Novogradnja Beograd

Novogradnja Beograd

Novogradnja Beograd

Ukoliko ste tek odlučili da je vreme za kupovinu nekretnine ili ste već podigli kredit za stan u novogradnji Beograda prva sledeća stvar koju ste sebi dužni je konsultacija stručnog lica.
Pod stručnim licem u ovom slučaju podrazumeva se advokat koji će vam pomoći oko dela sa papirologijom pri kupovini novogradnje i eventualno gradjevinskog inženjera ili arhitekte koji će vam dati svoju procenu i stručno mišljenje o kvalitetu odabrane stambene jedinice.
Iako možda po dobro sklopljenom ugovoru o kupoprodaji stana možete nonšalantno reći i da vam dodatan trošak stručnog lica nije ni bio potreban istina je da ne sme da vam se dogodi da investiciju od npr 100 000 eura pokvari to što ste hteli da uštedite 300 eura koje bi ste potrošili na savet advokata ili arhitekte o novogradnji u Beogradu koju ste odabrali.
Pored toga što kupovina stana predstavlja veliki korak za porodicu ili pojedinca i sto je neophodno pristupiti tom zadatku krajnje pozitivno oprez nikada nije na odmet.
Nebrojeno manjih agencija za nekretnine iz Beograda, Novog Sada kao i onih iz manjih gradova često umeju da daju lažna obećanja vezana za cenovnik stanova novogradnje okačen na internet stranici te da traže od vas novac pre sklopljenog ugovora, šalju vas da sami da razgledate novogradnju u ponudi, pa čak i nestaju (sa sve mobilnim telefonima na koje ste ih kontaktirali iz poslovnog prostora na čijim vratima sada piše lokal za izdavanje).
Preporučujemo da proverite agenciju kojoj planirate da poklonite svoje poverenje pri odabiru novogradnje za izdavanje ili kupovine u novogradnji Beograda na stranici agencije za privredne registre.
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Search/GeneralEnterpriseSearch.aspx
Kao i preduzetnika na koga se vodi agencija
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Search/GeneralBusinessEntitySearch.aspx
Možda vam deluje da je advokat jedini koji vam može ponuditi realnu pomoć pri kupovini novogradnje ali posle nekoliko godina života u na slepo odabranom stanu možete uvideti od kolike je koristi mišljenje lica koje je sposobno da stručno proceni stanje nekretnine novogradnje.
Pod kategorijom novogradnje u Beogradu može naići na nekoliko različitih tipova novogradnje u prodaji.Izbor je prilično veliki, od onih ekstremno luksuznih preko stanova srednje klase pa do onih koji su diskutabilne konstrukcije.
Najcesće su malverzacije sa stanovima u Beogradu koji spadaju u srednju klasu zato što postoji jedna uobičajena rutina gde investitor u stan ugrađuje infrastrukturu bar za klasu nižu od one na papiru. Dakle da vam se kao mnogima ne bi desilo da se sanitarije kvare, pločice otpadaju, a grejači i radijatori popušataju posle godinu ili dve dana boravka u vašem stanu novogradnje u Beogradu znate šta vam je činiti.
Ako se radi o stanovima novogradnje sa cenovnikom znatno ispod proseka topla preporuka svih eksperta za nekretnine glasi da je bolje stambenu jedinicu ipak potražite u zgadama starije gradnje a boljih karakteristika.
Prosečna cena kvadratnog metra stanova novogradnje u prodaji srednje klase u Beogradu iznosi 1 500 eura , dok one visokog standarda gradnje i opremanja možete platiti od 2 500 eura do cek 5 000 eura po metru kvadratnom. Ovakve stambene jedinice kao i većina kuća novogradnje na prodaju obično se nalaze u nekom od prestižnih delova grada poput Dedinja i Senjaka.
Novogradnja u Beogradu je zaista šarenolika čak i u okviru istih kategorija tako da savetujemo oprez i konsultacije pri odabiru konačnog rešenja.
Za više informacija o konkretnoj ponudi posetite sekciju novogradnja Beograd.

Publikovano: 17.03.2015.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check