stanova s jeseni su cene vece, kada krece novi nalet studenata pa stanodavci podignu cene.

Ponuda je različita i raznovrsna a samim tim i cene, ukoliko na vreme krenete sa potragom moćićete da napravite pravi izbor. U zavisnosti od Vaših želja i potreba po istoj ceni možete iznajmiti garsonjeru u centru ili dvosoban, pa čak i veći, stan na perifriji.

<

>Lista Želja

Da biste olakšali sebi posao prilikom potrage, prvo sedite i napravite spisak uslova koje Vaš budući stan treba da ispunjava. Da li želite garsonjeru ili veći stan, namešten ili ne namešten, na kojoj lokaciji... Odredite budžet kojim raspolažete i računajte da pored kirije treba da plaćate i mesečne komunalije. Možda nećete pronaći stan koji ispunjava sve uslove sa Vašeg spiska, ali spisak će Vam u svakom slučaju olakšati potragu.

Kada ste pripremili kriterijume potrage bacite se na samu potragu. Najednostavniji i najbrži način da se pregleda trenutna ponuda stanova za izdavanje jeste internet. Specijalizovane web stranice koje se bave nekretninama imaju veliku i raznovrsnu ponudu stanova za iznajmljivanje, a smatram da ne treba posebno naglašavati da prvo svakako pogledate www.srbija-nekretnine.org.

Na ovaj način saznaćete cene, lokaciju pa čak i izgled Vašeg budućeg stana, jer većina oglasa sadrži slike stana koji se izdaje. Sada treba napraviti još jedan spisak, spisak stanova koje ćete otići da pogledate. Dogovorite razgledanje i odvojite za to najviše 45 minuta.

Razgledanje i Izbor

Pre nego što odete da pogledate stan koji Vas zanima prvo morate zakazati razgledanje. Kada telefonirate potencijalnom stanodavcu svakako vodite računa da li stan izdaje vlasnik ili agencija. Činjenica da se neki stan izdaje preko agencije ne treba da Vas brine, Zakon o posredovanju u prometu nepokretnosti obuhvata i iznajmljivanje, tako da je dovoljno da proverite da li agencija poseduje licencu, što mozete uraditi preko registra posrednika.

Kada ste zakazali razgledanje dođite u dogvoreno vreme i budite tačni. Prilikom razgledanja nemojte se ustručavati da postavljate pitanja o svemu što može biti presudno za Vaš izbor stana. Još jednom proverite cenu, saznajte koliko koštaju komunalije, da li stan ima kablovsku televiziju i internet, koliko je udaljena škola, kakve su prodavnice u blizini, i kakva je situacija što se parkiranja tiče, ovo je naročiti važno ukoliko iznajmljujete stan u centru grada.

Obratite pažnju na to u kakvom je stanju stan, ipak svoje zamerke nemorate previše otvoreno iznositi vlasniku dok još niste sigurni da li će te se uopšte opredeliti za taj stan. Svakako sve proverite, da li u stanu ima vlage ili buđi, da li postoje neka vidljiva oštećenja na uređajima, rupe u zidu, slomljene pločice... Otvorite i zatvorite vrata i prozore da proverite da li su ispravni. Proverite slavine i vodokotlić, da li kaplju i kakav je pritisak vode. Dobro je da zabeležite svoja zapažanja o svakom stanu koji ste pogledali kako biste kasnije lakše napravili izbor.

Znači bacite se u potragu na vreme. Trenutne cene stanova za iznajmljivane u Beogradu su za jednosoban stan oko 200 evra, jednoiposobni 250 evra, dvosobni 300 evra, za bliže i iscrpnije informacije posetite www.srbija-nekretnine.org.

Publikovano: 7.08.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check