Novogradnja nekretnine

Novogradnja nekretnine

Novogradnja  nekretnine

Beograd  2010 godine izgleda kao da je prošlo nekoliko godina od objavljivanja  naticanja za najluksuzniju nekretninu novogradnje  te da je došlo  vreme za pravljenje rang liste.

Trku za najskuplji kvadratni metar  grada Beograda  je omela krizna 2009 godina i bar za neko vreme zaustavila  trend vrtoglavog  rasta cena novogradnje u Beogradu. U prilog tome govore podaci da su pre ekonomske krize kvadrat nekih od nekretnina novogradnje iz prodaje najvišeg standarda cenili na nečuvenih 9 000 eura. Ta cena je padala ubrzano do 4 000 eura a svi su izgledi da neće prelaziti 3 500 eura  ukoliko investitori žele da ikako profitiraju.

Kada na sajtovima u kojima se može naći novogradnja Beograd i novogradnje Novi Sad tražite nekretnine ovakvih cena budite sigurni da ćete pronaći luksuz koji je ovde  ranijih godina bio nezamisliv. Naravno ovo se odnosi na stambene jedinice u okviru skupocenih kompleksa novogradnje u prodaji čije karakteristike određuje investitor,  a ne privatnih kuća koje su uvek bile pitanje lične odluke.

U ovom slučaju nekretnina novogradnje investitor je uglavnom voljan da sarađuje sa kupcem i oko same estetike opremanja stana dok je funkcionalni deo doveden do samih granica tehnologije. Od uobičajenijih pognosti kao što su sistem za centralno  grejanje i usisavanje do noviteta kao što su navođenje gotovo svih električnih uređaja preko mobinog aparata ili računara (pri tome se podrazumevaju i neke funkcije poput zaključavanja vrata, pokretanja roletni vrata od garaže  i sl), kao i jedinstveni  internet potrali čije usluge će koristiti budući stanari ovih luksuznih nekretnina-stanova novogradnje u Beogradu i ostalim gradovima Srbije.

Komleksi luksuznih nekretnina novogradnje na prodaju koji su pred završetkom izgradnje i čekaju svoje kupce u Beogradu su:

-Metropoliten stanovi ( http://metropolitan-project.com/low/eng/contact.htm) koji se nalaze u neposrednoj blizini  hale Pionir. Ovaj kompleks  podrazumeva ponudu novogradnje od 40-200 metara kvadratnih kao i 3 podzemna nivoa napravljenih kao garaže, lokala u prizemlju kao i svih dodatnih prostorija koje služe komforu  stanara a zajedno čine površinu od  16 500 metara kvadratnih.

-Royal apartments kompleks (http://www.ekapija.com/website/sr/page/258351_en) lociran  na Dedinju u ulici Milana Tepića u ponudi ima 21 stan novogradnje za prodaju površine od 130 do 250 kvadratnih metara. Takodje poseduje podzemne garaže ali u svojoj ponudi ima i  spa-wellness centar i otvoreni bazen. Ovaj kompleks broji  5 800 kvadratnih metara.

-Horizonti  Beograda (http://www.horizontibeograda.rs/) koji se nalaze takodje na Dedinju  u svojoj ponudi imaju stambene jedinice od 90 pa sve do 375 kvadratnih metara, a smeštene su u tri odvojene celine koje su gradjene po sistemu pametnih kuća.

Pomenuti stanovi  novogradnje u Beogradu svrstani su i  kao novogradnja za prodaju i novogradnja za izdavanje.Takodje je aktuelna prodaja lokala u okviru tih kompleksa. Detaljnije informacije i cenovnik novogradnje u Beogradu i  kao i fotografije nekretnina možete naći  pomoću gore postavljenih linkova.

Da ovaj uslovno rečeno fenomen skupocenih nekretnina novogradnje u našoj regiji  malo proširimo van teritorije Beograda možemo pomenuti  Novi Sad.

Kompleksi  novogradnje u Novom Sadu koji se grade  su:

-Park City (http://www.ekapija.com/website/sr/page/299653) koji pored stambenih jedinica podrazumeva i objekte uslužnih delatnosti (restorani, marketi, filijale banaka itd) a to sve pod visokim merama obezbeđenja koje bi stanarima ovog objekta pružile maksimalan osećaj komoditeta. Cena kvadrata ide od 1 300-2 400 eura.

-Penthouse Building (http://www.ekapija.com/website/sr/page/299653) koji nudi spa-wellness i zatvoreni bazen kao i veoma moderan-stakleni  eksterijer .Cena kvadrata u ovom kompleksu iznosi 2 000 eura.

-Bulevar Centar ( http://www.ekapija.com/website/sr/page/264962_en ) koji je već  završen i čeka svoje stanare.

Iako se u izgradnju ovakvih  dimenzija i ulaganja  od bar nekoliko desetina miliona eura  nije upuštalo bez ozbiljnog  istraživanja tržista, pokazalo se da je svetska ekonomska kriza u velikom uticala na prodaju.

Dok su u periodu pre krize svakodnevno praodavali stanove čiji kvadratni metar vredi 2 000 eura sada ih kažu investitori nekada danima ne okrene ni jedna zainteresovana stranka.

Nekretnine novogradnje ovako visokih standarda moraće još neko vreme da čekaju na oporavak novčanih moći stanovništva.


Publikovano: 18.01.2011.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check