Novi Sad ili Beograd - šta vi kažete?

Novi Sad i Beograd skoro pa iste cene nekretnina

Novi Sad ili Beograd - šta vi kažete?

Poredjenje cena nekretnina Beograd i Novi Sad


Kada se uporedi sa situacijom koja je bila aktuelna u prošlosti, tržište nekretnina u Novom Sadu je značajno promenjeno i to u smislu da ponuda konstantno miruje, dok potražnja opada. Za sve to, kako tvrde stručnjaci kriva je slaba kupovna moć eventualno zainteresovanih kupaca nekretnina, ali i sukob njihovih očekivanja sa očekivanjim prodavaca.


<

>Cena stanova u Beogradu u poredjenju sa Novim Sadom

Sve su češći primeri kupaca koji se javljaju agencijama za promet nekretnina ili direktno prodavcima sa tvrdnjom da su zainteresovani za kupovinu, ali nakon toga ubrzo odustanu. Razlog za tako nešto je cena nekretnina, koja se prema rečima nezadovoljih kupaca često može uporediti sa cenom nekretnina u prestonici. Konkretno, najniža cena nekretnina u Novom sadu iznosi 500 evra po kvadratu, dok je u Beogradu tek neznatno niža i iznosi 600 evra po kvadratu. Prosečna cena nekretnina u Novom Sadu je 1.000 do 1.100 evra po kvadratnom metru, dok se u istoj visini kreću i cene sasvim pristojnih nekretnina u Beogradu. Tek cena luksuznih nekretnina se razlikuje u Novom Sadu i u Beogradu.
Ukoliko ste zainteresovani posetite sekciju na portalu na temu: Nekretnine Novi Sad

Niske Cene U Korist Građana


Problem koji takođe postoji na tržištu nekretnina u Novom Sadu, je to što su kupci uglavnom zainteresovani za kupovinu u novogradnji, a tu ponuda postaje sve oskudnija. To se dešava jer su sve uže centralne gradske površine popunjene i ne postoji prostor pogodan za izgradnju. Sa druge strane, građevinske firme se boje i odbijaju da investiraju u izgradnju nekretnina u perifernim predelima grada, jer je potražnja za takvim lokacijama zanemarljiva i gotovo neprimetna. To je šteta, jer su u predrađu kriju sjajni stanovi, a troškovi života su manji, a opet u blizini imate škole, vrtiće, za razliku od centra jeftine restorane u Beogradu

.

Ono što svakako ostaje, jeste nada da će se u budućnosti nešto promeniti i da će se tržište nekretnina u Novom Sadu pomeriti iz mrtve tačke. Do tada, može se konstatovati stagnacija.

Publikovano: 3.02.2017.

» Dodajte Komentar

security check security check security check security check